Страница 25 от 26 ПърваПърва ... 1523242526 ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 388
Like Tree1Одобрявам

Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

То и при тях има издънки, но ги изтеглят от пазара и ги оправят. Аз предпочитам да си го направя сам (климатика). Не е болка за умиране, това да са ми кахърите. От къде да знаят в Дайкин, че има 4-5 големи дървета около мен и на есен става голям листопад!

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Сега мисля и на големия да му пробия 1-2 дупки, че на зима ако заседне пак някой лист да не ме разправят, че ходя с канчето с вряла вода. Като размразявах легена гледах да е тъмно и никой не ме видя!
    Що те е било срам да поливаш климатика през зимата, защото е Дайкин ли?

4. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Беше в кръга на майтапа. Аз съм в къща и няма кой да ме види. Иначе отначало като видях, че водата от дефроста тече отстрани на тавата и цялата е в лед наистина се шашнах и ми идеше да им тегля една майна, но после като видях листа, замръзнал точно на отвора се успокоих. И най-добрите грешат. За тези пари съм предоволен от климатиците си. Препоръчвам ги на всички.

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

aruba_man за гаража избра ли климатик? Ако не си, що не вземеш един от новите модели на Мидеа серия Alps или серия Х да сложиш, бъкани са с екстри [COP>5, 3D DC Inverter, DC Twin Rotary Compressor, Ultra High Efficiency, Super PLASMA Air Purifier, Plasma Dust Collector, Ionizer, Super Ionizer, Vitamin C Filter, Super Silent Airflow Sistem, Wide-Angle Airflow, Two-Direction Airflow, Self-Cleaning, Independent Dehumidification, Follow Me, PTC Auxiliary Heating, Anti-Cold-Air (Heat Pump Only) и още много други]

6. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Не съм толкова богат да купувам евтино. В интерес на истината тази седмица май ще поръчвам това. Мислех също и за FVXS25 на Дайкин. 400 лева повече не е проблем, но по-ниският минимум на Hitachi и това, че няма да искам повече от 15-16 градуса сякаш надделя при избора ми. И понеже искам да монтирам външното тяло ето така на покрива:

и както очаквах в Шумен нямат такива стойки, първо ще поръчам стойките и пвц канали за тръбите отвън с ъгли от София за да стане както трябва, а не да си играя както с подовия тази година. Парен каша духал!

7. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

За тези пари ще купиш 2 Мидеи, че и за почерпка ще остане Но щом си решил да ги даваш виж и този модел

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Ето какво направих днес, въпреки, че нямам оплаквания към външното тяло на климатика. Реших да се застраховам. Купих гумена лента с лепило от едната страна. Има ги в строителните магазини. Уплътнява екстра.

Реших и аз да си поотстраня малко паразитни звуци. Относно решетката облепих целия периметър под решетката с тънка микропореста самозалепваща лента.
    Зимата ми правеше впечатление резонирането на външното тяло при някакви обороти на компресора . Беше достатъчно да поставя ръка на капака и вибрациите изчезваха. Това отдавам на тънката ламарина от която е направен капака и лицевия панел. За целта използвах в качеството на виброгасител битумна лента с дебелина 1,5 мм.

След монтирането прави впечатление тихото тръгване и спиране на компресора, които преди това бяха съпроводени с подрънкване и разклащане на тялото.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Последните дни захладня и пуснах климатика.При развъртане на турбината на вътрешното тяло се чува едно дразнещо потракване. Трак-трак-трак и така няколко пъти докато се развърти ,после не се чува нищо.Ама нали бачка ON/OFF и дразни,пък и ме притеснява да не се стигне до по-сериозна.......повреда! Някакви съвети,идеи какво може да е? Лагер на турбината? Евентуално как мога да го отстраня?

11. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Аз имах такъв проблем известно време след монтажа на подовия.При потегляне компресора се случваше да протраква за малко докато набере обороти.В началото не беше така.Външното тяло е добре нивелирано и в двете направления и няма тампони.Като цяло е доста тихо.След внимателно ослушване от къде идва звука, реших че опират една в друга две тръби около компресора.Така и излезе-просто отворих кечето около компр. ,бръкнах с ръка и опипах тръбите.Като разклатих компресора и се чу от къде идва звука.Натиснах внимателно тръбата в съответната посока и повече няма шум.Важно е да кажа да внимаваш ако правиш такива опити и да изкючваш захранването достатъчно време преди манипулацията.Успех ти пожелавам.Оппа извинявам се прочел съм неправилно ,че става дума за външно тяло!

12. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Последните дни захладня и пуснах климатика.При развъртане на турбината на вътрешното тяло се чува едно дразнещо потракване. Трак-трак-трак и така няколко пъти докато се развърти ,после не се чува нищо.Ама нали бачка ON/OFF и дразни,пък и ме притеснява да не се стигне до по-сериозна.......повреда! Някакви съвети,идеи какво може да е? Лагер на турбината? Евентуално как мога да го отстраня?

Има нещо вярно в това което си писал.Но ако изчакаш малко време, ще си поръчвам профилактика на дайкините и ще ти отговоря на това запитване. Единият притраква когато го сложа на нощен режим.

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Как мога да се докопам до турбината да я огледам? След като махна капака за филтрите и останалите пластмаси,остават жалузите.Обаче тук вече се затруднявам не мога да ги разкача.Идеи?

14.  

15. Тук е от
    Nov 2011

Здравейте банда, нов съм във форума и имам питане за FTXS25G. Монтираха ми го началото на 2011. Още при първите -5,6 градуса се прояви неистова вибрация на капака на климатика (решетката). ТОва предполагам с изолационни ленти се оправя... По-скоро въпроса ми към Вас е дали е проблем, че монтажника ми монтира външното тяло, точно на височината на вътрешното и така дължината на тръбите е има няма метър???
    Отворих мануала на машината и там пише 1,5 м Минимум. Като страничен ефект са посочени вибрации и шум от фреона. Дали е само това и може ли това да доведе до по-сериозен проблем?
    Предварително се извинявам за лаишкия ми въпрос но това ме тревожи.

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ако не чуваш бълбукане няма проблем.
    ако си сигурен че е от капака - махни го за да провериш пробвай с някви ленти да го позакърпиш.

17. Тук е от
    Nov 2011

Благодаря за отговора колега. Няма бълбукания или странен шум по тръбите. Работи и топли много добре. Само шума от капака ме дразни но като го махнах за тест спря! Явно пластмасата е зле. Но наистина се изплаших, като прочетох за проблеми от къс тръбен монтаж.

Не знам дали тук е местото но искам да попитам за съвен за климатик, който ще е в холно помещение, заедно с още един. Сегашния климатик е Panasonic 15-ка на 5-6 г много съм доволен от него, но поради ремонти стаята нарасна с 12 квм и сега ми идва малък Следователно предполагам ми трябва поне една 12-ка, ако греша поправете ме. Та въпроса ми е каква машина да взема за отопление основно. ЖИвея в къща изолирана с добра дограма. Цената да не надхвърля 2500.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не е тук мястото . Пиши в темата за избор и там ми кажи общия обем на стаята, доколкото разбирам в нея ще е Панасоника + новия? И най-добре дай скица да видим къде да го разположиш втория.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 26 ПърваПърва ... 1523242526 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 18
    Последно: 06-04-14, 16:51
  2. Сравнение на тавите на външните тела на климатици
    От deian във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 89
    Последно: 17-02-12, 17:16
  3. За външните тела на климатиците
    От dragozow във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 24-12-11, 23:48
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Наклон на външните тела ?
    От valerko във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 17-06-10, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе