Страница 15 от 117 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 1741
Like Tree861Одобрявам

Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

Цитат Първоначално публикувано от Vimaxclima
    Fujitsu Asyg12LE, Fujitsu Asya12LKC, Daikin FTX35JV - това са инверторите, които покриват бюджета ти.

Fujitsu Asyg12LE, Fujitsu Asya12LKC, Daikin FTX35JV - това са инверторите, които покриват бюджета ти.

бегай от низката серия на дайкин - минимум профи ако държиш на марката. ако за нея не стигат паричките просто си спести едно главоболие.

2.  

3. Тук е от
    Jul 2008

Здравейте, бих искал да попитам какъв климатик е подходящ за стая 17 кв.м., височина 2.60, тухла, изложение изток, последен етаж. Апартамента се намира в Шумен. Досега ползвах Fujitsu General 9LDC и мисля че работеше на ръба на възможностите си, често размразяване и оттам трудно поддържаше зададената температура - около 22 - 23 градуса - в най-големите студове. Нямам изолация и съм с обикновена дограма. Предполагам, че заради последния етаж топлозагубите ми са големи. Сега обмислям да сложа изолация на тавана с вата, също така да сменя дограмата. Моля за някой читав Дайкин, който ще топли добре през зимата - мислех за FTX 50 GV? Мислех също и за Fuji 12 LDC но не знам дали ги има още на пазара. General-а ще го преместя в детската където мисля че ще справи по-добре - 11 кв. - пак ще е с изолация на тавана и PVC дограма. Там изложението е запад.

4. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

След като ще слагаш изолация на тавана,а добре ще е и на външна(и) стена,и ще сменяш дограмата вече би трябвало да се справя добре в тази квадратура-не е от слабите климатици-та ако искаш изчакай с преместването,и виж как ще е положението с изолацията-има огромна разлика.

5. Тук е от
    Jul 2008

Да, и аз мислех за външна изолация, но финансово няма да издържа. Ще го отложа във времето. Сега правя детската стая, а там няма климатик. Така или иначе ще се купува още един за там - 11 кв. м. и затова реших да преместя General-а. Остава въпроса какъв да е за другата стая - 17 кв.м. Мислех и за спалнята да купувам още един климатик, но ще остане по-нататък. Засега изолация на тавана и дограма

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

vicdj, бих те посъветвал да си спреш на 12LTC...или пък 10SKVP2...

7. Тук е от
    May 2012

Зашо не си сложиш 12-ка на Мицубиши, в момента и за Хеви и за Електрик има добри ценови оферти, а машините работят много добре. Ако ти трябват модели - ME GE35VA; MH 35ZJP-S; 35ZJ-S.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2008

Благодаря много за предложенията. Наистина Мицубиши ми се виждат доста добре като цена. Дали ще се справят добре в големите студове? Може би е обсъждано във форума, ще потърся информация.

10. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

vicdj, този модел също може да бъде опция.

11. Тук е от
    Jul 2008

Е, харесах Панасоника от предния пост - CS-NE12LKE обаче се оказа че имат CS-NE12MKE - гледам че са с подобни характеристики, някой да знае каква е разликата? Или Fujitsu 12LT? Мисля да взема един от двата. 400 лв разлика дали е оправдана за 12LT?

12. Тук е от
    May 2012

Лично за мен LT-то е доста по-добър - по-голямо външно тяло, по-икономичен, дори и като дизайн ако искаш.

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ок освен LT-то фуджицу имаха и по-евтини нордик модели.
    то си е до човека де но тия 400 от мене нямаше как да ги вземат

14.  

15. Тук е от
    Jul 2008

Досега гледах сервизните документации на Панасоника за разликите между CS-NE12LKE и CS-NE12МKE. Открих две: LKE с по-малък минимум - 0,6 кВт, а при MKE - 0,85 кВт. Втората разлика е в MAIN ELECTRONIC CONTROLLER - за LKE - CWA73C4801R а за MKE - CWA73C5753R. Не знам по какво се различават но тoзи на МКЕ е с около 300 крони по-евтин. Ако няма LKE сега се чудя да вземам ли другия...

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не се чуди, вземай го.МКЕ е следващото "поколение", но разликите са козметични.

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от Vimaxclima
    Лично за мен LT-то е доста по-добър - по-голямо външно тяло, по-икономичен, дори и като дизайн ако искаш.
    Напълно съгласен. Аз бих заложил на него.

18. Тук е от
    Jul 2008

Така, оказа се че имало само Панасоник NE12МKE и разликата с Fujitsu 12LT намаля на 190 лв. При това положение май ще е 12LT. Освен ако не прежаля още 200 лв за 13SKVP2-E

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 117 ПърваПърва ... 513141516172565 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  2. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  3. Daikin - мнения за моделите на тази марка
    От kilikanzer1976 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2554
    Последно: 14-12-10, 06:09
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе