Страница 34 от 41 ПърваПърва ... 243233343536 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. jon
    jon е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Цитат Първоначално публикувано от dimon
    А и още нещо - прочетете сервизните описания на двата модела FTX- FTXS , не бъдете голословен .
    Това което пишат за FTXS, същото го дават и за FTX. Е това ако не е подвеждане спрямо потребителя.

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от dimon
    Колега VELEV,
    Заведете ме у ваш клиент с FTX25 , 35 , който ходи у тях си по къс ръкав при температура под нулата и не прави дефрости на 20-30 мин. Не знам откъде сте , но бих дошъл във всяка точка на България до 3 часа . Ако има такъв климатик ще ви хваля нявсякъде , ще ви препоръчвам като търговец номер 1 и каквото още пожелаете .
    От доста време дискутирате и малко ми се струва , че не сте голям практик , а повече теоретик .
    Докажете ми на практика и ще ви повярвам.
    А и още нещо - прочетете сервизните описания на двата модела FTX- FTXS , не бъдете голословен .
    Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Аз от FTX признавам само 50 60 70GV вчера питах клиентка как се представя 50GV в студовете каза че стария климатик Хитачи никога не е топлел като този, Малките FTX не ги препоръчвам за отопление.
    Не четеш постовете ми целите ами отгоре отгоре. Значи първо писах че не препоръчвам малките модели на фтх но с големите модели от 50 нагоре клентите ми наистина ходят по къс ръкав. Пиша в форума защото нямам проблеми с монтираните машини и си седя на топло в офиса,

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Това което е факт и не е редно е, че не може да има дефрости на 28 минути. Дори най-смотаните климатици имат дефрост на 45 минути. Пробвайте да се съберете повече хора и да искате официално становище от Дайкин през MMC или Атаро и то да не е от търговец в Дайкин а да е от техническо лице. Ако сте повече хора няма да ви пуснат по пързалката.

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Аз лично притежавах мицубиши което размразваше на 26 минути при отрицателни температури.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Това което е факт и не е редно е, че не може да има дефрости на 28 минути. Дори най-смотаните климатици имат на 45 минути. Пробвайте да се съберете повече хора и да искате официално становище от Дайкин през MMC или Атаро и то да не е от търговец в Дайкин а да е от техническо лице. Ако сте повече хора няма да ви пуснат по пързалката.
    Да де, като при големите FTX- ве ...на 45 мин. Но това на 28 е просто ужас !!!
    По принцип инвертор да прави дефрост на време също е ужас и безумие , но явно Дайкин тръгват по този път .
    Добре поне че лятото не са им добавили функция "прегряване" - на 28 мин да пускат топло в стаята за да не би външното тяло да прегрее с цел вардене на компресора , за по-дълъг живот...при температури над 25'C - външни.
    Д'@ба и куцата марка !!!
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329334500[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Аз лично притежавах мицубиши което размразваше на 26 минути при отрицателни температури.
    Знам за този модел , но и то беше сбъркана серия ...Сега защо не го притежаваш ?...щот си се издразнил...
    Между другото ти също четеш отгоре, толкова жокери дадох за модела , а за търговец като теб биха предтсавлявали интерес, ама не ...

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Продадох го на много ниска цена за лято и преходни сезони се ползва.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Dimon, ако говориш за джъмпера, то ние нямаме право да правим такива намеси без от вносителя да са разрешили или пратили официално писмо с дефекта и неговото решение. Ако ние го отрежем при проблем след това ще ни кажат, че нямаме право да пипаме там и довиждане с гаранцията.

10. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Значи имах клиент на който му препоръчах климатик Fujitsu 12LGC за офис 20м2 но той твърдо настояваше ,че DAIKIN били най-добрите така му казвали всички до които се допитал.Аз като монтажник му обяснявам на дълго и на широко ,че този климатик FTX35JV няма да го топли и ,че има кофти написан софтуер, но неговият отговор беше - "ти искаш да си продадеш Fujitsu-то защото сигурно от него имаш по голяма печалба" .Монтирах му DAIKIN-a и след 3 дни ми пристига и почва да се оплаква как този климатик немогъл да направи по-висока от 20 гр. температура при външна едва -2гр..Е добре кажете ми вие в този случай кой е виновен?Просто хората изобщо не се вслушват в нашите съвети ,а слушат еди-кой си колко бил доволен от даден климатик но не знаят ,че дадена марка съществуват и различни модели.Естествено след плащане за демонтаж и монтаж се здоби с препоръчания по-горе от мен климатик и сам дойде после да се извинява ,че не бил се вслушал в съветите които му бях дал.Така,че повечето хора като чуят за някоя марка че някой си бил доволен и те тичат да купуват същата.Ама кой е модела никой не се сеща да пита.

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ами дайте да ги питаме в фейсбука за този джъмпер ? ммц имат страница и са ми отговаряли.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Dimon, ако говориш за джъмпера, то ние нямаме право да правим такива намеси без от вносителя да са разрешили или пратили официално писмо с дефекта и неговото решение. Ако ние го отрежем при проблем след това ще ни кажат, че нямаме право да пипаме там и довиждане с гаранцията.
    Защо да нямате право, точно вие сте тези които имате право да пипват това-онова.От това пипване най-много да се подобри работата на климатизатора..., ако ли пък не - възстановявате. Монтажниците имат все пак някакви правомощия. Щом в сервизното ръководство се упоменава за тази опция значи е допустима. Да не би когато имаме 2 климатика в една стая и на ДУ трябва да се разместят джъмперите се допитвате до завода . Завода производител пък знаеш ли колко го интересува България . Точно толкова колкото мен , че на съседа климатика му дефроствал през 20 мин. Разбираш ли ? Представителите на Д. в Европа ме изпратиха за зелен хайвер , като ми казаха да контактувам с търговеца , а търговеца ми каза , че модела си е такъв- слаб.
    Ако бях аз търговеца щях да сваля капака на едно външно тяло и да направя това - онова за да знам кое как е .
    Аз също работя в този бизнес , но не точно в климатизацията и винаги съм имал спортен интерес да разбера СЪЩИНАТА НА НЕЩАТА ...

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Специално за тази машина нямам грам интерес, нито личен, нито служебен. За мен това не е климатик. Машините от които имам интерес ги монтирам и познавам добре.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2010

А вие казахте ли вносителя или на който там се казва ...че има проблем с дефроста ?

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Както казах, нямам продадени от тези машини, съответно не мога да казвам на вносителя нещо, което не ме касае. Когато имам проблем с машина, която продавам го решаваме с вносителя. В случая за мен тази машина не представлява интерес, освен ако не се купува за охлаждане и срещу подпис. Не продавам климатици на всяка цена. За това има Техно ... магазини.

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ok Мега поне трябва да познаваш някой към когото да се обърнат хората и който да има идея по въпроса.
    подови слагаш предполагам работиш с дайкини - дай някоя връзка

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Ами аз казах по-горе. И Атаро и ММЦ са коректни. Но се съберете повече хора. Уговорете си час за среща с някой от ръководния персонал, искайте да има и компетентен техник и разисквайте казуса. Няма нищо лошо в това. Отивате, тихо и спокойно и искате среща. Там ще видите с какви идеи и предложения ще излезнат. Според мен ако има за какво да се претендира, това е безумния дефрост на 28 минути. Ако сте повече, може да отнесат случая до Daikin и да измислят презапис на софтуера. Това ми се вижда най-разумно.
    spas.slavchev одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 41 ПърваПърва ... 243233343536 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе