Първоначално публикувано от Jack Krauser
Има 14-ки, които отдават на макс и по 10 киловата.
Първоначално публикувано от Jack Krauser
Има 14-ки, които отдават на макс и по 10 киловата.
Не знам как ги мерите тези киловати, но аз знам какво представлява 9кВт калорифер. Някой от вас виждал ли е такова нещо по време на работа. 1-во няма нищо пластмасово по него, защото не би издържало и 10мин. 2-ро на 1м от него е почти невъзможно да се стой поради високата температура. И понеже топлината си е топлина, независимо от какъв източник идва искам някой да ми обясни как такова количество топлина ще минава през пластмасите на вътрешното тяло. Сега някой ще каже че температурата е много по -ниска от тази на калорифера - да така е, съгласен съм. Но за да излезе същото количество топлина 9кВт тогава трябва да се увеличи въздушният поток. За сравнение бих дал климатиците тип въздушна завеса които се слагат по вратите на големи търговски обекти - предполагам всеки е виждал такова нещо. Е как пък такова нещо ще го монтирам в обикновена стая......?
Няма как нискотемпературен уред с малка принудителна конвекция да изкара големи мощности. Т.е. има.... но площта му би била съизмерима с тази на стената...
Груба сметка показва, че при 940м3/час. е достатъчно на изхода да духа с 53гр. при вход 20гр. = 9kW.
На калорифера не знам какъв му е дебита, но ако е към 200м3/час примерно трябва да духа със 173 градуса.
Ама изобщо не е прецизен...слаби машини представя...Митето и той...Друго си е това...Първоначално публикувано от Kasap
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 4.0 (0.6 ~ 5.5) kW, 13650 BTU (2050 ~ 18780)
Консумирана електроенергия: 930 (90 ~1600) W
COP: 4.30 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 5.0 (0.6 ~ 11.5) kW, 17060 BTU (2050 ~ 39250)
Консумирана електроенергия: 935 (85 ~ 3695) W
COP: 5.35 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 8.3 kW, 28330 BTU
Консумирана електроенергия: 3270 W
COP (средна стойност): 4.83
APF: 6.2 (коефициент на енергийна ефективност, за всички режими)
Бърза справка в гугъл показва съвсем другоПървоначално публикувано от zxc0
http://www.technooptima.com/catalog/...db623dc1c5ccee
http://www.otoplenie-bg.com/productdetails.aspx?id=8
http://www.kamakbg.com/index.php?c=1...oducts&Link=13
http://www.estervil.com/product.php?r=32&p=66
Така че сметките ти пак не излизат....
а това :"940м3/час. е достатъчно на изхода да духа с 53гр. при вход 20гр. = 9kW". ако означава външната температура да е 20гр. ... без коментар
Пак пробутвате скъпото ! Ами, човекът може да не е имал пари да си вземе климатик за над 1200 лева !
Означава при +20 гр. в помещението и външна темп. +7гр.означава външната температура да е 20гр. ... без коментар :default
Ами при такива стойности обикновено ИЗКЛЮЧВАМ отоплението (без значение на какво е), а не го включвамПървоначално публикувано от bobovo
Става въпрос за стойности -външна около 0гр., в помещението 12-14гр. - сметни ми дебита с който трябва да духа вътрешното тяло при тези стойности!
Дори и да приемем, че е така както казвате, това означава на практика в стаята да има включен вентилатор с дебит над 1000м3/час. ...а кой говореше нещо за комфорт....? Връщаме се на това което казах по-горе - не е невъзможно , но е неприложимо за жилищно помещение климатик с такава мощност. ... или просто мощността няма да е такава за каквато са ви го обявили. Т.е. теоретично и практически климатика може и да е в състояние да отдаде такава мощност, но софтуерно ще е ограничен на много по-ниска с цел ненарушаване на комфорта (шум, въздушни течения), което за мен си е измама или както е модерно да му казват сега - търговски трик
Pat колко време ще работи турбината с този дебит в помещение от 25 квадрата с добра изолация? И да ти кажа японските фирми много лъжат в спецификацията на продуктите си, особено при тези за техният си пазар, а държавните институции и независими институти занимаващи се със сертифицирането на продуктите са мега корумпирани. `Дето се вика за едно шише саке дават награди и обявяват пред целият свят лъжливите си тестове, а на международните изложения за битова техника там с подкупите е даже още по-лесно.
BLUE1, за Япония не ми разправяй, защото съм ходил няколко пъти там Ако си мислиш , че там не играят парите.....извади си главата от пясъка.
Зададох чисто физични въпроси и искам някой обосновано да ми отговори - тогава бих се съгласил. Но отговор от типа "толкова е защото така пише пък те японците не лъжат...." - не ме устройва. Да не говорим , че повечето Дайкини ги правят в Китай.
И искам да я видя тая сплит система на която вътрешното тяло ще духа с над 1000м3/h - във Варна съм, достатъчно голям град за да не каже някой, че трудно се намира такъв климатик....
За такова помещение 2квт, независимо от какъв уред са напълно достатъчни. Казвам го от личен опит.колко време ще работи турбината с този дебит в помещение от 25 квадрата с добра изолация?
Никой японец не би си и помислил да сложи 9квт климатик в 25кв стая. Освен това не става въпрос за колко време ще работи, а дали въобще може да достигне тези мощности при определени външни условия.
Аз си харесах 1-2 модела на Дайкин за 35 квадрата хол с отлична изолация, вие нещо ме отказвате май тук от марката
Pat и ние пушим цигари кент и ядем бонбонки тик-так....това по въпроса за пътешествията ти. Аз главата от пясъка много отдавна съм си я извадил, но ти спри с този байганьовски манталитет, че всички са маскари. Изобщо не ми се обяснява защо на климатиците за японският пазар каквото пише на табелата със спецификацията е точно това, особено в частта за консумирана енергия и отдаван такава. И за да не съм съвсем офтопик ще споделя личното си мнение за моделите Дайкин продавани в България- от година на година все по-зле!Първоначално публикувано от Pat
BLUE1, не са маскари просто всеки си защитава бизнеса....играеш така, както играят другите около теб. за климите за вътрешния пазар в Япония никой не казва ,че не отговарят на това което пише....но там и стандартите им са други.
Както и да е , в случая въобще не става въпрос за това, а за сравнение на 9квт топлина която излиза от калорифер и тази която излиза от климатик с обявена мощност на отдаване 9квт (колко харчи не ни интересува в момента). И понеже аз знам какво е 9квт топлина от калорифер, просто не мога да си представя такова количество топлина да излиза от един обикновен домашен климатик без да му се разтопят пластмасите (при висока изходяща температура) или да духа като ураган при по-ниска такава.
колега тони34ал преди няколко поста учтиво те помолих да не се изхождаш в темата Ми
има си кенефи за тая цел
пусни си тема и там се фукай ти колко си компетентен
а това Аз колко съм компетентен не е твоя грижа и няма как да прецениш
Pat ако зимата идваш към Пловдив те каня най-приятелски да ми погостуваш на вилата ни на Студенец в Родопите на 1500 м. надморска височина. Там ще видиш и ще усетиш как RAS-285PDR издухва 8.1 киловата топлина при 7*С на външната температура.