Първоначално публикувано от
dimon Без да правя реклама на друга марка само да кажа :
Моя съседка пенсионерка ме помоли за съвет за климатик и и избрахме следния Панасоник Е9HKE за 949 лв.
И кво като е евтин - какво му е ? Дори е по-добър от FTXS25 ...за 1600 лв. Пак е до -15 . Малайзия , перфектна изработка , не му дрънчат решетките и капаците , не се чува компресора, прави дефрост само и само когато скрежаса питата. Има си патрули , че и дори йонизация . Има си и 5 г гаранция на компресора.
Само не говорете , че хората купили си FTX -ве трябвало да се дефростват на 28 мин , щото си били взели ниския клас - демек евтин. Тоя Панасоник като е с 50% по-евтин от FTX що си бачка и си пее , а ? Само COP-а му не е 4,65..., а е 4,26 . Това е по-слабото му .

Препоръчах и него след препатването си с дайкините.
Другите ми климатици вкъщи са панасоници и много ме е яд , че се доверих на познати-разбирачи дето ми препоръчаха прословутата марка - Дайкин !!!
http://www.technomarket.bg/products/...ic-cs-cu-e9hke
А за цената на FTX25 може да се вземе и МКЕ-3( с вкл. монтаж) , който е на светлинни години напред.
Така, че цената никога не определя качеството! Убеден съм , че Уруро-Сарарите ли кви бяха правят също безсмислени дефрости, ей така за кеф !