Спокойно, не се притеснявай - ако знаеш FVXS на какви цени бяха като излязоха. Това с цените е някакъв БГ тарикатлък, ще мине бързо като започнат да предлагат навсякаде новите модели.
Спокойно, не се притеснявай - ако знаеш FVXS на какви цени бяха като излязоха. Това с цените е някакъв БГ тарикатлък, ще мине бързо като започнат да предлагат навсякаде новите модели.
Само да намекна, че с новите цени FTX серията се доближава много близо до Nocria. 14-ката на Nocria е с по-добри характеристики от FTX50.
Първоначално публикувано от estqwerty
Хубаво си видял.
да допълня само, че е БЕЗ СЕДМИЧЕН ТАЙМЕР....
П.П.: Наистина дайкин се ИЗ***ХА на метеното.
Те губят-Влезнаха в ценовата категория на НОКРИЯТА, но не и в екстрите и икономията...
НАДЕЖДАТА умира последна, но вие не се надявайте, че видите ли в началото подовия дайкин бил много скъп, но след това поевтинял.Няма такова нещо в Бг, още повече, че ниския клас на дайкин вече е зает от новата FTXN серия, която по показатели стана пряк конкурент на http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=631 и http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=502 сигурно с цел да ги загроби ...
Марката продава... Сума ти народ ще продължи да си купува от новите Дайкини само защото видиш ли са "Мерцедеса" на климатиците. Стара слава. Сравнително малко хора идват тук или гледат сервизни.
За съжаление си абсолютно прав!!Първоначално публикувано от deian
Ми то Мъдеята, даже е по-добра. И никой не може да ме убеди да си купя Дайкин... Не че преди можеше де...Първоначално публикувано от justify
П.С. Да ма прощавате феновете.
То това сравнение на Дайкин с Мерцедес май само в БГ го има?!Първоначално публикувано от deian
Навремето в Италия 99-а година сефте чух за Дайкин. Понеже италианците нямат навик да наричат най-доброто с "Мерцедеса на това, Мерцедеса на онова" ги наричаха лукса или най-доброто при климатиците. Който се съмнява да напише "Il meglio dei climatizzatori" (Най-доброто при климатизаторите на италиански) в Гугъл и да види какво ще излезе. Още си спомням за рекламата с изпотения жираф. Още тогава ме грабна. Казвал съм много пъти, че цените им там са двойно по-големи отколкото тук. Вярно и гаранцията им е 8-10 години. После емигрирах в Германия. И там положението е същото. Синонима на климатик е Дайкин. Но там са много изостанали, понеже не са се светнали да внасят 100 волтови машини и да диплят по фасадите трафове. Даже и нови не внасят, камо ли втора употреба. Аз когато купувам климатик - проверявам дали се продава по "белите държави". И като видя, че подов 12-ка там е 1600 евро, или FTX50GV -1500 евро - бягам веднага в магазина да дам капаро. И досега тактиката ми не ме е подвела. Новата FTXN няма да се продава нито в Италия, нито в Германия. За толкова пари - такъв Мерцедес. След като Мидея е най-продаваната марка за климатици в България, явно от Дайкин са произвели машина с характеристики и цена на Мидея, с лепенка Дайкин за България. Браво на тях. Това се казва търговски нюх. Да го духат бедните.
Доста точно казаноПървоначално публикувано от aruba_man
п.с до колкото знам вече новите са от завода на Gree
да ама ще се продава фтхн в ***** - айде ние сме много по на юг и може и да бачка ама руснаците като ще ореват света ако не става какво ще стане с "Il meglio dei climatizzatori"?
"Il meglio dei climatizzatori" ще се продава в Западният бял свят а в източния блок серия боклуци нормално със всичко е така като почнеш от коли и стигнеш до климатициПървоначално публикувано от estqwerty
п.с на Запад трудно е да видиш марки като мидея , краун, нео и т.н . Във Франция където съм бил повечето клими са Daikin , Fujitsu , Carrier, Mitsubishi и т.н
С тази разлика , че в ***** климатиците се ползват основно за охлаждане, а за отопление само в преходните сезони . За руската зима си има парно отопление .Първоначално публикувано от estqwerty
Преди 2 месеца разговарях с представителството на DAIKIN в Москва , като ги питах дали са забелязали гадния дефрост на FTX..J na 28 min . Те ми се изсмяха и казаха : " че кой се топли с климатик в ***** под 0' С "...." За целта си има централно отопление " ... Освен това там и газта е без пари , а бензина е 1.20 лв.
Затова от там няма никой да изреве !
Питам всеки от вас нормално ли е официалният представител на Дайкин за България и Албания да е един и същ
а една Естания дето няма нищо да има официален естонски представител до кога ще ни третират като неандерталци?
Бисерчо! Ъ-ъъъ... какво има в Албания?Първоначално публикувано от ilia1984
А отговора е "Да".
И кой води за "офицялният", защото има няколко