Страница 24 от 26 ПърваПърва ... 142223242526 ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 388
Like Tree1Одобрявам

Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Тези суми са максималните през годините за януари-фувруари.При настроени 22 на мен даже понякога ми е горещо.Просто съм свикнал на хладно.Не обичам и да спя на жега.Иначе етажа е към 80-90 квадрата, не знам точнО, помещенията, които се отопляват са към 70 и малко нагоре.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2009

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните те

Толкова някъде.
    И при мен режийните - бойлер, печка, хладилник, аквариуми и осветление идва към 60 лева на месец. Най-големите ми сметки зимата са били 160-170 лева което си идва едни 100 лева за отоплението на 80 квадрата за температури около 20-22 градуса ...
    С 5 санта топлоизолация съм (само на 2 от стените съм сложил 10 см).
    Пропуснах да спомена че единия от нас (с жената) гледа децата в къщи и се отоплява денонощно.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от biro
    Аз като съм изолиран вътре, вън и на тавана, с дограми и сички екстри що плащам 200лв за 60м2 ? Глупусти са това, на студено стоите за това не плащате сметки. Аз съм с 2 климатика и един конвектор, бойлер всичко това работи 24ч температурата е 23-24 и сметката 200лв.
    Според мен тези 200лв, които плащаш са си много добре в твоите условия, а като знам и какви са зимите в Русе...мани, мани. При мен е същият студ, но го няма гадния вятър от Дунава . А за това, че малка сметка за ток се постига с мръзнене си прав, но и не си . В Русе си е баш студ и за да се стоплиш си има цена, но в Ямбол, където е edi1, примерно няма истинска зима(по моите разбирания за такава) и ако се изолираш яко, като него, машините ще мъркат на някаква минимална мощност. Хем ще ти е топло, хем ще плащаш по-малко.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ами то само конвектор 1 кВ е 100 лв на месец .. ако го спреш и ти ще плащаш като топлещите се само на климатици .. моята сметка също е около 150-180 лв зимата като 3те машини не се изключват и поддържат 22-23° .. но съм вложил доста в скъпи и икономични уреди ,диодни крушки ,готви се на газ и т.н. жилището е ново строителство .

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

щом си мерим сметките
    2 стаи+ коридор и баня около 60-65м2 1 с фтх 1 с печка диана (до 3.5кв) ел бойлер ел. печка - зимния сезон от декември-април 5 месеца 570 лева.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    щом си мерим сметките
    2 стаи+ коридор и баня около 60-65м2 1 с фтх 1 с печка диана (до 3.5кв) ел бойлер ел. печка - зимния сезон от декември-април 5 месеца 570 лева.
    Ако си в апартамент, не забравяй да почерпиш комшиите, а ако си в къща, имаш моите поздравления - добре си се изолирал или си някъде на юг.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

в силистра - нямам съседи от никъде, и влязах декември, последен етаж - потдържана температура 22 23 градуса.

интересното е че преди да лягаме смъквах клима на 20 - имам само 28 лева нощен ток. изобщо не е трябвало да смъквам температурите а да ги качам за да не наваксва с по 2 3 градуса сутрин като станем.

ей това ми липсваше на ФТХ-а седмичен таймер - на мовите J модели има май.

10. Тук е от
    Nov 2009

В стая която не спиш и не е отверена към спалнята ти ако искаш и 30 градуса може да държиш нощем.
    Обаче там където спиш за комфортен сън температурата през ноща трябва да е с около 2 градуса по-ниска поне.
    Аз още като ремонтирах апартамента зимата и още не се бяхме нанесли през целия ден климите не работеха, надвечер проветрявам добре с течение да издухам колкото мога прахоляците и оставях на таймерите да отоплят цяла нощ апартамента до 22-24 градуса. После цял ден си бачкам без да се пускат климатиците въпреки че е зима и трупах само нощен ток, а беше топло.

11. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Ето какво направих днес, въпреки, че нямам оплаквания към външното тяло на климатика. Реших да се застраховам. Купих гумена лента с лепило от едната страна. Има ги в строителните магазини. Уплътнява екстра.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Искам някой да ми каже защо FTXS25G го чувам,събуждам се от него а FTXS35G не може да се разбере кой охлажда и кой отоплява дадена стая???
    Имам чувството че малките машини за нищо не стават.
    Мое мнение все пак.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Ето какво направих днес, въпреки, че нямам оплаквания към външното тяло на климатика. Реших да се застраховам. Купих гумена лента с лепило от едната страна. Има ги в строителните магазини. Уплътнява екстра.

Само горе една лента ли лепна или по цялата обиколка на решетката ? Тази дебелина не възпрепятства ли монтирането на решетката на мястото и ?...добра идея !

14.  

15. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Само горе - да. Тази зима като махнах решетката на FTX50 за да го размразя (беше заседнал един лист точно на отвора и се беше заледила тавата), видях че има такава лента само в горния край и затова сега сложих и на подовия. Явно от Дайкин са усетили, че има проблем с външните им тела и са започнали да слагат такива ленти. FTX50 e 2010-тa модел, докато подовия е 2007-ма. Няма никакъв проблем. Решетката се затваря точно и е супер уплътнено. Абсурд е да дрънчи.

16. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Дайкин съживиха почина-направи си сам.То хубаво,че се получава уплътнението,но още по хубаво щеше да е -от производителят да бяха предвидили всичко и да бяха го направили те.Нищо работа,ама защо да е?

17. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Сега мисля и на големия да му пробия 1-2 дупки, че на зима ако заседне пак някой лист да не ме разправят, че ходя с канчето с вряла вода. Като размразявах легена гледах да е тъмно и никой не ме видя!

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните те

Ма не може това да е нормално! Все-едно, да си вземеш мерцедес ЕС-класа... и да се наложи, да му попрепилиш клапаните, да си направиш на струг 2ра предавка на скоростната... и каквото там още са оплескали инженерите от Щутгарт.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 18
    Последно: 06-04-14, 16:51
  2. Сравнение на тавите на външните тела на климатици
    От deian във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 89
    Последно: 17-02-12, 17:16
  3. За външните тела на климатиците
    От dragozow във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 24-12-11, 23:48
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Наклон на външните тела ?
    От valerko във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 17-06-10, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе