Страница 56 от 117 ПърваПърва ... 646545556575866106 ... ПоследноПоследно
Резултати от 826 до 840 от общо 1741
Like Tree861Одобрявам

Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2014

Отговор: Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

Послушайте специалистите и изберете фирма да Ви направи оглед, защото Вие не посочвате никакви данни за помещението си, дограма, изложения, изолации и т.н. Ако имате подобрения може да се окаже по-малкият модел по-удачен. Аз така направих и ми пропоръчаха обаче Уруро Сарара 40-ка /за японския пазар/. Е, да дистанционното не е на английски, но пък климатика се оказа много добър като комфорт и добра сметка за ток. Не рискувайте сам да вземете решение кой климатик да закупите, освен ако не искате да си правите експерименти.

2.  

3. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    То това каква разлика в левове зимата би било на месец за ток?
    Тази машина като темперира помещението, ще работи под номинал. Достатъчно икономична е, не би следвало да се притесняваш дали сметката ще е 60 или 70лв на фона на първоначалното олекотяване на джоба с тези 4200лв.
    SRK50ZMX-S този е около 3000лв, ако се възползваш и от REECL, спестяваш още 400/500лв.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Аз единствено се двуомя, защото 35цата харчи 1kw час на номинал за топло, докато 50тицата харчи 1.41kw, а пък е само малко по-мощна. То това каква разлика в левове зимата би било на месец за ток?
    Никаква разлика няма да има в сметките за ток! И двете машини ще отдават толкова, колкото е необходимо за да поддържат зададената температура, а това зависи от топлозагубите на помещението, а не от мощността на машините. Ако са необходими 2кВт отоплителна мощност, то и двете машини ще отдават 2кВт.

Абсолютно еднакво харчат двете машини. 35цата харчи 1кВт при номинал от 5кВт, т.е. КОП=5. 50ката харчи 1.4кВт при номинал 6.3кВт, т.е. КОП=4.5. По принцип колкото е по висока стойността на топлоотдаване, толкова повече КОП намалява. Ако се види графиката на двете машини за топлотдаване, ще видиш че и 35цата, когато отдава 6.3кВт, харчи 1.4кВт. То няма и как да е другояче, защото както казах, машините са еднакви - просто на 50ката компресора е по развързан в максимума. То м/у другото и 25цата си е същата машина.

В това помещение и 35цата, и 50ката ще харчат абсолютно еднакво, при еднакви условия! Няма да има никаква разлика. Тя може да се появи само, ако времето е много студено и по малката машина няма необходимото топлотдаване за да покрие топлозгубите на помещението. Разликата тогава ще бъде не толкова в сметките за ток, колкото в температурата в помещението - демек ще стоиш на студено, но ще си плащаш.
    Този пост е редактиран от tony34al; 09-06-15 в 08:13.
    rosswen одобрява това.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

те са еднакви машини за какво да се дават повече пари за 50 ? вижте максималното топлоотдаване

6. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Няма клиент, който да ме убеди, че няма да отваря вратата на помещението, за да отоплява и охлажда коридора, по разумния избор за мен е 50-ката.

7. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

50 ще е. Благодаря за съветите!!!! Аз мислих като Алекси, обаче сме малцинство, така че ще се доверя на мнозинството. Ки благодаря за предложеното Митцубиши Хеви. Изглежда страхотно за парите си, но аз вече съм ги спестил парите за Дайкина и него ще взема, поне за хола. Знам че плащам + 1000 само за Made in Japan.

8.  

9. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Не е желателно да се честити предварително, но аз ще го направя, тъй като машината която си избрал е страхотна! Като извършат монтажа, може и да ни се похвалиш с някоя снимка.

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

... Знам че плащам + 1000 само за Made in Japan.
    По-точно, плащаш за приказката "Made in Japan". Машината никак не е лоша, но е направена доста по-на запад от Япония.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Не знам къде е правена, но е с китайските лагери от по 20 ст., което е доста срамно за машина от този клас, пък и с претенции, че е японска. Това с предния модел, сегашния ме съмнява да има промяна към по-добро.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Не знам къде е правена, но е с китайските лагери от по 20 ст., което е доста срамно за машина от този клас, пък и с претенции, че е японска. Това с предния модел, сегашния ме съмнява да има промяна към по-добро.
    Като им гледам тренда, по-скоро ще затъват.

13. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията

И други марки правят тези ганювски номера.Жалко ,наистина много жалко

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Добре де има ли изобщо марка на Европейския пазар, която става за нещо. Питам защото ми предстои закупуването на нещо голямо и икономично и достатъчно качествено, което да отоплява едно голямо помещение от около ~38 кв.м (бюджет около и до 4 К лв.)? А уж мислех да взимам нещо от високия клас на Daikin и вие тотално ме разубедихте :P

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Че защо си се разубедил? Високият клас на Дайкин е FTXZ - Взимаш си един FTXZ 50 и си отопляваш спокойно 38м2.

17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Ти знаеш ли, че FTXZ50 има 3.3кВт при -10?

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Не е задължително на тази марка, но от това което видях, изглеждаше без аналог в момента като ефективност. Мога да изчакам и до есента ако се очакват и други конкурентни модели, не бързам а търся качество и ефективност. Другия вариант беше за нисък клас термо помпа но нещо там нещата не изглеждат добре от към цена/ефективност :P

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  2. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  3. Daikin - мнения за моделите на тази марка
    От kilikanzer1976 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2554
    Последно: 14-12-10, 06:09
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе