Страница 22 от 26 ПърваПърва ... 122021222324 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 388
Like Tree1Одобрявам

Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

barabata може и да е прав за чешките заводи, а и за новите модели.
    пускат се на пазара неща без документация измислени модели като ftx - след два 3 месеца почна да се появява по официалните сайтове на дайкин , сега за наследника му нищо не мога да намеря.

може пък както в всеки завод да има няколко нива на качеството и просто ние да купуваме 2-ро за първо.
    вярно няма нищо маркирано по кашони и по техника но може и брака да ни продават в бг а и не само - каквото купи вносителя???
    малко теория на конспирацията стана но това с брака си работи.
    може пък това да е нивото - ако почнат да ги правят пластмасови като фуджицутата малките модели може да не тракат... мамата.
    този винт къде липсва на цялото производство на чешкия завод може да е новата S класа на шефа

2.  

3. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Пак една кофа помия изсипахте...всеки има мнение - моето е че чехите са на супер качественно ниво .Навсякъде по техните машини има надписи и даже с гордост са го написали...а вие си пишете плупости колкото желаете.

Барабата- пич ,писах ти на лични че нямаме части на склад,незнаеме цената и сервизната ни дейност е близка до НУЛА...как не вдяваш че тия приказки не си ги изсмуквам от пръстите и не съм седнал тука да си губя времето ...Какви си ги написал горе че в Чехия спестявали от тестове и ги влагали в сервизна дейност...вервай си..твоя воля.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от barabata
    А не ви ли прави вЧепетление че повечето проблеми са свързани с конкретна серия произведена в Чехия ?
    баш си е проблем с качеството и точно там лъсва неграмотната и лоша сервизна поддръжка организирана от някой фирми.
    Колега много точно си се сетил за разлика от други хора дето дават по 2000лв за климатик без грам мисъл истината боли а имено завода в Чехия бълва некачествена стока на много завишени цени . Дайкин имат завод и в Белгия от 1975г. но никой не се оплакал от техните климатици проблема не е в марката а в ниското качество на материалите и монтаж-а

5. Тук е от
    Nov 2009

Аз не знам каква е методиката в Чешките заводи. Аз написах какви са основните масови практики прилагани по принцип. Какво точно правят в Чехия само те си знаят. Не съм аз единствения който е забелязъл отклонения във външния вид на току що разпечатан климатик от кашоните му.

Много време се рових и в чужди форуми и масовия случай от оплакване от FTXS серията е от дразнещи звуци и единствено се споменава намеса на техници и оправянето на проблема и основно мненията съдържат негативи към Дайкин относно наличието на проблема по принцип и никъде никой не се оплаква от техническата намеса и как тя е осъществена. Затова и не намерих никаква конкретна техническа информация. Хората нямат такива проблеми. За тях е важен контакта със техника и е негова работата да се справи с проблема в конкретните гарантирани от него срокове.

Не може да знаеш че не може да си доставиш в конкретните срокове дадена част - ами цинично е да гарантираш с договор конкретните срокове и после да се извиняваш с Дайкин че бавели доставката и нямало някаква си информация. Нагледал съм се как се правят нещата. Пример давам с сървър на МВР. Има си договор за 24 часа срок за отстраняване на проблеми - обаждат се че има проблем, съответния колега с нужния допуск отива на място и ако не може да отстрани проблема веднага на място се вадят носителите с информацията и се оставят на отговорното лице, хваща се "желязото" под мишница и се казва чао. На другия ден най-късно по същото време трябва да го върнеш работещ независимо земетресение ли има в Япония или има магнитни бури в Китай. Никой не го интересува Дайкин дали сега празнуват, дали Делл са имали кофти година или ХП бавят доставките. Ти като фирма си пишеш едни работи в гаранционата карта (договора) и си длъжен да ги спазиш. Ако си имаш проблеми ще си коригираш гарантираните от теб срокове така че да може да ги спазиш. Това да се извиняваш с нещо друго е непрофесионално.

Както искате така го разбирайте.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Пак една кофа помия изсипахте...всеки има мнение - моето е че чехите са на супер качественно ниво .Навсякъде по техните машини има надписи и даже с гордост са го написали...а вие си пишете плупости колкото желаете.
    На моите машини освен адреса на дайкин в Япония друго не пише. Няма надписи Made in, варианта е rkk да греши и чехите да се срамуват да слагат надписи (което е разбираемо, дайкина е пълен боклук) или другия вариант е климатика да е менте, правн в Китай и за това да няма надпис Made in Хайде стига сте ги защитавали тези боклуци, хората трябва да спрат да се лъжат!

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

пич подовите вътрешните са японски - поне така са ми казвали и само заради това ги водят хиперинвертори не заради характеристики а само защото са японски.
    ftxs-са е чешки но зависи коя година е.
    гледам подписа ти поне. атхс не ги знам какви са, но и не съм ги мяркал което ще рече че е поне на 2 години щом държи - евала.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

estqwerty, не си запознат с номенклатурата на дайкин, да знаеш! ATXS eдна много скапана серия, така наречената Сиеста, Беше актуална точно преди 1 година, но бързо зачезна от пазара - вибрира, тресе, въздуха като излиза от жалузите свисти - мани бегай, боклук, 1400лв ми струваше.

А вътрешните тела на подовите са японски само във фантазиите ти.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

може.
    в за сиестите съм чувал само в форума - от половин година чета за клими. хоби.
    подовите ще мръдна да ги видя.

офф
    в момента мога да твърдя със сигурност само че съм на 2 ракийки + салата - за друго не смея да споря слют!

11. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

@biro - дай да ти купя двата климатика по 500 лева, щом си толкова недоволен. Аз даже за гаража мисля да слагам подов Дайкин. Хем аз ще съм на далавера, хем и ти с парите ще си купиш две чисто нови Мидеи и ще свършат мъките ти с Дайкин.

12. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Аз даже за гаража мисля да слагам подов Дайкин.
    Аруба ти в тоя гараж на приказки какви ли не климатици изреди, а в крайна сметка нищо не слагаш. Защо така, нямаш ли фаворит вече?

13. Тук е от
    Oct 2005

Чуди се Мисиизбуши или Мидеа да е

14.  

15. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Бях отделил 1200-1300 лева, ама след "разочарованието" от 100-волтовите изхарчих парите за друго. До есента има време. Все нещо ще ми хване окото. Чакам сега и офертата на biro.

16. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от biro
    На моите машини освен адреса на дайкин в Япония друго не пише. Няма надписи Made in, варианта е rkk да греши и чехите да се срамуват да слагат надписи (което е разбираемо, дайкина е пълен боклук) или другия вариант е климатика да е менте, правн в Китай и за това да няма надпис Made in Хайде стига сте ги защитавали тези боклуци, хората трябва да спрат да се лъжат!
    Виж biro ,и на по старите модели си пише адреса в Япония -а и доста добре си бачкаше-тихи и двете тела,макар външното просто да беше изтипосано на теракота на терасата-и даже нямаше нужда от ''връзване''-не се разхождаше из терасата.

даже се споменува и Осака-асоциации с Бургас

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    @biro - дай да ти купя двата климатика по 500 лева, щом си толкова недоволен. Аз даже за гаража мисля да слагам подов Дайкин. Хем аз ще съм на далавера, хем и ти с парите ще си купиш две чисто нови Мидеи и ще свършат мъките ти с Дайкин.
    Това нема как да стане на мен ми струват общо 3500лв тия 2 климатика а ти и половината цена не ми предлагаш. Подовия е на 2 години, сиестана на 1 и 3 месеца. Аз за 500лв клима няма да си купя, нещо си останал с грешни разбирания. Но виж с по един дайсейкай 5 може да ги заменя като се счупят (а като гледам какви са боклуци повече от 4 години едва ли ще изкарата).

Та за тази снимчица с адреса в япония - ок. Обаче я ми обяснете къде пише Made in по вътрешното и/или външното тяло. На моите боклуци не пише, но rkk твърди, че чехите слагали този надпис даже с гордост.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Made in Japan е написано на кашона в който е опаковано вътрешното тяло на подовия ти дайкин.
    За FTXS серията не знам.Нямам такъв и не бих купил на тази цена.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 26 ПърваПърва ... 122021222324 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 18
    Последно: 06-04-14, 16:51
  2. Сравнение на тавите на външните тела на климатици
    От deian във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 89
    Последно: 17-02-12, 17:16
  3. За външните тела на климатиците
    От dragozow във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 24-12-11, 23:48
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Наклон на външните тела ?
    От valerko във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 17-06-10, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе