Страница 15 от 26 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 388
Like Tree1Одобрявам

Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Здравейте отново! Благодаря на опитите за отговор, дори и по-саркастичните. Няма никакви лъжи и полуистини, просто явно не съм изложил опасенията си ясно разбираемо. Както казах - отоплявам се на газ, като програматорът ми е настроен на температура 22 градуса, съобразено с това в колко часа се прибира някой от нас двамата със съпругата ми у дома докъм 22.30/23.00 и на 18 градуса през останалото време. Обаче сутрин като стане жена ми и се приготвая да тръгне за работа тези 18 градуса и се виждат малко и си пуска климатика за времето необходимо и да се приготви и след това го спира, когато излезе. Предпочита да пусне за това време климатика, защото системата за отопление с газ е инертна и за да има достигнати 22 градуса , когато стане, трябва програматорът да се настрои да включи котела поне 1 час преди да се събуди, а и има нужда да се стопли само една стая и то за кратко време . Надявам се, че сега вече по-ясно съм разяснил системата ни за отопление . Шумът , за който ви казах го чувам, когато ВЪНШНАТА температура е в границите -6 до +2 градуса (Както IMonev отбелязва външната температура в Стара Загора тази година не е падала много под нулата), когато температурата е над + 10 градуса не съм чувал това "бръмчене".
    Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    преди да почне да духа вътрешното тяло ли е? едно много ниско много монотонно много много тихо "мммммммммммммммммммммммммм" ?
    защото аз имам такъв звук и си мисля че е някакъв вид подгряване на компресора / или само компресора, четох по други теми че за да подгрят компресора се пуска ток/честота която не завърта а само затопля машинката.
    Шумът е наистина с такъв характер както го описва estqwerty, но не е тих, преди да започне да духа, но продължава известно време и след като започне и след това изчезва. Предполагам, че неясно формулираният ми въпрос е предизвикал тези негативни реакции, за което се извинявам. Пожелавам на всички тук повече спокойствие и позитивизъм!

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Най-вероятно в началото компресора работи на пълна мощност за да загрее топлообменника и да навакса разликата, когато започне да топли.На колко градуса е дистанционното, когато сутрин го пуснеш.

4. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    На колко градуса е дистанционното, когато сутрин го пуснеш.
    Здравей! 22, 23 градуса, зависи колко студено е на жена ми!

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ако трябва да компенсира 4-5 градуса, наистина компресора в началото може да работи на пълна мощност при по-ниски температури.Не вярвам подгряването да се чува чак толкова силно.

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Да, машините зимата е много по-добре да си работят.Аз ги пускам октомври и ги спирам април.
    Пускане и спиране около 0 било вредно... Айде, моля ви, ще може ли някой да даде компетентно мнение защо не трябва да се спират климатиците през зимата. Всеки казва така, но от многото прочетено тук, почва да ми намирисва на точно обратното -
    че никъде в упътването не е казано че спирането и пускането е вредно за климатика.
    Кое се натоварва чак толкова, че няма да издържи. Еми хората трябва да са го помислили, все пак това е ел. уред, който би трябвало да може да се спира при нужда. И какво се натоварва, след като вътре в стаята е 16 гр, навън -5. Пускам го на зададени 17, и след 5-10 мин. започва да спира вентилатора - защото просто не вижда смисъл да топли. Натоварване никакво. и постепенно почвам да вдигам с 2 градуса.
    Осен това забелязах, че когато не работи, шапката от навалелия сняг отгоре на външното тяло се е разтопила в частта, където се намира компресора - което какво означава - че при изключен от дистанционното климатик, продължава да си грее машинариите отвън, за да може да тръгне нормално.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ами за да ми е топло в къщи и да са топли стените, затова не се спират.И за да не си играя да гоня големи температурни разлики, когато се прибера в къщи вечер.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Просто по-икономично излиза.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2008

"... Айде, моля ви, ще може ли някой да даде компетентно мнение защо не трябва да се спират климатиците през зимата..."
    Ефект на Ват. При изключено положение, след няколко часа, компресора се намира при най ниска температура, в сравнение с другите части и голяма част от фреона се разтваря в маслото. При пускане на климатика маслото "кипва". Под "кипва" разбирай, все едно си пуснал миксер в бутилка с шампанско. Възможност от "маслен" удар, или оставане на компресора без масло и съответно блокиране поради липса на мазане. Маслото с разтворен в него фреон е по "тънко", по рядко и дори да е в такава концентрация, че да не кипне, ще има влошени мазилни свойства, което пак води до блокиране на компресора.
    Качествените, по съвременни инверторни климатици имат подгряване, чрез намотките на ел.двигателя на компресора. За тях е важно да не се изключват от контакта и от дистанционното да са в режим отопление.
    За другите риска е за ваша сметка...плюс всичко изброено по надолу от edi1 и dimkaraganchev

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Благодаря! Мисля, че вече се проясниха нещата.

Между другото попаднах на следното: https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg278522 Там Valen1 обяснява почти същото, казано и от geozap.

Много полезно за такива, като мен, не знам защо се намира точно в секцията за Фуджицу. Може би е по-добре да бъде преместена в обща тема за климатиците.

12. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора

Наистина интересен материал! Аз също не бях запознат с този ефект. А дали това подгряване е само при Фуджитсу или е приложено също при инверторите на Дайкин?

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

здавейте намерих това в туба, предполагам ще помогне за индетифицране на шума от решетката, който както чета е 80 90% от проблемите на малките модели на дайкин.
    Надявам се скоро да видим и как се решава с подръчни средства.

https://www.youtube.com/watch?v=epVwZ_bQ1fM#ws

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

estqwerty, на клипчето си е показано как се решава с подръчни (в буквалния смисъл) средства. Натискаш решетката и стоиш така до края на зимата.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Интересно е, че на моя FTX35JV решетката е кръгла . На този клип е правоъгълна .

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

biro :

клипа е от нета не съм го снимал аз, сниманото е Daikin FTXS20G2V1B

попадна ми - поствам го, защото повечето постове в подраздела за дайкин са "нещо ми трака" и доста често излиза тази решетката, останалите проблеми са дефростите на време.

можем да направим библиотека със странни звуци - за да диагностицираме машинките

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от dimon
    Интересно е, че на моя FTX35JV решетката е кръгла . На този клип е правоъгълна .
    Ами да, на FTX-J малките е кръгла. То и цялото външно тяло ти е доста по-малко.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 26 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 18
    Последно: 06-04-14, 16:51
  2. Сравнение на тавите на външните тела на климатици
    От deian във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 89
    Последно: 17-02-12, 17:16
  3. За външните тела на климатиците
    От dragozow във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 24-12-11, 23:48
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Наклон на външните тела ?
    От valerko във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 17-06-10, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе