Страница 33 от 41 ПърваПърва ... 233132333435 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 605
Like Tree15Одобрявам

Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Re:Daikin FTX35JV - размразяване на 22 мин.

Цитат Първоначално публикувано от biro
    estqwerty, подовите на дайкин не са по време. Могат да влязат в дефрост 28 минути след като са приклюили предния дефрост само ако има голямо натоварване. Ако няма натоварване може да влезе в дефрост и след 4 часа.
    Точно така излезе. Моят от два дена съм го сложил на Econo и не съм го хващал да дефроства. Снощи беше около -10, вярно при зададени 21 прави толкова, преди правеше 2 градуса повече, но струята е достатъчно топла.

2.  

3. jon
    jon е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

И кое му е комфортното на серията "Комфорт" - през 28 минути размразява цял ден и цяла вечер. Особено през нощта докато спиш е адски некомфортно.
    Пълно недоразумение и подвеждане на клиента е "комфортната" им серия FTX...JV, колкото и да не им се иска на някои да го признаят.

...И за пореден път да кажа, че помещението няма нищо общо в случая. Ако искаш и във вътрешна тоалетна 3 Х 3 го сложи, все същия ще е резултатът - дефрост на 28 минути...
    smqnab одобрява това.

4. Тук е от
    Feb 2012

напълно си прав.....

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Ами явно са искали вместо да напишат стандарна серия са я кръстили комфорт. Сега не разбрах тоя даикин ти ли си го избра или ти го препоръчаха ?

6. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Велев, ти защо го продаваш този FTX, гледам го имаш на склад?

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Велев, ти защо го продаваш този FTX, гледам го имаш на склад?
    Aruba, то и аз го имам в сайт-а, но това не значи, че бих препоръчал на клиент, а ако някой много държи да го има само срещу подпис на документ, че е запознат с негативите! Лично на мен думите не са ми скъпи и отделям достатъчно време за да обясня на всеки един клиент всичко, което иска и е нужно да знае за да направи добре информиран избор.

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Аз от FTX признавам само 50 60 70GV вчера питах клиентка как се представя 50GV в студовете каза че стария климатик Хитачи никога не е топлел като този, Малките FTX не ги препоръчвам за отопление.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

при тях зара е хвърлен и се е паднало 44 а не 28 - какво им признавате ?

в неизолирано помещение или където не е преоразмерен няма да топли.

имам един познат с ftx50-ка в спалничка 15м2 - много е доволен - това абсолютно сериозно не се шегувам.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Колеги(Mega и VeleV.Klima), отправяли ли сте запитване към официалните вносители относно тези проблеми ? Интересно ми е какво е тяхното становище по проблема.

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Може ако е продухан не вакумиран и работи с 40% от фреона си. Имам клиенти с по 40м2 и ходят по къс ръкав зимата така че ти изхождаш от един а аз съм сложил доста повече от един,

13. jon
    jon е офлайн

Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Ами явно са искали вместо да напишат стандарна серия са я кръстили комфорт. Сега не разбрах тоя даикин ти ли си го избра или ти го препоръчаха ?
    Серия "Кофти" май по- му приляга като наименование, вместо "Комфорт"...
    Този Дайкин първо си го харесах от сайтове в интернет, където се обяснява "всичко" за модела. Сайтовете са на вносители. Нищо в тях обаче не се споменава за твърде честия дефрост и неспособността за справяне със зададена задача при температури близки до нулата и под нулата. Напротив, пишат че гарантирал оптимална реакция спрямо различните температурни условия. Зададената температура в помещението се достигала бързо и оставала стабилна.
    Само да кажа, че въобще не се достига зададената температура, това е просто невъзможна задача за климатика! Камо ли да остава стабилна! Единственият начин е да дам дистанционното на 28-30 градуса, след известно време като ми вдигне на 21-22 (може и след един дефрост време да успее), тогава трябва да намаля дистанционното на 21 и тогава вече да ми изключи, щото видиш ли е достигната "зададената" температура. Много скоро обаче в стаята отново става хладно и температурата пак пада под зададената... и т.н. и т.н.

Също така в самия магазин продавачите (и собственици) ми потвърдиха че топлел много добре зимата. Даже се двоумих дали да не взема 25-цата, понеже стаята ми е малка и отговаря точно на критериите като за 25-ца. Казаха ми, че по-добре да взема 35-ца ако искам хубаво да ми топли. Те имали същия, в подобна по големина стая и голяма жега правел.
    smqnab одобрява това.

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от kokovi4
    Колеги(Mega и VeleV.Klima), отправяли ли сте запитване към официалните вносители относно тези проблеми ? Интересно ми е какво е тяхното становище по проблема.
    Не, изобщо не монтирам тази машина. Бягам от евентуални проблеми с клиенти. Аз имам желязна логика и тя е, че не може да купиш най-бюджетния модел на една марка и да искаш да прави чудеса и да се държи като ТОП модела. Има разлика в цените и тя никога не е случайна. Има цели отдели при производителите, които смятат къде се позиционира ценово дадена машина. Ако не беше така, конкуренцията ще ги смачка веднага. Имаше опити от една-две марки за продажба на цени далече над качеството и много бързо ги свалиха на земята. Предпочитам клиента да ми се обади и да каже колко е доволен, вместо да ме ругае. Продавам хубави и проверени машини. За това имам и време цяла зима да дремя във форума.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Поне от една година се говори за проблема с дефроста на FTX- серията.
    Според мен етиката на търговците ( нявярно повечето са етични би изискала да бъдат уведомени клиенти при покупка на FTX-ве , че дадената серия е предимно за охлаждане с възможност за отопление при Т' над нулата.
    Айде миналата година не знаеха и научиха от клиентите, но сега навярно са чули за дръвцето FTX , че не става за нищо... Сигурно бая се печели от марката Дайкин щом все още ги имат на склад. Ако се печелеха стандартните проценти навярно отдавна нямаше да ги зареждат ...
    Ако ти дават от продажната цена 1300 лв - 400 лв за теб , що да не препоръчваш , а ?
    Няма да забравя на времето мой познат ( добър) , занимаващ се с климатици как ми набута Митсубиши Хеви 9-ка , за 1900лв, макар че бях тръгнал пак за Панасоник. В последствие се оказа , че комисионната му е 40% от цената , естествено, че ще препоръча него. А още по в последствие разбрах реалния COP на отопление на дървото-инвертор= 2,95 . Ба си ! за 2 бона . Издържа 4 години, беше най-шумното нещо което съм имал , а после замених с най-прехвалената марка - Дайкин FTX ... Не и върви на тая стая , мамка му ...

smqnab одобрява това.

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Да можело е да го кръстят кофти. 21 да го държиш в тия студове е нормално да падне поне дори на 18 това го забелязвам и при моя климатик в офиса. Но задам ли 25 си държи 22 и е топло.
    Човек къде ги дават тия % да почнем да пазаруваме от там?

18. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Може ако е продухан не вакумиран и работи с 40% от фреона си. Имам клиенти с по 40м2 и ходят по къс ръкав зимата така че ти изхождаш от един а аз съм сложил доста повече от един,
    Колега VELEV,
    Заведете ме у ваш клиент с FTX25 , 35 , който ходи у тях си по къс ръкав при температура под нулата и не прави дефрости на 20-30 мин. Не знам откъде сте , но бих дошъл във всяка точка на България до 3 часа . Ако има такъв климатик ще ви хваля нявсякъде , ще ви препоръчвам като търговец номер 1 и каквото още пожелаете .
    От доста време дискутирате и малко ми се струва , че не сте голям практик , а повече теоретик .
    Докажете ми на практика и ще ви повярвам.
    А и още нещо - прочетете сервизните описания на двата модела FTX- FTXS , не бъдете голословен .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 41 ПърваПърва ... 233132333435 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  2. Daikin FTX35JV или Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От Gost 1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 01-06-12, 15:43
  3. Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
    От nrjize във форум Климатици Daikin
    Отговори: 45
    Последно: 20-04-12, 23:49
  4. Daikin FTX35JV - струва ли си?
    От newmanGB във форум Климатици Daikin
    Отговори: 60
    Последно: 27-06-11, 21:58
  5. Fujitsu ASYA12LGC или Daikin FTX35JV ?
    От vannnnkata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 34
    Последно: 28-10-10, 13:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе