И аз чакам,че да го приложа на Samsunga си
И аз чакам,че да го приложа на Samsunga си
Питай Alexi, той знае как се прави. Приложи го успешно на FH-a му. Сега не няма проблеми с дефростите.
Ами хубаво мислих за парите на Samsunga да сложа един 406ndr ,ама нали викам си да взема нова машина
Само не мога да разбера какво ти има на самсунга??? Тук на всеки нещо му има на климатика. Само на 5-6 човека от форума нищо има няма на климатиците. Не е случайно, че лекарите забраняват на пенсионерите да четат вестник трета възраст... И вашата работа такава.
Той до вчера го хвалеше, но форума е опасно място.
Нищо му няма ,доволен съм много от него,но има един кусур както съм споменавал и това е дефроста когато стане под минус 2,3 гр навън.Тогава при видимо,чиста пита отвън прави дефрост на всеки 2,5 часа като часовник.Дефроста трае 2 мин и не пуска никаква вода.Смятам да видя къде му е външния тръбен датчик и да пробвам да го преместя по нагоре,към средата на питата.
Какъв е всъщност проблема с дефростите по време? Освен ако процеса не е много шумен. Гледам, на доста места се пише като недостатък, но не разбирам защо?
Рокера, какво се оплакваш, редки ли ти се виждат, искаш на 40 минути ли да дефроства.Стига си мислил да бъзикаш климатика, остави го на мира.
...'проблема' принципно е с дефростите,а не с времето...'всяко' състояние на дефрост е свързано с със спиране на компресора,обръщане на цикъла,от там пукания по вътрешното тяло,промяна степента на вентилация,температура в стаята и к'вот се сетиш...абе с две думи- нарушава се рахатлъка(комфорта) в стаята...
отделно харчи ток ,напълно излишно .. но 2.5 часа е приемливо като време
Ами реално погледнато не е голям проблем,аз климатика си го държа на 22 или 23 гр и винаги на макс. вентилатор ,понеже топли и коридора.При тези сухи дефрости се получава,че спира външното ,след 30 сек,тръгва компресора и работи между минута и половина и две минути.Спира и почва да нагрява вътрешното и вътре почва да духа топъл въздух на средна степен между 4 и 5 мин ,след началото на дефроста и някъде между 8 та и 10 тата мин. след дефроста тръгва да духа на макс.Реално не бих казал че се усеща дискомфорт от спад на температурата.Кофти е ако се спи там,понеже дефроста си се чува.А и се дразня че по някаква причина,другия ми климатик ,който е същата марка при сух студ до - 12 гр през декември си работеше с дни без скреж и без дефрости.Иначе спад на темп. в стаята се усеща когато заскрежи добре външното при влажно време и тогава само дефроста трае 10 мин, а от спиране до тръгване минават между 15 и 18 мин.
Глей ся !
Представи си , че имаш климатик , който прави размразяване на 30 мин, без да е заскрежено външното тяло , т.е. ненужно. А такива климатици има !!!
За 24 часа - това са 48 дефроста. Поне 3-4 мин компресорът се пъне на макс да топли атмосферата щот' така е решил . Макса да речем е 1 KW. Или 48*4/60 = 3,2 часа на денонощие , за 30 дни - 96 часа или KW на месец. Не знам колко стотинки е киловата , но ако е 20 ст - 19.2 лв на месец. За тренировката на четирипътния вентил и заварките студено/топло - забравяме ! За комфорта също забравяме студено/топло. За звуците издавани от вътрешното тяло пак забравяме . За КОП-а продължаваме... да забравяме.
И какво следва , че ако един що-годе добър климатик топли с максимум 50 лв/месец - следва да добавим още около 20 лв за пропуските на инженерите от Дайкин....
...горе-долу нещо в тази връзка...
Толкова ли е зле?Според мен при професионалната серия не е така-на 40мин.
Popov имаш ли такава "професионална" серия ?