Страница 23 от 26 ПърваПърва ... 132122232425 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 388
Like Tree1Одобрявам

Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Made in Japan е написано на кашона .......................

p.s а някъде по "кашона" не видяли надписи GREE и made in P.R.C. знам че Дайкин гони Fujitsu по климатици "цена-качество" като цена още не са достигнали Fujitsu но като "качество" май са почнали да ги задминават

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

GREE от сега нататък преди нямаше.

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от ilia1984

p.s а някъде по "кашона" не видяли надписи GREE и made in P.R.C.
    Тогава когато го купувах-2009год. февруари GREE нямаха нищо общо с дайкин...
    На кашона наистина пишеше Made in Japan, шефа на фирмата се изправи до кашона и с пръст посочи надписа и ми каза: "Виждаш ли какво пише тук, у нас съм сложил същия да ме топли в хола..."

Заа 3000 лева тогавашни пари(2009год.) обаче този климатик е на 20% под моите очаквания откъм бързина за затопляне на отопляваното помещение от 19-20 градуса до желаните от мен 25.3-25.6 градуса и дефроста на 55 до 80 минути при температура под 2 градуса.Не е допустимо да съм похарчил 3000 лева и 2-3 часа да му трябват за повишаване на температурата с 5 градуса, тоест от 20 до 25 градуса!
    Всичко останало отговаря на моите очаквания, НО това, че имам неоправдани от климатика очаквания(съм разочарован) за сумата от 3000 лева ми е достатъчно да се въздържам занапред да похарча повече от 2000 лева за климатик.
    Повече бих похарчил при поне 3 едновременно налични условия:
    - има плазма филтър
    -запазва мощността поне до -7 градуса без промяна, независимо какъв е КОП-а му(е поне да е поне 1.5 де)
    -когато променя температурата от 20 на 25 градуса, да я достига за не повече от 40 минути( с лек компромис от мен 50 минути).

5. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    GREE от сега нататък преди нямаше.
    шегата настрана на външните тела FTXS-G си пише made in Czech republic внимателно огледах външното тяло направи ми впечатление не до там качесвената за Дайкин сглобка датчика за температурата поставен в едно малко маркучле и няколкото огънати ламели а от долу се гледаше евтина поцинкована ламарина която дори не беше прахово боядисана..... за близо 2000лв цената беше много висока........

Цитат Първоначално публикувано от justify
    обаче този климатик е на 20% под моите очаквания откъм бързина за затопляне на отопляваното помещение от 19-20 градуса до желаните от мен 25.3-25.6 градуса и дефроста на 55 до 80 минути при температура под 2 градуса.Не е допустимо да съм похарчил 3000 лева и 2-3 часа да му трябват за повишаване на температурата с 5 градуса, тоест от 20 до 25 градуса!
    Това е доста относително всичко зависи и от дограмата ,изолацията и т.н лично за мен 25.3-25.6 градуса е висока температура и японците са дали че не комфотно и икономично да се стой на такава температура зимата.....

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

justify, с тези изисквания си за ТОШИБА, или за новия LT.

7. Тук е от
    Oct 2005

Глупости след глупости и то от едни и същи. Тази зима малкият климатик стопли 20 кв от 7 гр до 20 за 2 часа, и вътрешните тела са японски

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от ilia1984
    Това е доста относително всичко зависи и от дограмата ,изолацията и т.н лично за мен 25.3-25.6 градуса е висока температура и японците са дали че не комфотно и икономично да се стой на такава температура зимата.....
    Е да де, но аз не съм нихонец.Обичам 25.5 градуса, а в режим отопление подовата 50-ка дайкин я дават 24 градуса за да работи в нормален за него режим и да е с нормална консумация.
    Аз тази зима не мога да се оплача от високи сметки за ток 2 човека с 2 климатика всичко на ток 129 лева най-високата сметка при положение, че в хола от 19'00-19'30 часа(2.5 часа гони зададената по програматор температура) до 23.30часа е 25.3-25.5 градуса.

Edi -така излиза.Но ще почакам.Климатика за детската не е "спешен".
    Засега тошиба дайсекай, но фуджитсу може след 1-2 години да измислят и плазма на LT серията...
    Ще видим...

10. Тук е от
    Oct 2005

Не знам кога е направил 25 защото си тръгнах, но цяла зима и 2 са поддържали 24-27 ( в зависимост от таймера) като сметките са били-80-100лв за апартамент 100 кв без изолация

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

justifyq, виж ДАЙСЕЙКАЙ 6, много топли и са подобрили фиртрирането и пречистването.Освен плазвама вече има и йонизатор.Казаха, че 10-ката ще е 1980 лева.

12. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от biro
    Това нема как да стане на мен ми струват общо 3500лв тия 2 климатика а ти и половината цена не ми предлагаш. Подовия е на 2 години, сиестана на 1 и 3 месеца. Аз за 500лв клима няма да си купя, нещо си останал с грешни разбирания. Но виж с по един дайсейкай 5 може да ги заменя като се счупят (а като гледам какви са боклуци повече от 4 години едва ли ще изкарата).

Та за тази снимчица с адреса в япония - ок. Обаче я ми обяснете къде пише Made in по вътрешното и/или външното тяло. На моите боклуци не пише, но rkk твърди, че чехите слагали този надпис даже с гордост.
    Колко си ги купил вече не е от значение. Подов 25-ца има в Шумен за 1550 с монтаж. Като на 500 лева сложа път до Русе, демонтаж, после монтаж ще ми седне повече и от половината. Да не говорим, че другия е по-евтин вариант, но на мен не ми пречи. Имам къде да ги слагам. Още 5-6 климатика мога да поема. Вярно, че офертата ми не съблазнителна за теб, но понеже гледам, че си много недоволен от Дайкин, викам може да се навие. На моите на външните тела пише, че са произведени в Чехия с дебели букви. 50-ката вътрешното пак пише Чехия. На подовия на вътрешното пише адреса, че е произведен в Япония пише на кашона....

13. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Хей , хора!!! Какви са тези сметки по 100 лв за през зимата , бе ? Как го правите това ?
    При мен през лятото ( без охлаждане ) е над 100 лв - само бойлер , печка за готвене и лампи. големи сте факири...

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Изолацията, изолацията.Сваля сметки за отопление наполовина.Личен опит.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Аз като съм изолиран вътре, вън и на тавана, с дограми и сички екстри що плащам 200лв за 60м2 ? Глупусти са това, на студено стоите за това не плащате сметки. Аз съм с 2 климатика и един конвектор, бойлер всичко това работи 24ч температурата е 23-24 и сметката 200лв.

Я някой да снима каде пише Made In, на моите на въшните тела такива надписи няма!

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Естествено зависи и от вида, разположението и конструкцията на помещенията.Моите зидове са 48 см с 10 см външна изолация.Три машини работят на етажа на къщата.Детска и спалня са разположени изток, юг, запад.Трапезарията е север.Поддържа се 22 градуса денем и 19-20 вечер.На етажа всичко си работи, но не се готви, готвенето е на друг електромер.Зимните разходи са средно 110-130 лева на месец за етажа.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Да има много условия, аз ако оставя отоплението денем на 22 нощем на 19 сметката ще ми падне с 50лв сигурно, пък нямам чак такива зидове и 10см изолация. Всичко идва от начина на топлене, като чуя ниска сметка и ми става ясно колко се топли човека.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 26 ПърваПърва ... 132122232425 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 18
    Последно: 06-04-14, 16:51
  2. Сравнение на тавите на външните тела на климатици
    От deian във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 89
    Последно: 17-02-12, 17:16
  3. За външните тела на климатиците
    От dragozow във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 24-12-11, 23:48
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Наклон на външните тела ?
    От valerko във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 17-06-10, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе