Страница 19 от 26 ПърваПърва ... 91718192021 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 388
Like Tree1Одобрявам

Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Цитат Първоначално публикувано от ilia1984
    Някой пак се изказва неподготвен при Fujitsu такива паразитни шумове като от клиповете няма .Всички тези шумове на моделите FTX и FTXS имат много лесно обяснение производството на техните елемети (решетки перки и т.н) се извършва от не настроени правилно машини(без да се изисква голяма точност) за тяхното производтво тези хлабини които тракат пък се дължат на те толкова качествен монтаж което се дължи на това че завода в Чехия все още няма достатъчно опит с климатиците както забеляза един колега с климатиците от Белгия и Япония няма такъв проблем.
    п.с Това че един климатик се сглобява в Чехия или Белгия не го прави тяхно производство Дайкин имат огромни заводи за компресори и елемети в Китай ! Всеки сам да си направи изводите къде "реално" е прозведен неговият FTX и FTXS
    .... и какво значение има къде е произведено дадено изделие? Когато то е с марка SONY например - то е длъжно да отговаря на качеството, което фирмата е декларирала като съответствие, когато е Daikin няма причина да не отговаря на качеството на фирмата, ако ли и да е произведено на луната! Може и да има някакъв проблем с тези модели, или по-точно с решетки и вентилатори, но да казваш, че сглобеното в Чехия или Белгия не го правело Дайкин е най-малкото доста некомпетентно и определено доста голямо непознаване на всякаква нормативна база относно качество и сертификация на производство...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от mir71
    .... и какво значение има къде е произведено дадено изделие? Когато то е с марка SONY например - то е длъжно да отговаря на качеството, което фирмата е декларирала като съответствие, когато е Daikin няма причина да не отговаря на качеството на фирмата, ако ли и да е произведено на луната! Може и да има някакъв проблем с тези модели, или по-точно с решетки и вентилатори, но да казваш, че сглобеното в Чехия или Белгия не го правело Дайкин е най-малкото доста некомпетентно и определено доста голямо непознаване на всякаква нормативна база относно качество и сертификация на производство...
    Чети внимателно не съм казал че сглобеното в Чехия или Белгия е лошо просто пристигат от Китай частите за тези два модел и за това са на такива цени без никой да се обижда "за толкоз пари толкоз " Един мой колега е с два УРУРУ -САРАРА еми човека доволен няма такива звуци всички са тихички и е много доволен вече 2-ра година си ги ползва според мен от модел "ЕМУРА" НА ДАЙКИН на долу всичко е компромис и с цената и с качеството !!

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Чети внимателно не съм казал че сглобеното в Чехия или Белгия е лошо просто пристигат от Китай частите за тези два модел и за това са на такива цени без никой да се обижда "за толкоз пари толкоз........ според мен от модел "ЕМУРА" НА ДАЙКИН на долу всичко е компромис и с цената и с качеството !!
    "Мъдрият се учи да може, умният да знае. Само на глупака всичко му е ясно"

Това последното, дет' си го написал в профила си, опита ли да вникнеш какво означава? Аз кат' ти чета постовете, оставам с впечатление, че си доста наясно с нещата.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от avast3

Това последното, дет' си го написал в профила си, опита ли да вникнеш какво означава? Аз кат' ти чета постовете, оставам с впечатление, че си доста наясно с нещата.
    avast3 ти и Alexi много внимателно четете какво пиша знам че е лошо някой да ви разбива рекламната стратегия тука ................

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните те

четете какво пиша знам че е лошо някой да ви разбива рекламната стратегия тука ................
    И един шоколад, завива мармота в станиол...
    Илийчо, сине... никой от тези двамината не продава климатици, за да му разбиваш каквото и да било.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    И един шоколад, завива мармота в станиол...
    Илийчо, сине... никой от тези двамината не продава климатици, за да му разбиваш каквото и да било.
    Благодаря, Kasap ! Момчето е недоверчиво, щото всички се мъчим да му обясняваме разни работи и той приема изказванията на колегите като вид реклама или антиреклама или защита на лични интереси и т.н. Аз не му се сърдя. Добре е да има различни мнения, па макар и грешни. ilia1984, аз не продавам климатици. Просто съм фен на този форум и благодаря на създателите му. Имам 2 климатика, интересни са ми темите, свързани с тях и за това се включвам отвреме навреме.

П.П. Извинявам се, че омазахме темата!

8.  

9. Тук е от
    Nov 2009

Аз съм много доволен от голямото външно тяло (според етикета произведено в Япония) 2MXU50G - мулти уруру (няма сарара). Почти не трепва и ако не беше мощната струя въздух която създава шум нямаше да се усеща като работи. Едното външно тяло RXS25G (по спомени пиша) е почти също толкова тихо и не трепва въпреки че е произведено в Чехия. По-скоро нещо качеството куца или поне методиката на тестване прави сериозни пропуски.
    Това за производството в Китай (PRC) и куците части си е малко като виц. Аз почти не виждам вече нещо което да не е произведено в Китай. То вече излезе приказката че като купуваш нещо го оглеждаш дали пише Made in China или Мade in PRC . Ако няма такъв надпис значи си попаднал на менте .
    Има Китайска и Китайска стока. Въпроса е за кого се прави и колко струва.
    Просто е изумително с колко спестени части китайския инженер успява да създаде продукт държащ се като по-скъпите си и елитни събратя. Това никак не е лесно между другото. А и отдавна са и в космоса. Това не става само с пари.

10. Тук е от
    Nov 2009

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните те

Ремонтираха ми климатика , ама нещо съм със смесени чувства и не мога да кажа че съм много доволен.
    Смениха перката на климатика (въпреки че казаха че ще сменят целия комплект двигател+перка) с друга очевидно употребявана и доста различна.

Свалената парка (оригиналната) отпред и отзад:

Сменената перка (пропуснах да я заснема преди да я монтират - не обърнах внимание че толкова се различава):

Ясно се вижда не добре почистената мръсотия до ребрата в ъглите от вътрешната страна - това не е нова перка.
    Отделно това е перка със 4 лопатки (или както там им е правилното название) за разлика от оригиналната която е с 3 лопатки. Въпреки че "новата" перка няма гумен тампон чрез който да се захване към оста на двигателя разтриса леко климатика само при стартиране след което вибрациите са в границите на нормалното. Обаче звука на въздушния поток е съвсем различен и звучи малко като някой дърт и шумен климатик. До него другия изобщо не може да го разбереш работи или не ако този работи през това време.
    Вече нямам хлопащи тенекии от климатика, но пък не е ремонтиран както трябва според мен ами пак по "Български" ... Отделно и че им отне 1 месец за това. Разбирам да чакаха доставка на част ама със части втора употреба и различни, толкова време - нещо не ме кефи да ми ремонтират климатик в гаранция по този начин. В момента се чудя да си търся ли правата защото имам причина за това. Точно в тази зона никой комшия няма климатик и лятото те ще са на отворен прозорец , а аз да "свистя" с моя климатик - явявам се дразнител, а това не е по моя вина. На мен не ми пречи понеже докато работи климатика е нормално да е затворен прозореца, обаче влошаването на добросъседските взаимоотношения е далеч от желаното.

Едит: Ето и добавено видео http://img705.imageshack.us/i/zbe.mp4/

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аз бих ги извикал и бих им върнал новата/стара/ перка.Новата е с 4 лопати и при всички положения има други характеристики в сраднение със свалената по отношение на дебита.Що си мисля, че машината може и да не работи като хората.

12. Тук е от
    Nov 2009

Ами дебита на въздушната струя е по-голям и реално по-добре би трябвало да се предава топлината от или към питата. Едва ли скоростта на струята преминава границата над която между ламелите на топлообменика преминава въздух който не успява да отдаде (или поеме) топлина и се явява като излишна работа на двигателя от която резултата е само повече потребен ел.ток и отдаден шум насреща.

Проблем би било според мен ако самия двигател се натоварва повече и ако работата на двигателя се следи по ток то е възможно понякога да изпищява климатика с грешка при двигателя ако големината на тока не е в определените параметри при някакви конкретни условия. Би трябвало ако тока е твърде малък да означава че перката е паднала или е със счупени лопатки или ако тока е твърде голям то има нещо което пречи на перката да върти (замръзнала или има боклуци някакви). Ако е в определени граници значи всичко е наред.

13. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Приятел,попаднал си на смешна фирма.Пусни ми името на лични...ако купуват Дайкин от нас да информирам когото трябва...с друго незнам как да ти помогна ,естественно е че трябва да се ремонтира САМО с нови и ОРИГИНАЛНИ части.Това което казваш е смешно и една сериозна фирма не би го направила никога.Климатика ти е гаранционен...викай ги да си оправят нещата и ги предупреди ,че си писал за проблема до централата във Виена ...белким се стреснат да ти възстановят всичко оргинално...просто нямам думи..чакам името на фирмата на лични...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2010

към barabata :

при пускане и при мен притраква така , даже задната решетка започва да подскача ...после бива . Ниските обороти на компресора май са му слабото място...Tънката тенекия подсилва вибрациите .

16. Тук е от
    Nov 2009

dimon,
    това подскачане не е от компресора. Много лесно се тества. Сваля се перката и го включваш. Ще видиш разликата със и без перка. Компресора по-скоро жужи отколкото да вибрира или тресе. Поне на този модел е така. Като го гледаха в началото го пуснахме за 1-2 минути със свалена перка и си се вижда/чува/усеща.
    То е нормално да разтриса в началото - това не са работните обороти на машинката и по принцип при дизайна на изделието се предвижда точно да не се получава резонанс в изделието в работно положение. При стартиране и спиране е допустимо да има такива. Колкото по-меко е окачването толкова по явно се усеща.
    Ако не беше толкова шумен сега нямаше да троша нерви по него, ама вечерно време се чува шума през затворената дограма кога работи и кога не. Не през стената, а като шум през дограмата.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Ако примерно е бил на 22 и свалиш на 20 градуса , ако си до външното тяло се чува как компресора спира с удар , а вентилатора продължава да се върти още една минута. Звукът е като все едно се включва някво яко реле . Самият компресор обаче не се управлява от реле , а от инвертор . В този момент се получава и леко притрисане на тялото. При пускане не се чува чаткането, има само притрисане на тялото за няколко секунди. Не му обръщам особено внимание, вътре в стаята се чува леко как се менят оборотите на компресора.В момента е без тампони, може би затова . Когато беше на тампони много трепереше външното тяло и като минаваше в on/off бая се усукваше , а вътре в стаята нямаше и помен от звуци- тишина. Тампоните бяха много меки - може би затова. Че си има шумове и вибрации - има си . Никой не може да ме убеди, че това е професионален климатик. По-скоро е някакъв компромис , макар и скъп.

18. Тук е от
    Sep 2010

Тез монтажници ми изглеждат ей така...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 26 ПърваПърва ... 91718192021 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 18
    Последно: 06-04-14, 16:51
  2. Сравнение на тавите на външните тела на климатици
    От deian във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 89
    Последно: 17-02-12, 17:16
  3. За външните тела на климатиците
    От dragozow във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 24-12-11, 23:48
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Наклон на външните тела ?
    От valerko във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 17-06-10, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе