Здравейте отново! Благодаря на опитите за отговор, дори и по-саркастичните. Няма никакви лъжи и полуистини, просто явно не съм изложил опасенията си ясно разбираемо. Както казах - отоплявам се на газ, като програматорът ми е настроен на температура 22 градуса, съобразено с това в колко часа се прибира някой от нас двамата със съпругата ми у дома докъм 22.30/23.00 и на 18 градуса през останалото време. Обаче сутрин като стане жена ми и се приготвая да тръгне за работа тези 18 градуса и се виждат малко и си пуска климатика за времето необходимо и да се приготви и след това го спира, когато излезе. Предпочита да пусне за това време климатика, защото системата за отопление с газ е инертна и за да има достигнати 22 градуса , когато стане, трябва програматорът да се настрои да включи котела поне 1 час преди да се събуди, а и има нужда да се стопли само една стая и то за кратко време . Надявам се, че сега вече по-ясно съм разяснил системата ни за отопление. Шумът , за който ви казах го чувам, когато ВЪНШНАТА температура е в границите -6 до +2 градуса (Както IMonev отбелязва външната температура в Стара Загора тази година не е падала много под нулата), когато температурата е над + 10 градуса не съм чувал това "бръмчене".
Шумът е наистина с такъв характер както го описва estqwerty, но не е тих, преди да започне да духа, но продължава известно време и след като започне и след това изчезва. Предполагам, че неясно формулираният ми въпрос е предизвикал тези негативни реакции, за което се извинявам. Пожелавам на всички тук повече спокойствие и позитивизъм!Първоначално публикувано от estqwerty