МОДЕЛА Е ДАИКИН AR-2508DX
]
сутринта го пуснах и като отидох да видя слетобяд външното тяло беше цялото във лед
МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ НЕЩО
МОДЕЛА Е ДАИКИН AR-2508DX
]
сутринта го пуснах и като отидох да видя слетобяд външното тяло беше цялото във лед
МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ НЕЩО
Искам да изкажа впечатление от моя дайкин 71 топлещ около 120 кубика, по технически данни при -10 гр му дават 5,4 kw и 2200w консумация, в момевта при -10гр му дадох от 22 на 24 градуса и това животно изби електромерчето ТО мери до 3600вата а климата се развъртя над това значи около 4000 вата просто ГОЛУЕМ ДЗВЕР засега до -14 гр нямам никакви ядове и си топли е и лапа здраво
добринов.......или дайкин лъжат за консумацията или електромера ти не е наред................пък може и аз да не съм прав.
Климатик: FTX71GV/RX71GV Comfort
[Климатик DAIKIN, Модел FTX71GV/RX71GV Comfort]
* Цена: 2029.00 лв.
* Климатик тип: Инверторни климатици
* Мощност при отопление: 8,2(2,3-10,2) kW
* Мощност при охлаждане: 7,1(2,3-8,5) kW
* Ел. консумация: 0,52 ~ 3,82 kW
* Обем на помещението: 160 куб.м
* Гаранция: 3 години
На макс е толкова. Все пак този климатик се равнява на три нормални 10-12-ки.
незнам направо цепи мрака много добре се държи, електромерчето е техно лайн немско би трябвало да е верно
Това електромерче устиска ли на тези 4000В или сдаде багажа ?Първоначално публикувано от dobrinov
Е то кво да сдаде багажа, да не мислиш, че през електрониката му минават наистина 4000в? Тока и напрежението се намаляват посредством делител и шунт като показаната на дисплея стойност се изчислява. Просто обхвата на уреда е направен до определена мощност и по-нагоре не може да я изчисли/покаже.
и аз го имам,но явно съм гледал усреднена консумация,пък и той много рядко ще работи на максимум.
За тази кубатура и при тези температури ,за мен е нормална тази консумация,като е важно и колко е зададената температура.Ако вземем под внимание и изолация,топлещи съседи ,изложение и т.н.Първоначално публикувано от dobrinov
живея в къща топлещи съседи има но си топлят тяхната къща така че и сам воинът е воин за м.декември съм изгорял 1000 киловата, за янурари до сега 930 киловата мен ме устройва на фона миналата година декември 4000 киловата с електролизно котле
Дали има някой който си е монтирал 36HTRS. Да сподели впечатления.
Някой знае ли какви са параметрите Daikin FVXS35F/RXS35J.
Същите като на комбинацията за България!
http://www.klimatiko.com/catalog/pro...96b3f35e7ec743
http://www.klimatiko.com/catalog/dow...esidential.pdf
Здравейте,
Предстои ми смяна на климатика и искам да Ви помоля за съвет. Става въпрос за къща с южно изложение, с PVC дограма,на скоро ще слагам и изолация, ползвам я само събота и неделя. Искам да си сменя климатика на 1вия етаж, които досега отоплявах с Panasonic 12ka инвертор - Малайизийски, но се оказа че е много малък за това помещение, което е около 35-40 кв, но има и стълби към 2рия етаж и там е висок тавана. Чудя се между Daikin comfort FTX60G/RX60G или FTX71G/RX71G защото искам да отоплявам и коридора и банята, общо стават около 45кв.м. и 126куб.м.
Първо искам да попитам каква е разликата между FTX71GV/RX71GV и FTX71G/RX71G
По спецификация FTX60G/RX60G го дават до 55 м2 (143 м3) , в които параметри по принцип влизам, но се чудя за TX71G/RX71G защото като влезна петък вечер температурата на къщата вътре е около 4-5 градуса,а искам максимално бързо да се достигнат около 22-23 градуса.
Също ме интересува, ако някои има представа колко лева би ми излязло отоплението с тези климатици и при тези условия, защото ме притеснява че са клас В/С и това ми звучи доста стряскащо.
Ще бъда благодарна за всякакви мнения и препоръки.
Лека вечер на всички.