RE12QKE изобщо не е дърво, много е добро за парите си, а останалите в "този клас" са с по-лоши параметри.
RE12QKE изобщо не е дърво, много е добро за парите си, а останалите в "този клас" са с по-лоши параметри.
Здравейте,
Аз също имам колебания относно избора на климатик. Старият ни климатик е Панасоник и е вече на 15 години, но искаме да вземем още един за другата стая. Този, който сме избрали е Daikin FTXB. Колебанията ни са дали да не вземем малко по-голям 25-ца и когато отворим двете стаи с климатици, ще се охлаждат и коридорите. Разликата в цената е незначителна и затова се чудим. Моля, ако някой може да даде компетентно мнение - дали избраният модел е добър и качествен и дали си заслужава да вземем по-големия климатик, като ще климатизираме помещение от 16 кв.м и свързания коридор?
Ето ги и моделите:
По-малкият:
https://www.klimaticite.bg/p/daikin/...xb20-c-rxb20-c
По-големият:
https://www.klimaticite.bg/p/daikin/...xb25-c-rxb25-c
Само за охлаждане ли ще се ползват?
В такъв случай забравете модела. Не стават за отопление.
Като модел или като цяло марката не е добра?
Моля, дайте тогава компетентно мнение, защото много хора препоръчват Daikin и за цените, които предлагат, са функционални и удобни.
Добре де за 16 м2 какво да вземе човека,хем качествено хем евтино.Не знам как хора уж занимаващи се професионално с климатици се изказват така,в централното отопление и охлаждане във VRV системите в Рекуператорите и други термопомпени системи няма по-добри от Дайкин,конкуренция са им само Мицубиши които подържат много голяма гама,но също не призната марка от 5-6 денонощно дебнещи писачи,сакън да не каже някой нещо добро за тези марки.Вище в обществените сгради,големите магазини,молове,нови хотели,летища и болници каква марка се слага и тогава пишете глупости.Вижте и до казаните с боклук до всеки блок на коя марка кашони има най-много и си направете пак сметка защо е така.И последно да кажа,че точно на този евтин ftxb пласмасата и зглобката е по-добра от сузуми+,които вместо да има текстилни ленти на всяка щипка и сгобка(като при Дайкин),са му сложили тиксо пълен смях.
Този пост е редактиран от necata2; 07-08-15 в 15:04.
В теб не знам някой да се вслушва,отдавна водиш класацията Топ-3 по най-тъпи постове.
AC-работя в фирма която монтира не само битови клими,изграждаме 2и3тръбни VRV ситеми,подържаме системите на много хотели и обществени сгради и имам поглед какво се предпочита не само от домашните клими.Останете си със здраве.
Да, и аз в такава фирма работя. Личи си, че си промит мозък и разбирам защо си толкова далеч от истината. Всичко по темата Дайкин VS останалите е едно внушение...
Преди 12 години Дайкин имаха 0.5 милиона оборот в БГ, а Панасоник например 8 милиона. Сега дайкин имат 10-12, а Панасоник 4-5.
Няма как да опровергаеш този факт и това, че едно време хората казваха: "Мани ги тия дайкини, дай ми панасоник" Сега е обратното.
Пак казвам, всичко е едно голямо внушение и Дайкин просто го правят най-добре. А продуктите им през последните 5-7 години, включително великите VRV системи са абсолютно разочароващи.
AC Панасоник са ми любими и на мен,няма по-лесно разгобяем за почистване климатик от него,Ти си виждал платките на мултитата на Дайкин и Панасоник и сигорно си установил,че почти мямат разлика и не само платките са им еднакви...както и да е.Мозъка ми се проми сам от 8 мои клими имам 1 Дайкин само и той е най добре направен и по-комфортен от всички.
Панасоник е много лесен за разглобяване наистина ,моя бях забравил колко десетки пъти съм го отварял и нито един път без причинно
Темата,в последните страници,е разчистена!!!
Въздържайте се от безсмислени постове,от типа "моето е най-хубаво,а всичко останало е боклук"!!!
Този пост е редактиран от avenger; 07-08-15 в 19:05.