Защо така, термопомпа не е лош вариант, има много прилични машини на много добри цени. В момента има един 9кВт моноблок Панасоник WH-MDC09C3E8 на промоция COP 4.74 и смешна цена 6500 с ДДС, оригинално е близо 10 бона...
Защо така, термопомпа не е лош вариант, има много прилични машини на много добри цени. В момента има един 9кВт моноблок Панасоник WH-MDC09C3E8 на промоция COP 4.74 и смешна цена 6500 с ДДС, оригинално е близо 10 бона...
Ще го имам предвид, макар, че не искам да слагам подово а знам, че без подово ще се намали и ефективността. Отделно гледам, че към него може да се върже и слънчев колектор, който също имам възможност да монтирам тъй като съм на последен етаж и изложение югозапад-североизток. Само не знам охлаждането как е при този модел.
Ето ти линк към официалния документ:
http://www.climamarket.bg/wp-content...135-379419.pdf
тия таблици мен ми се види да са по номинал .. не може 50ката да вдига максимално 900 вата на отопление при -15 .. същевременно и КОП идва височък като за максимална мощност при -15 ,над 3 .. виж и данните при +6
Нямам представа честно казано, но "FTXS" еквивалента на R32 също е с много ниски мощности при минусови температури. Не съм чел много за този фреон, за да дам обосновано мнение как би се държала една машина при ниски температури. Най-общо казано, ако ниското налягане е много ниско, дебита и респективно мощността падат.
Номинални стойности са в инженерното на RXZ...N и хич не говорят добре за машината, доста по-зле от стария модел.
Здравейте, Създадох профила си във форума, защото имам нужда от съвет. Бих искала да сложа климатик в стаята- хол на гарсионера, 52м3(около 20м2), тухлена кооперация на много оживен и прашен булевард, намира се на 3-ти етаж, лятно време е много слънчево и задушно, вътрешен апартамент, с изолация на външната стена и големи прозорци, с нова пвц догрма. Климатика да се ползва за охлаждне през лятото и затопляне през зимата. Гарсониерата е предназначена за отдаване под наем на този етап. Без оглед от фирма ми предложиха модели FTX25J3/RX25K (цена с монтаж около 1250) и FTXN35L/RXN35L (с около 100 лв по-евтин от другия) . Тъй като нищо не разбирам от климатици се обръщам към Вас за съвет- към кой модел да се насоча, или ако тези не са добри какви да търся Благодаря предварително за отговорите Ви.
И двата модела са доста зле. За тази стая и цена аз бих предложил RE12QKE на Панасоник.
има едни намалени самсунзи в техното с триъгълните вътрешни тела 12ката идва на 1000 лв
Имате предвид КЛИМАТИЧНА ИНВЕРТОРНА СИСТЕМА SAMSUNG AR-12HSFS, така ли? Ако е това - лаишки въпрос, но... къде виждам, че то е достатъчно за тези 52м3?
- - - - - - - - - -
Здравейте, Имате предвид „КЛИМАТИЧНА ИНВЕРТОРНА СИСТЕМА SAMSUNG AR-12HSFS“ – поне сега него виждам намален в Техномаркет? Ако да – с какво той е по-добър, освен със сигурност с цената си? Аз наистина нищо не разбирам от климатици... простете лаишките ми въпроси...той достатъчен ли е за тези 52м3; и също така гледам, че пише „ОТОПЛЕНИЕ- -10/+24 °С“ – това какво означава – че ако стане минус 11 градуса например климатика ще спре да работи? Благодаря предварително за отговорите Ви. Лека вечер J.
няма да спре ,но ще работи като климатик от 1000 лв
Този модел конкретно е до -15, не знам защо е писан до -10 в ТМ.
Здравейте отново, Продължавам лутането по въпросите за климатика...Дайкин, Самсунг, Панасоник.... и каша в главата ми . Знам, че трябва и фирмата да е читава...., а като е прашен булеварда ще се налага чистене през по-малък период от време и по-сиурна машина. Според съветите Ви - да отпиша Дайкина (модели FTX25J3/RX25K (цена с монтаж около 1250) и FTXN35L/RXN35L)останах между Самсунга„КЛИМАТИЧНА ИНВЕРТОРНА СИСТЕМА SAMSUNG AR-12HSFS“) и Панасоника. Споделяте, че Самсунга имат повече проблеми като сервиз и работа. Остава ми значи едиствено Панасоника - намерих това : Климатик Панасоник KIT-RE12QKE . Та въпроса ми е това ли е RE12QKE на Панасоник, ако да - някой може ли да ми даде информация дали фирмата и цената с монтаж са добри(за цена ми изглежда да, но какво ли разбирам). Ще съм Ви благодарна за отзивите.