Страница 12 от 41 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Kak да се повиши като компресора едвам мърка ...И не спира за 28 мин за да се развърта като луд ...Освен това нямам електромер на климатика

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Хмм при мен "едвам мърка" когато дърпа 700-900 вата, ако дърпа 450вата и по-малко тресе като трактор. Та много вероятно е да си подлъгал климатика, че е много студено и да върти на по-висока мощност.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от biro
    Хмм при мен "едвам мърка" когато дърпа 700-900 вата, ако дърпа 450вата и по-малко тресе като трактор. Та много вероятно е да си подлъгал климатика, че е много студено и да върти на по-висока мощност.
    Е нали , ако върти на голяма мощност вътре ще духа яка топлина , бе човек . А това не е така - духа си все едно е развил зададената температура и си излиза към 30 градуса . Ако се напъваше компресора вътре щеше да прави много по-голяма топлина . Няма как компресора да е на големи обороти а вътре да е студено .Двата процеса са взаимно свързани.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от ya
    Не е точно така, климатиците са си хубави, Вие какво си мислите, че Мицубишита, Тошиби и другите големи нямат болежки ли, всеки си страда от нещо в повечето случаи от замръзване, или презапасено обескрежаване. Но да се твърди, че по добре с конвенционалки отколкото с инверторен ДАЙКИН е прекалено. Казвам ВИ от опит НЕ Е. Сега отоплявам 55 квадрата С FTX50G в куц апартамент, последен етаж ъглов, с 5 прозореца, 3 терасни врати, почти без изолация(има 2см стиропор на 50% от външните стени), и за първи път от 10 години насам е топло в къщи. А преди това бях с ХАЕР обикновен от старите-най толещия климатик който съм виждал издухва до 60 градуса, ама и харчи около 7 ампера, и още един Женерал Електрик инвертор от старите, който харчи почти още толкова.
    При ТОШО няма такива работи, дори скреж не събира, трябва да е студ и много мъгла да закржени обменника и дефроства само когато трябва, независимо от условията.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2010

най сетне някакво положително развитие на проблема...

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

бях казал че ще има хепи енд
    това за положението на датчика на външната т беше обсъждано в темата с подовите даикини. но чак вътре при перката е нещо ново!
    дано да не се отрази на разхода наистина. мисля че остана само това да се разбере!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2010

по скоро остава да се разбере дали при 0 градуса, мълга и заскрежено външно ще се сети да пусни дефрост по рано а не след 130 мин.

10. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от sunmanbg
    по скоро остава да се разбере дали при 0 градуса, мълга и заскрежено външно ще се сети да пусни дефрост по рано а не след 130 мин.
    Не би трябвало да има проблеми.
    Няма да е лошо да пробва да го изведе отвъншната старана на питата/там, където принципно му е мястото/ но по-отдалечен от питата, извън кутийката с прорези явно, че нещата ще се докарват с налучкване

11. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Ами то принципно на този модел си стърчи на 10 см извън тялото в една шлаухка. Стърчи като пишка зад климатика ...

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    бях казал че ще има хепи енд
    това за положението на датчика на външната т беше обсъждано в темата с подовите даикини. но чак вътре при перката е нещо ново!
    дано да не се отрази на разхода наистина. мисля че остана само това да се разбере!
    НЕ Е ПРИ ПЕРКАТА, а е ПРИ КОМПРЕСОРА и понеже компресора се загрява като работи загрява се и въздуха около него и така лъже датчика, че е например около 5-6 градуса външната температура.
    Във шведския форум http://translate.googleusercontent.c...HtbTCtcRtTxeFg за климатици така лъжат саньотата да не изключват при температури под -20 градуса и саньотата работят и при -27 градуса.Така съществува възможност обаче за дефектиране на датчика, ако е прекалено близо до излъчваната от компресора топлина, а пък лятото със сигурност е добре да се премести отново отвън, защото около компресора ще стават жестоки температури.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Поне е някакво решение и подобрява комфорта.След като производителя не се грижи, ползвателя трябва да свърши работата.

14.  

15. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Ако го премести при компресора, вече наистина може да има проблеми с дефроста.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2010

В моя случай на датчика на външната температура му се казва , че е още по студено отколкото е в действителност . Не е при компресора на топло , а при питата на студено . Точно обратното съм направил. По този начин се намалява разликата между двата датчика на външното тяло.

17. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Чудесна идея, аз нали това се мъчех да докажа досега, че на датчика трябва да му е по студено ( а не по топло) и не за да се направи по голяма разлика между двата а защото външната температура участва във формулата за дефроста. Колкото е по ниска температурата навън толкова температурата(по датчика на външния топлообменник) за започване на дефроста е по ниска. Tambient outdoor < 5 °C
    Toutdoor heat exchanger < (-5 + Tambient outdoor x 0,4)
    Само не се знае какво ще се случи при >+5, когато наистина не обескрежава и датчикът щe казва(на електрониката) 0 или 1 градус?

18. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Интересна работа : след намесата ми по прибирането на външния датчик в секцията с вентилатора първата вечер климатика дефростваше на 130 мин . Снощи обаче , при същите условия започна пак на около 30 мин . Еееее, нямам вече никакво обяснение - в ШАХ съм .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 41 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе