Ако наистина донесат друга платка,с която да подменят твоята,задължително виж номера на платката,за да знаят другите собственици какво е лекарството,в случай,че помогне новата платка.
Ако наистина донесат друга платка,с която да подменят твоята,задължително виж номера на платката,за да знаят другите собственици какво е лекарството,в случай,че помогне новата платка.
Ще видя какво ще е това с платката, но според мен ефект няма да има, просто ще е забавяне на евентуално решение
Ще говоря на место с тях какъв е ватриянта за размяна с по-добър, просто този не става
Пак казвам, климатика принципно топли, но тези дефрости по никакъв начин не позволяват температура над 19.5градуса при положение, че помещението е добре изолирано и 22-23квадрата с нисък таван при това
Ако се оправи проблема с дефроста с тази платка няма проблем,но ако продължи... ще трябва да се прибягва до други мерки
Здрастй,това което мога да ти споделя от моята замяна на климатика е преговор без заяждане.Пари никой не връща ,защото ги няма -изхарчени или спестени както и да е.Но акцента ти е върху това че климатика прави дефрост средно около 240 мин. на ден когато тем. е под нулата и това работи срещу тебе.Следователно КОП-а на топлене става под 3 ,което не е енергиен клас за който се води.Те никъде не са казали че климатика под 0гр. е друг клас и дефроства.За този факт ти трябва да бъдеш аргументиран с факти и инфо. ако се правят на ударени.Искаш да ти го сменят и да си доплатиш за друг климатик.Ако предлагат само даикини следващият е професионал ftxs35-си за помещението което имаш гледам 23кв/м.При мене ftx-са се пънеше на 15кв/м.А това с платка е номер всеки който се занимава със софт или хардуер знае че софта се пише за хардуера който и да е.Как са създали толкова бързо решение изработване на платка и написване на софт толкова бързо за решаване на проблема с дефроста пък са го и тествали.А не са го пуснали в новата серия примерно.Заменяй го.... по-добър е от ftx-са нищо общо нямат двата.Първоначално публикувано от thesaint11
Ами да това е и моята идея, ако мога да го заменя за FTXS, защото аз имам 2 такива и съм супер доволен от тях.Изобщо не искам да ми връщат пари, а просто да се топля нормално, а не да съм на границата между студено и топло както е в сегашното положение.То с тези разходи за размръзяване като се замисля, по-добре щеше да имам една духалка там хем да харчи що годе същия ток, хем да топли толкова, ама нямаше да струва 1400лв, а 30лв
Дано стане защото почва да ми къса нервичките това климатиче недоклатено
Здравейте!
Аз съм съпругата на форумеца jon. Смятам да потърся диалог с фирмата вносител на климатика чрез Комисията за защита на потребителите.
Говорих с човек от фирмата, от която купихме климатика и ни го монтираха. От разговорът ми стана ясно, че знаят за честото размразяване, когато температурата навън падне под нулата и т.н. Не могат да направят нищо,т.е. да ремонтират, защото това не е проблем, който техниците могат да отстранят. Човекът изказа какви ли не предположения, че не топли - бил замръзнал, не го греело слънце,било студено, където е монтиран духало вятър, не сме оразмерили правилно и др. Отхвърлихме тези предположения като неоснователни. Каза ми, че може да го свали и изпрати да го тестват, но щели да ми го върнат. Нямало, какво да се прави.
Днес му се обадих да поискам данни за фирмата вносител, за да се обърна към тях, защото явно продавачът/техникът не може да предложи решение.
Моето предложение към всички с този модел климатик, които имат оплакване, че размразява неосновано на 28 мин. при външни температури под 0 градуса и невъзможност да достига зададена температура, а поддържа едва 19-20 градуса в помещението, е да подадем заедно жалба в комисията.
Съгласна съм да разговарям с комисията, да ми обяснят какво може да се направи и как да формулираме оплакването си. Смятам, че като сме повече недоволните ще има по-голям ефект.
Който иска да се включи, моля да пише на лични /да не товарим темата излишно/. Ще изчакам да видим, колко ще се съберем.
Като начало трябва да уточним дали имаме валидна гаранция, платежни документи за покупката и коя е фирмата продавач/вносител. Тук можете да видите официалните вносители за България:
http://www.daikin-ce.com/sales-network/bulgaria.jsp
Може да има и други. Нека да изясним кой от коя фирма е закупил климатика.
Ще видим комисията, какво ще ни предложат като вариант. На мен ми се върти в главата - диалог с вносителите на база неосновано често обезскрежаване;искане за подмяна с друг модел или марка с или без доплащане; връщане на климатика;
Мисля, че е най добре едновременно да се подаде жалбата в комисията и да се пише на вносителите. Жалбата винаги може да бъде изтеглена, ако се стигне до желано развитие с фирмата/те. В същото време предлагам да се уведоми за предприетите действия регионалния мениджър на Дайкин за България. Нека да се знае и говори открито за този недостатък на модела, за да се избегне понататъшно подвеждане с невярна/неточна информация на потенциални клиенти. Ако искат да го изтеглят от пазара, да го "ремонтират", да коригират информацията за възможностите му и т.н.
Идеята ми е да предприемем адекватни мерки за продукт, които считаме за неправилно представен на пазара.
Не съм технически грамотна и ще ми трябва помощ, за формулиране на техническата част в искането, но като му дойде времето.
Сега ще чакам, който иска да ми пише и да задействаме нещата в по-кратки срокове, че ще свърши и този отоплителен сезон :rolleyes:
Поздрави!
аз съм с вас.
но това размразяване не е ненужно , нужно е за да може да бачка машината.
при мен докато трае дефроста /10мин/ температурата пада с 0.4 градуса. и това беше вечер при големите минуси.
ненужен е дефроста над 0 само, но и той е до +3 или до +4 градуса.
кофти е че дефроста при дайкин е на време.
кофти е че не го пишат и казват - това може да се атакува.
кофти е че и по-скъпите им машини го имат и правят пак така на време- за справка темата за подовите и сервизни всички, дори уруру сарарарата е така.
кофри е че избрахме дайкин.
кофти марка.
иначе са тихи външните.
estqwerty, подовите на дайкин не са по време. Могат да влязат в дефрост 28 минути след като са приклюили предния дефрост само ако има голямо натоварване. Ако няма натоварване може да влезе в дефрост и след 4 часа.
А относни жалбите - трябваше да се сетите по-рано. Идва топло време, ще дойде фирмата в някой слънчев ден, ще побутне нещо в климатика и ще каже готово оправен е - върви тествай дали е оправен като идва пролет.
Според мен не можете нищо да искате от продавача щом в сервизното на климатика е написано че така трябва да работи. Комисията може да се търси при отказ за ремонт или дефект на климатика а това не е дефект.
biro, ние се сетихме разбира се, но понеже бяха температури от минус 15 градуса, та от фирмата ни казаха, че това било нормално...
Затова сега при температури около 0 градуса, пак решихме да им се обадим, понеже размразяването на всеки 28 минути продължава. И вече няма оправдание с "много ниски температури".
Точно сега е моментът, докато градусите са близо до нулата, за да не могат да овъртат тия дето са сгафили....
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329306900[/time]_________________________________________________
Може, може. Имаме достатъчно основания. А Комисията сама ще реши имаме ли право или не. Аз не съм техник или специалист, за да мога да изчислявам какъв енергиен клас е климатика. То си пише "А", пише че е инвертор, но никъде не е упоменато че под нулата спира да е инвертор и минава в енергиен клас C или Д.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Ето тук добре го е казал колегата TODORIN777 :
"Но акцента ти е върху това че климатика прави дефрост средно около 240 мин. на ден когато тем. е под нулата и това работи срещу тебе. Следователно КОП-а на топлене става под 3 , което не е енергиен клас за който се води. Те никъде не са казали че климатика под 0гр. е друг клас и дефроства."
Аз чакам новата платка от търговците ми, казаха,че преди седмица са сменили на някой човек платката и не се е обаждал повече.Любопитен съм какво ще стане.Иначе ако не се разреши този проблем и аз се включвам към общото писмо!
Колега, не е съвсем така - в сервизните за FTX и FTXS - критериите за дефрост са едно към едно. все едно са преписани едно от друго. Когато бях собственик на FTX ( за 2 месеца) бях свидетел на 28 минутното размразяване. Контролен дефрост на 28 мин ! След замяната му с FTXS също има контролни дефрости , но са на 240 мин. Засега. Не може единият да прави така , а другия да не прави при еднакви условия и еднакво сервизно .Първоначално публикувано от VeleV.Klima
И още веднъж давам жокер за джъмпера J5 на външното тяло . Когато е цял размразява по този начин. Може да се пререже за да дефроства и по друг начин. Накарайте някой техник , който ви поддържа климата да направи манипулацията , отнемаща 3 мин.
Значи класовете и спецификациите се определят при повечето марки на +7 градуса така че изобщо това не са аргументи за замяна на климатика прочетете си гаранционната карта за какво важи гаранцията. Масово никой не си чете гаранционните права и задължения.
VeleV.Klima благодаря, че освен професионалист по климатична техника се оказа и юрист и ни осветли от юридическа гледна точка какво представлява "дефект" по смисъла на Закона за защита на потребителите
Благодаря, че ни осветли и за гаранционните ни права които имаме като потребители.
Ако може да кажеш нещо от юридическа гледна точка и за рекламационните ни права като потребители и рекламационната отговорност?
dimon стига с тоя "жокер"- който се е насрал, да си бърше ла**а.Това е работа на продавач, вносител и/или производител.
VeleV.Klima, аз претенции към гаранционната карта засега нямам. Имам претенции, че съм подведен като потребител желаещ да си закупи инверторен климатик "Дайкин", подходящ за лято и зима, и въобще всички сезони.
Към момента (и така минимум 18-20 часа дневно) при температура около нулата, въпросният Дайкин прави разход по-голям от конвенционално устройство и много близък до предишния ми източник на отопление в стаята - конвектор. Само дето сега не е толкова топло колкото преди. А аз съм 1400 лева назад. С тия пари три години напред щях да си плащам тока през зимата.
Точно така, justify , "дефект" е точната дума. Поради дефект въпросното устройство не работи както подобава на една икономична инверторна машина, при това през по-голямата част от денонощието. Потребителят обаче няма вина за този дефект.
Да, иначе машината работи..., но дефекта е факт. Това е като да си купиш цветен телевизор с незнам си какви формати и през по-голямата част от времето този телевизор да предава черно-бяло или да не може да предава в нужния формат, заради когото си го купил.
Не съм юрист и не претендирам но тия гаранционни са написани точно от юристи и съобразени със законите. Аз изказвам моето мнение че няма дефект на климатика все пак затова има различни серии комфорт и професионал. Все пак виждам какво търсят хората обикновено цена възможно най ниската. Рядкост е когато кажеш на някой това ти препоръчвам за това помещение и той да те разбере че ти не му мислиш лошото.Първоначално публикувано от justify