Страница 7 от 26 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 388
Like Tree1Одобрявам

Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела

Гледам го през прозореца - от ляво влизат тръбите ( предполагам там е компресора) дясно е другата страна. Напред е към околната среда, назад към стената. Е наклона е напред и надясно, отвора не знам къде се намира но ми се струва че е отзад-отдясно.

deian, наклона надясно е съвсем лек, но напред е по-сериозен. Мога да снимам нивелира.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Оправи наклона да не е напред, а съвсем леко назад. Иначе в твоя случай леко надясно е ОК (не към компресора).

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Да го оправя ама как? Предния десен болт е доста далеко и трябва да свалям стъклопакет. А и ме притеснява ако развия тия болтове климатика да не избяга.
    Ето и снимки.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Тук е от
    Jan 2010

Няма страшно ,аз няколко пъти съм свалял стъклопакета за да подложа шайби отпред ,така че наклона да е към стената и една идиея да е повдигнато от страна на компресора ,където влизат тръбите.Спираш климатика!Може би при моите ...трябва да ги повдигна още малко от страна на компресорите.

6. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

biro не съм от разбирачите по климатици, но този Нивелир нещо ме съмнява.Сложи го на равно място и виж къде ще дойде мехурчето, завърти го на 180 градуса и виж дали ще дойде в същото положение мехурчето.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Тва централното мехурче идва на едно и също място на 180 градуса ама тия в кръгчетата не са точни определено. Но това няма значение климатика видимо е наклонен напред както показва и нивелира.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Как ще е наклона на дясно като е наляво. Страната от която влизат тръбите и където е компресора е по-ниско.

На biro му е простено, че не може да работи с нивел той сега си купува такъв, ама никой ли друг не е виждал.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ей верно, добре че снимах. Ето за това трябва майстор да направи нивелацията е не аз да слагам шайби И сега кво правим с тоя климатик и с тия майстори?

11. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Нивелирай си
    го сам

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Не искам да пипам нещо което не ми е работа

13. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Ами чакай монтажниците и им кажи за проблема,после те да му мислят

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

biro, Вземи да си оправиш нивела, че не мери вярно и не може да се разбере колко голям е наклона.

Начина да го накараш да мери точно става с регулиране на двата винта от горната страна на нивела намиращи се над индикатора с балончето вътре. Слагаш нивела на горе-долу равно място пред себе си със цифрите към теб като запомняш точно как и къде е поставен после го завърташ така че цифрите да са от другата страна но пак да си е поставен на абсолютно същото място и така ще го въртиш и регулираш докато го докараш да показва едно и също независимо как е поставен дали със цифрите към теб или обратно.

После пак сложи нивела на климатика, снимай и покажи.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Въпроса е къде е това равно място, има ли такова на планетата? Все пак тя е кръгла

Провбвах на пода в хола, ламината не е много равен, пробвах в кухнята и плочките не са особено равни, на плота в кухнята - е той е направен с лек наклон към водобранната лайсна. Пералнята и хладилника сам съм си ги нивелирал на око така че не са еталон.

Valen1, как разбра че нивела не е верен? чисто нов е купен преди няколко часа от бриколажа.

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Нивел не показва вярно ако когато го поставиш на дадено място с цифрите към теб показва едно, а като го завъртиш с цифрите от другата страна показва друго, като и при двата теста нивелът се поставя на едно и също място по един и същ начин. Направи си този тест и кажи резултата.

Няма значение дали мястото за настройката е точно равно или под наклон, важното е балончето да показва едно и също както и да завъртиш нивела, с цифрите към теб или обратно. По това се разбира че нивела показва вярно.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Направих калибрирането, замерих пак климатика и видях същия резултат като на снимките. Въртях на 180 градуса нивела върху климатика едно и също показва. По оста ляво-дясно балончето се изравнява с чертата срещуположно на компресора. По оста напред-назад балончето застъпва значително чертата към фасадата. Може да го снимам утре на светло ако е нужно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 26 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 18
    Последно: 06-04-14, 16:51
  2. Сравнение на тавите на външните тела на климатици
    От deian във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 89
    Последно: 17-02-12, 17:16
  3. За външните тела на климатиците
    От dragozow във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 24-12-11, 23:48
  4. Дайкин FTXS25G
    От stiliyan77 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-10, 15:11
  5. Наклон на външните тела ?
    От valerko във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 17-06-10, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе