Страница 57 от 116 ПърваПърва ... 747555657585967107 ... ПоследноПоследно
Резултати от 841 до 855 от общо 1729
Like Tree856Одобрявам

Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Отговор: Daikin - мнения за моделите на тази марка II част

Защо така, термопомпа не е лош вариант, има много прилични машини на много добри цени. В момента има един 9кВт моноблок Панасоник WH-MDC09C3E8 на промоция COP 4.74 и смешна цена 6500 с ДДС, оригинално е близо 10 бона...

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Ще го имам предвид, макар, че не искам да слагам подово а знам, че без подово ще се намали и ефективността. Отделно гледам, че към него може да се върже и слънчев колектор, който също имам възможност да монтирам тъй като съм на последен етаж и изложение югозапад-североизток. Само не знам охлаждането как е при този модел.

4. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Охлажда си.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Ти знаеш ли, че FTXZ50 има 3.3кВт при -10?
    От къде го извади това. Той спора е стар де, но в евровента за FTXZ50 дават следните данни:
    - при -7С - 4,95кВт
    - при -15С - 3,97кВт
    - при +7С - 6.30кВт
    Pdesignh - 5.50кВт
    Qhe -1427[kWh/y]

6. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Ето ти линк към официалния документ:

http://www.climamarket.bg/wp-content...135-379419.pdf

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тия таблици мен ми се види да са по номинал .. не може 50ката да вдига максимално 900 вата на отопление при -15 .. същевременно и КОП идва височък като за максимална мощност при -15 ,над 3 .. виж и данните при +6

8.  

9. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Нямам представа честно казано, но "FTXS" еквивалента на R32 също е с много ниски мощности при минусови температури. Не съм чел много за този фреон, за да дам обосновано мнение как би се държала една машина при ниски температури. Най-общо казано, ако ниското налягане е много ниско, дебита и респективно мощността падат.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Номинални стойности са в инженерното на RXZ...N и хич не говорят добре за машината, доста по-зле от стария модел.

11. Тук е от
    Jul 2015

Здравейте, Създадох профила си във форума, защото имам нужда от съвет. Бих искала да сложа климатик в стаята- хол на гарсионера, 52м3(около 20м2), тухлена кооперация на много оживен и прашен булевард, намира се на 3-ти етаж, лятно време е много слънчево и задушно, вътрешен апартамент, с изолация на външната стена и големи прозорци, с нова пвц догрма. Климатика да се ползва за охлаждне през лятото и затопляне през зимата. Гарсониерата е предназначена за отдаване под наем на този етап. Без оглед от фирма ми предложиха модели FTX25J3/RX25K (цена с монтаж около 1250) и FTXN35L/RXN35L (с около 100 лв по-евтин от другия) . Тъй като нищо не разбирам от климатици се обръщам към Вас за съвет- към кой модел да се насоча, или ако тези не са добри какви да търся Благодаря предварително за отговорите Ви.

12. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

И двата модела са доста зле. За тази стая и цена аз бих предложил RE12QKE на Панасоник.
    bobovo, VeleV.Klima и Aleksandars харесват това.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

има едни намалени самсунзи в техното с триъгълните вътрешни тела 12ката идва на 1000 лв

14.  

15. Тук е от
    Jul 2015

Имате предвид КЛИМАТИЧНА ИНВЕРТОРНА СИСТЕМА SAMSUNG AR-12HSFS, така ли? Ако е това - лаишки въпрос, но... къде виждам, че то е достатъчно за тези 52м3?

- - - - - - - - - -

Здравейте, Имате предвид „КЛИМАТИЧНА ИНВЕРТОРНА СИСТЕМА SAMSUNG AR-12HSFS“ – поне сега него виждам намален в Техномаркет? Ако да – с какво той е по-добър, освен със сигурност с цената си? Аз наистина нищо не разбирам от климатици... простете лаишките ми въпроси...той достатъчен ли е за тези 52м3; и също така гледам, че пише „ОТОПЛЕНИЕ- -10/+24 °С“ – това какво означава – че ако стане минус 11 градуса например климатика ще спре да работи? Благодаря предварително за отговорите Ви. Лека вечер J.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

няма да спре ,но ще работи като климатик от 1000 лв

17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Този модел конкретно е до -15, не знам защо е писан до -10 в ТМ.

18. Тук е от
    Jul 2015

Здравейте отново, Продължавам лутането по въпросите за климатика...Дайкин, Самсунг, Панасоник.... и каша в главата ми . Знам, че трябва и фирмата да е читава...., а като е прашен булеварда ще се налага чистене през по-малък период от време и по-сиурна машина. Според съветите Ви - да отпиша Дайкина (модели FTX25J3/RX25K (цена с монтаж около 1250) и FTXN35L/RXN35L)останах между Самсунга„КЛИМАТИЧНА ИНВЕРТОРНА СИСТЕМА SAMSUNG AR-12HSFS“) и Панасоника. Споделяте, че Самсунга имат повече проблеми като сервиз и работа. Остава ми значи едиствено Панасоника - намерих това : Климатик Панасоник KIT-RE12QKE . Та въпроса ми е това ли е RE12QKE на Панасоник, ако да - някой може ли да ми даде информация дали фирмата и цената с монтаж са добри(за цена ми изглежда да, но какво ли разбирам). Ще съм Ви благодарна за отзивите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  2. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  3. Daikin - мнения за моделите на тази марка
    От kilikanzer1976 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2554
    Последно: 14-12-10, 06:09
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе