Страница 22 от 41 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Ненужни (според мен) съм го хващал чат-пат, но чак пък много чести - не съм съгласен. При мен сега е -4 градуса със снеговалеж, демек влага. Преди това валя дъжд. От два часа не съм го хващал да дефроства, тъкмо ми свърши филма. Пък аз усещам когато дефроства, понеже температурата пада с 2-3 градуса при тези температури. Направо ме кефи "животното", хем бичи при нечовешки условия, нито е на завет, нито под навес. При стенните трябва още по-нарядко да дефроства понеже имате по-нисък номинал. Иначе като стане -15, -20 прави дефрости на 30 минути, но при мен е в помещение с големи загуби. Сигурно ще е -10,-15 без отопление и въпреки това машината се справя. Според мен пък си струва всеки лев.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010

Опитвам се да го разбера как прави дефроста и не мога.Има цикли по-някой път на 1,30ч. има 2,30ч. само като не вали се задържа повече време без дефрост-говоря за температури под нулата.А когато бяха студовете не можа да излезе от дефрост.Евала не замръзна външното тяло явно това му е параноята ама на нас ни беше доста студено.Не знам само с този висок минимум и този много нисък максимум без плазма и йонизация.Малко външно и вътрешно тяло кое му вдига цената.Класното дистанционно и марката даикин нищо особено.

4. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Направи ли онова, което ти казах в темата за студа?

https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg553005

Външният датчик извадил ли си го от гнездото? При някои върши работа.

https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg455277

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ако в алгоритъма на програмата за управление бяха сложили забрана за дефрост 240 минути след последния дефрост независимо дали са изпълнени условията за това, щяха да са недостижими. И без това си чисти топлообменника идеално-няма нужда от толкова чест дефрост.Тези дефрости буквално му изяждат мощността и го правят неефективен.Жалко за марката -това е единствения недостатък, който за съжаление не се отстранява вече 3-та година.

Според мен няма обратна връзка на потребителя/сервиза/търговците с производителя.Убеден съм, че има доста такива оплаквания които или не стигат до дайкин или той не им обръща внимание.И в двата случая губят клиенти.

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Направи ли онова, което ти казах в темата за студа?

https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg553005

Външният датчик извадил ли си го от гнездото? При някои върши работа.

https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg455277
    Да направих го и за известно време се промениха дефростите на по редки.Но нали разбираш че не мога да стоя до него постоянно и да го следя.Сам трябва да се оправя.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

При мен установих,че и подовия дефроства на 30 мин. само когато работи над номинал.Ако си работи под номинала дефроства само при нужда.Усетих го като от 22гр. му зададох 27гр. тогава за 2ч.направи 4 дефроса по часовник.След това върнах на 23гр. консумацията му падна на 400w-500w. и дефросите изчезнаха.Задната решетка съм я махнал още от първия сняг защото при мен действа като арматура и сабира лед и сняг.

8.  

9. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от TODORIN777
    Да направих го и за известно време се промениха дефростите на по редки.Но нали разбираш че не мога да стоя до него постоянно и да го следя.Сам трябва да се оправя.
    E, то не е казано, че трябва всеки ден. Сега преди да започнат студовете го направи и е достатъчно.
    Цитат Първоначално публикувано от necata2
    При мен установих,че и подовия дефроства на 30 мин. само когато работи над номинал.Ако си работи под номинала дефроства само при нужда.Усетих го като от 22гр. му зададох 27гр. тогава за 2ч.направи 4 дефроса по часовник.След това върнах на 23гр. консумацията му падна на 400w-500w. и дефросите изчезнаха.Задната решетка съм я махнал още от първия сняг защото при мен действа като арматура и сабира лед и сняг.
    И аз така мисля, че когато работи на макс тогава почва да дефроства на 30 минути. Миналата седмица през студовете от почти всички модели и марки имаше оплаквания, че дефростват на по-малко от час, освен там където има хубави изолации/малки загуби или са преоразмерени.

10. Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Шумен

моя сега прави дефрост на половин час сега в Шумен е –5

11. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Ами твоят е 20-ка, май беше с единичен топлообменник и сигурно идва малък. В какво помещение е? След дефрост го изключи и пак го включи след 5 минути. И аз съм в Шумен и моят от сутринта не е дефроствал. След -10 почва да ми прави тези номера, ама е сложен в голям ветрилник.

12. Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Шумен

Не е малък отоплява кухня 10 кв ще пробвам

13. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Когато климата работи над номинала си ,топли повече вътре. Съответно повече се охлажда външното тяло и температурата на външния сензор за дефроста спада под някаква стойност,от която почва да дефроства по-често.
    На един клиент със 71ца ,по негово желание,реших тоя проблем с добавянето в паралел на датчика за дефрост на едно съпротивление около 20 Ком,като това се включва на ръка отвътре с ключе. Задната част на питата се вижда идеално,тялото е на терасата с гръб към едно сервизно прозорче в коридора на клиента.Той реши да си го гледа кога побелява и тогава изключва доп.съпротивление и влиза в дефрост Така датчика се "стопли" и дефростите изчезнаха напълно.
    В интерес на истината побеляването до заскрежаване трае поне 5-6 ,даже и до 10-12 часа...

14.  

15. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Миналата седмица през студовете от почти всички модели и марки имаше оплаквания, че дефростват на по-малко от час, освен там където има хубави изолации/малки загуби или са преоразмерени.
    Нито климатика (28-цата) е преоразмерен, нито има добра изолация стаята, даже напротив. Но при онези "кучешки" студове от миналата седмица изобщо не е дефроствал, вече като се покачиха температурите до към -3/-4о и повечко влажност във въздуха започна да размразява.
    При 22-ката идентичен случай с тази разлика, че тя дори и при по-висока влажност много рядко размразява.
    Климатиците са Тошиба PDR на 100 волта.

16. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Нито климатика (28-цата) е преоразмерен, нито има добра изолация стаята, даже напротив. Но при онези "кучешки" студове от миналата седмица изобщо не е дефроствал, вече като спаднаха температурите до към -3/-4о и повечко влажност във въздуха започна да размразява.
    При 22-ката идентичен случай с тази разлика, че тя дори и при по-висока влажност много рядко размразява.
    Климатиците са Тошиба PDR на 100 волта.
    Аз говорех за "бедните" му европейски събратя.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

А, и европейчетата ТОШИБА са така.ТОШО ІІІ в студа нямаше нито един дефрост.Контролните му дефрости са под -25 градуса, а при мен е сложен в добре изолирано помещение и не може да си направи условието за нормален дефрост.През студените дни /при нас падна до -12 /консумацията се движеше 300-400 вата, обмена изобщо не е интензивен, поради което не може да направи необходимата температурна разлика вън за определеното време и да дефроства.Ама все пак всеки алгоритъм е различен при различните поризводители.

18. Тук е от
    Jan 2003

Цитат Първоначално публикувано от stelaartoa
    Когато климата работи над номинала си ,топли повече вътре. Съответно повече се охлажда външното тяло и температурата на външния сензор за дефроста спада под някаква стойност,от която почва да дефроства по-често.
    На един клиент със 71ца ,по негово желание,реших тоя проблем с добавянето в паралел на датчика за дефрост на едно съпротивление около 20 Ком,като това се включва на ръка отвътре с ключе. Задната част на питата се вижда идеално,тялото е на терасата с гръб към едно сервизно прозорче в коридора на клиента.Той реши да си го гледа кога побелява и тогава изключва доп.съпротивление и влиза в дефрост Така датчика се "стопли" и дефростите изчезнаха напълно.
    В интерес на истината побеляването до заскрежаване трае поне 5-6 ,даже и до 10-12 часа...
    това май е решението. ще взема да сглобя един контролер да автоматизира тая работа на база температура и влажност на въздуха.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 41 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 19:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 14:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 22:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 20:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 12:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе