Зависи от помещението biro.
Като мен имаше и други ползватели на дайкини които също се видяха в чудо.Те за разлика от мен бяха с инженерно образование и въпреки това не успяха нищо да направят.
Ще продължа пробите още малко, за да не подведа някой.След това ще патентовам и тогава...
Те онези ползватели на Дайкин ползваха FTX JV.
Помещението ми е 55 кубика средно-добра изолация, мисля че е голямо за този дайкин.
основните оплаквания като че ли бяха от GV .. макар че не мисля ,че Дайкин ще си играят да пишат различни алгоритми за всеки модел
GV са добре,а J серията е...........................
При 14.5 кв вътрешно тяло едва ли това му е проблема
Това може да се получи ако вътре е 23-24 градуса и съм му задал толкова.Тогава ще отдава малко и ще връща.Аз най-добре зная че дефроства именно когато догонва голяма разлика.Така в при всички климатици. Така беше и миналите години.Сега има разлика.
Що не си ги "кротнеш" тези климатици на една температура?
Аз моите двата съм ги "кротнал" от Октомври.
GV-то като паднаха температурите и почна по часовник на 50 минути да си дефроства. Температурата пада с около 0.5 градуса.
Подовия не мога да го усетя кога дефроства.
Тази зима както и по-предишните 2 зими нямат нищо общо с онази когато беше -20 и имаше 2-3 месеца сняг+висока влажност.Тогава Фуджицуто, Саньото и Дайкина които имам правеха много чести дефрсти без изключения ,като само при Дайкина няма пъшкане и пуфтене при дефрос . Моят подов е 40 кв2 и сега прави по един кратък контролен дефрос на 7-8ч. даже без да се е заскрежил,което и си е нормално когато е под нулата.
Така би трябвало да бъде теоретично и при повечето, които съм виждал е така. Преди време обаче имах едно недоразумение на природата - казваше се FTX35JV (бях писал доста) при което логиката беше на обратно.
Примерно настроен е на 23 , постигнати са,... навън започва да става под нулата. Климатикът работи на ниски обороти с лекота. След 28 минути , като по часовник започва дефрост. Дефрост след дефрост в продължение на целия интервал от време докато навън е под нулата. Постепенно стаята започва да изстива и компресора да вдига обороти.
Обаче, при същите условия под нулата само да го сложа да речем на 27-28 градуса , започва форсаж , температурата в помещението започва да се вдига без проблем и в продължение на часове ДЕФРОСТ НЯМА. Така, че изключения винаги има . При FTXS25 , който дойде за смяна на предходния боклук след 3 месеца , положението е подобно , само че интервала е 240 мин (по часовник) и не е толкова изнервящо.
Здр-те,,,
Може ли по номера на РК да се определи модела на климатика .....АРС443А19
Бл.
Модел дистанционно управление ARC443A19 се използва при модели AN22JPS-W, AN22KPS-W, AN22LPS-W, AN22LPSK-W, AN25JPS-W, AN25KPS-W, AN25LPS-W, AN25LPSK-W, AN28JPS-W, AN28KPS-W, AN28LPS-W, AN28LPSK-W, AN36JPS-W, AN36KPS-W, AN36LPS-W и AN36LPSK-W.
Каква е основната разлика между тези ,,,,,,,,,,AN22JPS-W, AN22KPS-W, AN22LPS-W, AN22LPSK-W ----бл.за вниманието.................