Jack дано да разбереш този път как работят този климатици:
Зимата овлажняват - Уруро
Лятото изсушава - Сарара
Разбира се имат различни степени и можеш да нагласяш желаната влажност в %
Jack дано да разбереш този път как работят този климатици:
Зимата овлажняват - Уруро
Лятото изсушава - Сарара
Разбира се имат различни степени и можеш да нагласяш желаната влажност в %
Този пост е редактиран от Aleksandars; 03-08-16 в 07:36.
Средна консумация за 51 часа работа, 100 вата/час. Помещението е 19кв, винаги с отворена врата към коридора. Преди минути беше паднал на 85 вата, отворих прозореца за не повече от минута и показанията са бяха изменили достигайки 105 вата моментна консумация. По ДУ е настроен на 24гр. 1 път го сварих в он/оф - при включване развърта много плавно до 400 вата без да променя позицията на крилото. Не се чува фреона и няма паразитни шумове (за разлика от PSA-то при включване леко бучи като хеликоптер). Стриймъра е по шумен от йонизатора на Хитачито, а модула за свежия въздух изобщо не натрапва с работата си. Единствената ми забележка е сложната работа и многото настройки на машината. Освен това се чудя защо предния панел няма държач и не стои в самостоятелно в отворена позиция...
Лятото всички климатици изсушават. Щеше да е по-яко ако го бяха направили зимата да може да изсушава, когато кондензът почне да шурти по стъклата.
-----------
KI_YOOU , може ли да снимаш на видеоклип външното тяло, да видим в действие суинг-компресора на Дайкин? Много енергоефективен компресор, с много ниски загуби. Вътре няма пружини, би трябвало да е супер-тих на минимума си.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 04-08-16 в 22:47.
Джак, сигурен ли си, че си наясно какво се случва с влажността в отоплявана с конвектор или заглявана с климатизатор затворена стая?
Увеличава се, защото не отваряш често, а отделяш влага чрез дишане.
За всички които се интересуват от влажностните процеси https://www.google.bg/imgres?imgurl=...act=mrc&uact=8
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Абе всички климатици изсушават лятото, но никой както Уруро Сарара. В момента е 24 градуса в хола с 35% влажност. Вънка е 53% при същата температура.
Изобщо не се чува външното...
https://youtu.be/8CEHyxi79g4
Когато се е кротнал около 90-100 вата (горното показание от клипчето), вечер късно или рано сутрин пада до 80.
Това би било приказка. Казаха ми, че въпросният Daikin има допълнителна тръба за вкарване на свеж въздух отвън. Това вярно ли е? Ако е така това определено би намалило влажността в стаята, но ми е интересно колко консумира ако трябва да затопли въздух с отрицателна температура?
- - - - - - - - - -
Интересно ми е какво се случва ако задатете същата температура, но влажността да е 50-55%?
п.с. На мен при 25 градуса и 50% ми е студено вече и ако заспя отвит по тениска се събуждам препариран.
Има 3та тръба с диаметър 3.6см. Не се притеснявай, машината е доста икономична, пада под официалния минимум, виждал съм го на 78вата.
Икономията е изядена от цената при първоначалната покупка, остава да се радваш на комфорта и начина на работа.