На този климатик само лепенката му е Дайкин, по-добре сложи това:
http://www.technomarket.bg/products/...ras-rac-d14ex3
На този климатик само лепенката му е Дайкин, по-добре сложи това:
http://www.technomarket.bg/products/...ras-rac-d14ex3
Защо само лепенката да му е Дайкин....понеже не разбирам дано не ви отегчавам,но ми обясни,моля те...с какво е по-добър Панасоника,който ми предлагаш.Икономичност ли,безшумен ли,издръжлив ли е повече или всичко е на късмет?
Какъв Панасоник те гони? Хитачи е това, ХИТАЧИ. Накратко, този Дайкин е произведен в Китай, забранен за продажба в Европа, предлага се само в БГ, Румъния и ***** май. На отопление "Дайкина" е 3,5 като максимума му е 3,7 киловата, демек на твоя език е 12-ка, Хитачито е 4,2, като върти до 5 киловата, демек е 14-ка, ще имаш повече запас за тези 23 квадрата. "Дайкин"-а е с КОП 3,43, срещу 4,16 за Хитачи, демек Хитачито ще е по-икономично. Хитачито е с по-добър компресор, по-тихо е, изобщо е на светлинни години от този "Дайкин", както се изразяват капацитетите в този форум.
Ееее,спокойно,де...Чета на различни места и просто обърках марката...какво толкова.Сега пък прочетох за този модел много лощи отзиви...объркана съм тотално.Благодаря ти,но съпоставките,които ми написа и аз ги видях.Просто искамх да чуя повече мнения.Мерси много.
aruba_man
А това хитачи дали е с електроно трв или е с капилярка
shanaia, ти на какви градуси мислиш да се топлиш през зимата с климатик? Добре би било да споделиш от кой град си, има ли изолация помещението и има ли съседи, които помагат с частично топлоотдаване през зимата.
Такива работи не разбирам аз, питай техниците.Първоначално публикувано от KFR32
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1317670123[/time]_________________________________________________
Аз съм си много спокоен. Просто 100 лева разлика не си струва да се набутваш с тоя "Дайкин".Първоначално публикувано от shanaia
С ТРВ е това ХИТАЧИ.Дори Н2 серията, от преди 5 години е с вентил, а не с капилярка.
добре де a daikina с какво е за да има такива лоши показатели.
Просто модела е правен за "бедните роднини" или както ги наричат, климатик предимно за лятото.Първоначално публикувано от KFR32
gnf,аз не мисля да се топля на този климатикИскам да го купя за родителите си,но понеже не зная в БГ какви марки климатици внасят и се използват,затова питам.В чужбина съм и при мен е горещо,използват се съвсем различни марки климатици,които се ползват предимно за охлаждане.А какви са тези капилярки,вентили.Еди 1, какво искаш да кажеш с ези капилярки...Нямам съседи,хола от едната страна е външна стена,другата дограма,другите граничат със спалните ни.Не е добър варианта Хитачи ли?
Предполага се, че възрастните хора са зиморничави и май ще трябва мощен климатик ако се търсят високи температури.Първоначално публикувано от shanaia
Това да не е къща, ако е, трудно ще се стопли тази стая с маломощен климатик.Първоначално публикувано от shanaia
И пак си пропуснала да напишеш кой е градът.
Да, не е лошо да се посочи града, вида сграда, как е горе-долу без отопление и какви температури трябва да се поддържат.В случая между този ДАЙКИН и ХИТАЧИ-то, по-добрия избор е ХИТАЧИ.
Благодаря на всички за оказаната помощ.Като купя тези дни,ще пиша за отзиви.
Здравейте! След неуспешно монтиран и отремонтиран климатик, сега купуваме нов и бих искала да помоля за съвет.
Стаята е 15кв., две външни стени, само дограма без изолация, западно изложение, изключително студена през зимата, гр. Пловдив. Спряхме се на два модела- Daikin FTX35JV & Fujitsu General 12LEC. И двете 12ки. Гледам, че имат малка разлика в параметрите (самата аз много не разбирам от тези неща, само каквото прочета тук от вас)...тук се водеше дискусия, че единият имал много чест дефрост при някои от вас, единият бил по-ти, COP-овете ми се струват някак ниски, защото са ми казвали, че е хубаво да са над 5, а и на двата модела не са.....какво ще ме посъветвате? Благодаря предварително :-)