Страница 30 от 41 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Това казвам, ако за един дефрост време губиш 2 градуса, значи топлиш улицата или съседите. А климатика се държи на толкова градуси, колкото ще се стоплят. Неминуемо губиш от честите дефрости, но това си купил, това имаш. С друга машина дефростите ще са по-малко, но загубите си ги имаш.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от babati
    Аре изплюйте камъчето, де :P Пратете на лично фирмата

Ахааааа, намерих го

Не вярвам да отваряш климите и компресорите Въпрос на късмет е В темата за 100V гледам има доста оплакали се
    babati това е само една от фирмите вносители, в момента има и други. Не е необходимо да отвориш компресора за да избереш запазена машина, още повече, че гаранцията която дават е достатъчна за да тестваш при всякакви условия машината. А що се отнася за оплакванията, то те са пренебрежимо малко в сравнение с оплакващите се от нови машини, а не забравяй най-важното, вземеш ли решение да купиш секънд хенд значи си поел риска за изненади, не е като разочарованието на собственици на чисто нови машини от една изкуствено прехвалена марка в България. Та да си го кажа направо, в Япония дайкин е само една от марките нито е по-популярна от Фуджитсу и Национал, нито е с повече награди от Тошиба.

4. jon
    jon е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от dimon
    Разликата е 32 .
    Нека колегата jon , aко иска да остави климатизатора така за да видим кога ще дефростне . Обзалагам се , че няма да спре на 28-та минута .
    Да, наистина не спира! Пробвал съм го това наскоро. Но не мога да го ползвам така на 28-30 градуса. Това вече не е инвертор, ами лапачка...
    Между другото навън вече е 0 градуса и най-вероятно дефроста ми по часовник ще спре за известно време (до следващото понижаване под нулата).

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Това казвам, ако за един дефрост време губиш 2 градуса, значи топлиш улицата или съседите. А климатика се държи на толкова градуси, колкото ще се стоплят. Неминуемо губиш от честите дефрости, но това си купил, това имаш. С друга машина дефростите ще са по-малко, но загубите си ги имаш.
    Колега, комшията отгоре е с Нео и в тях е по-топло. Той също няма изолация, само дето над него никой не живее.
    Колкото и градуса да му дам на моя "климатик-инвертор" той не може да ги достигне ако навън е под нулата.
    Проблема не е в топлозагуби, защото няма такива съществени. Проблема е в т.нар. елетроника на машинката. И в заблудата на потребителя от страна на производителя и продавача!

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Ами ако искаш да се стоплиш трябва и да работи машината. Ако искаш да харчи 300 вата не може да очакваш повече от 1,30 киловата? С 1,30 киловата няма да се стоплиш. Слагаш градусите на толкова, че да ти е топло. Ако и това не те урежда като разход не знам по-евтино.

Ако борбата е да седя на студено и да се оплаквам или да пусна климатика да стопли то битката е сложна.

6. jon
    jon е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

Ако борбата е да седя на студено и да се оплаквам или да пусна климатика да стопли то битката е сложна.
    Мисля, че ако си бях купил Мицубишито, най-вероятно изобщо нямаше и да става дума за подобна битка....
    Не виждам защо ти е трудно да признаеш, че климатика FTX не става за температури под 0 градуса. Т.е. не е решение за отопление на каквото и да е помещение. Пък и вече се видя колко са набутаните, не сме един и двама. Не може на всички проблема да е в монтажниците или в някакви мними топлозагуби. Ми то и без климатик тук не пада под 16 градуса. За какво ми е тоя вентилатор за 1400 лева?.....

7. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Само да предложа нещо , което така и не пробвах да направя на моя FTX, понеже имах за кратко време.
    В сервизното описание на последна страница се говори за един джъмпер J5. Намира се на външното тяло и представлява мостче с дължина към 1см. Когато се прекъсне ( отреже с клещи) машината влиза в усилен дефрост контрол. Да не би в това да е решението , да трябва да се клъцне с клещите и да стане нормална машина ...
    Има няква логика - когато го има да дефроства на време , а когато го няма да е критерий.
    Ако дефроста стане още по-чест - да речем на 5 мин за 10 мин , запояваме мостчето обратно .
    Няма ли кой с FTX да се престраши да отреже мостчето J5 на външната платка ? Мога да пусна и снимка къде намира . С едно цък може да спрат дефростите !!!

п.п. 3 болтчета се развиват , сваля се горния капак и се вижда платката с мостчето.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

jon, Нищо не ми пречи и съм го признал. Не продавам и не монтирам този модел за отопление през зимата. Но тук въпроса е, че машината може да те стопли, просто искаш да го прави с 200 вата разход. Данните които цитира са добри и машината може да духа топло. Колкото до това какъв климатик си взел, то това е твой избор. Ако е избор на фирмата за климатици то може да искаш да го сменят с друг. Едва ли не си могъл да вземеш машина за 2000 лв. от високия клас. Явно се е гонил някакъв бюджет.

10. jon
    jon е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

Dimon, мен нещо ме е шубе, щото още му е валидна гаранцията.
    Пък и най-вероятно скоро ще им правя скандал на тия. По-рано, през големите студове не успях да се занимая с тях, че имах други проблеми и хич не ми беше до климатика. Само им звъннах да ги питам с тая замръзнала тава кво праим....

Mega, ти за стая 4,90 на 3,50 метра, височина 2,50 колко пари би похарчил? Аз мисля че 1400 лева е добър разход, като се има предвид, че и клими за около 700 лева ще свършат работа?
    Да, нямаше как да изкарам 2 бона, защото ги нямах.
    Пак повтарям, машината духа топло не го отричам (особено на 30 зададени градуса), но никога не може да докара зададената температура. Например задавам 24 - вътре е 20. Задавам 26, вътре е 21 и т.н. Тоест постоянно се мъчи (заради дефростите) и никога не изключва щом е под нулата. А тука всички ми се хвалите как ви бачкали климите на он/офф. Такова чудо няма как да има при мен.
    Защо това никъде не е упоменато в документите на климатика? Че е от ниския клас на марката, от ниския е.
    Но просто не става за отопление под нулата и не трябва да го представят като такъв.
    Мисля, че аз като потребител нямам никаква вина. Според мен при никоя друга сериозна марка в ниския й клас няма подобна идиотщина. Да, може да имат по-слаби места, но не и толкова фатални, обезсмислящи изобщо самото оборудване.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Без да правя реклама на друга марка само да кажа :
    Моя съседка пенсионерка ме помоли за съвет за климатик и и избрахме следния Панасоник Е9HKE за 949 лв.
    И кво като е евтин - какво му е ? Дори е по-добър от FTXS25 ...за 1600 лв. Пак е до -15 . Малайзия , перфектна изработка , не му дрънчат решетките и капаците , не се чува компресора, прави дефрост само и само когато скрежаса питата. Има си патрули , че и дори йонизация . Има си и 5 г гаранция на компресора.
    Само не говорете , че хората купили си FTX -ве трябвало да се дефростват на 28 мин , щото си били взели ниския клас - демек евтин. Тоя Панасоник като е с 50% по-евтин от FTX що си бачка и си пее , а ? Само COP-а му не е 4,65..., а е 4,26 . Това е по-слабото му .
    Препоръчах и него след препатването си с дайкините.
    Другите ми климатици вкъщи са панасоници и много ме е яд , че се доверих на познати-разбирачи дето ми препоръчаха прословутата марка - Дайкин !!!

http://www.technomarket.bg/products/...ic-cs-cu-e9hke

А за цената на FTX25 може да се вземе и МКЕ-3( с вкл. монтаж) , който е на светлинни години напред.
    Така, че цената никога не определя качеството! Убеден съм , че Уруро-Сарарите ли кви бяха правят също безсмислени дефрости, ей така за кеф !

12. Тук е от
    Mar 2009

Истината е, че този климатик не става за отопление. Имах FTX и го потвърждавам с две ръце. Цената му е два пъти по-висока от реалната, която трябва струва. Просто климатика е за преходните сезони - например ако имаш централно парно. То тогава пък човек няма да хвърли толкоз пари за това недоразумение FTX. Извода е че явно в България яко се злоупотребява с този модел и много недобросъвестни търговци го продават с уверението ,че топлел, а в действителност това наистина не е така, а това пък от друга степен скъсва нервите на хората закупили си такъв и карайки си да мислят че марката DAIKIN не става за нищо. Ама какво ли в България ни е наред, че един хилав климатик ли?

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010

Без да правя реклама на друга марка само да кажа :
    Моя съседка пенсионерка ме помоли за съвет за климатик и и избрахме следния Панасоник Е9HKE за 949 лв.
    И кво като е евтин - какво му е ? Дори е по-добър от FTXS25 ...за 1600 лв. Пак е до -15 . Малайзия , перфектна изработка , не му дрънчат решетките и капаците , не се чува компресора, прави дефрост само и само когато скрежаса питата. Има си патрули , че и дори йонизация . Има си и 5 г гаранция на компресора.
    Само не говорете , че хората купили си FTX -ве трябвало да се дефростват на 28 мин , щото си били взели ниския клас - демек евтин. Тоя Панасоник като е с 50% по-евтин от FTX що си бачка и си пее , а ? Само COP-а му не е 4,65..., а е 4,26 . Това е по-слабото му .
    Препоръчах и него след препатването си с дайкините.
    Другите ми климатици вкъщи са панасоници и много ме е яд , че се доверих на познати-разбирачи дето ми препоръчаха прословутата марка - Дайкин !!!

http://www.technomarket.bg/products/...ic-cs-cu-e9hke

А за цената на FTX25 може да се вземе и МКЕ-3( с вкл. монтаж) , който е на светлинни години напред.
    Така, че цената никога не определя качеството! Убеден съм , че Уруро-Сарарите ли кви бяха правят също безсмислени дефрости, ей така за кеф !
    Браво,много добър избор си направил на женицата ,като му гледам характеристиките на Панасоника- нисък минимум и по-висок от Дайкин максимум.Цената му е страхотна .С тези параметри и ако не прави параноидни дефрости е класа над него с по-добра икономия.За Дайкина който имам сега, след FTX-са мога да потвърдя че има излишни дефрости .На чиста пита за по 5 мин. през определено време около 4 часа си прави дефрост.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2009

Още не са ми се обадили хората от фимрата както ми бях казали...

Иначе по въпроса за 30-те градуса и аз потвърждавам, че тогава работи без да спира на 28мин.Ппедния път като бях викнал технците в нас го бяха пуснали така и над час докато бяха там не спря.Момчето ми вика "дръж го така".Да де, ама кой ще му плаща сметките така
    Днес ще звъня да видя какво става иначе по въпроса с оплакването съм навит!

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Няма ли кой с FTX да се престраши да отреже мостчето J5 на външната платка ? Мога да пусна и снимка къде намира . С едно цък може да спрат дефростите !!!

п.п. 3 болтчета се развиват , сваля се горния капак и се вижда платката с мостчето.
    Пускай снимка все ще се намери някой бестрашен и изнервен от дефроси.Може това да е решението на проблема , има само един начин да разберем.

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

След, като при работа на или около максимална мощност не прави чести дефрости има вероятност този факт да е свързан с температурата на вътрешният топлообменник. Разликата между висока и ниска температура на вътрешният топлообменник води до повече или по-малко скрежообразуване на външният.

Аз ако бях бих пробвал с добавяне в паралел на подходящо по стойност съпротивление за проверка, с което казваме на климатика, че температурата на топлообменника е например 8° по-висока от колкото е. Това с висока вероятност може да е решение на проблема в режим отопление.

18. Тук е от
    Feb 2012

... Ами ако искаш да се стоплиш трябва и да работи машината. Ако искаш да харчи 300 вата не може да очакваш повече от 1,30 киловата? С 1,30 киловата няма да се стоплиш. Слагаш градусите на толкова, че да ти е топло. Ако и това не те урежда като разход не знам по-евтино.

Здравейте!Мисля,че с този пост тябва да приключи плюенето против DAIKIN и по точно FTX.Машинките си работят.
    Имам същия и си върши перфектно работата за която съм го взел,но не стоя до него да му броя дефростите а да се топля.В най големия студ си поддържах 24 градуса.Само да добавя-не включвайте функцията econo,просто КПД-о му пада страшно и не топли.Ако някой не знае как да си направи топло в стаята ,нека пита.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 41 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 19:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 14:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 22:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 20:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 12:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе