Ъпдейт,
Дефростире при сух студ вместо да се разредят,станаха по чести. Снощи хванах деврости в ина 1 и 2 часа, което вече си е скандално при тоя сух студ.
Ъпдейт,
Дефростире при сух студ вместо да се разредят,станаха по чести. Снощи хванах деврости в ина 1 и 2 часа, което вече си е скандално при тоя сух студ.
А видя ли дали действително е била суха питата или е само предположение?
Не съм излизал снощи, но терасата е напълно суха,предишните дни беше мокра все едно съм я мил.
незабележими са от към шум,но никак не ме кефи да ги прави безпричинно на по кратки интервали от контролния,
В крайна сметка"квот такова".
тази нощ ще е доста студено ,утре ще споделиш как са изкарали
На 40 не, но на час , два.три беше онзи ден.
Снощи си въряяха по часовник на 4 часа, но колегата е прав че за тея пари е малко разочароващо, ще видим нека се.поустановят темперарурите трайно под 0 .Интересно е, че разхода се закрепи сега като е сухо около 7 кв на денонощие средно по 300вата на час, което ме устройва.Грубо по 6 лв на ден с 4 климатика, което е прилично според мен за отопление на 92кв.
Този пост е редактиран от Deliivanov; 20-12-22 в 12:16.
Вчера само се залъгвате,че беше сух студ. Аз на моята метеостанция стойност под 60% не видях.
Стига де. Вчера цялата нощ беше -2 до -4 и до 85% влажност, Тошибата не направи нито един дефрост, а и нямаше заскрежаване. Работеше на 260-270W и задание 23гр. После си вдигна минимума на около 400W и работеше по 20мин/офф. Под 75-80% не е кой знае колко висока влажност. Тук покрай Дунава всичко под 75% си е сухо зимно време. Има нещо недоизмислено в тия дефрости от край време. Топлообменника на тия Дайкини хич не е малък, че толкова бързо да заскрежава, при ниско натоварване.
Не е до Дайкин.Моят General 12KMTA също си ги пускаше на около 3-4 часа на суха пита. Лично за мен не е проблем при условие,че траят 3-4 мин макс..
Понякога имам усещането това да следите ватметрите нон стоп за някакъв social activity. Оставете машините на мира.
3-4 часа не е болка за умиране. Обаче 50-60мин. не е ок за спално помещение.
Те и fujitsu general имат контролен дефрост през з 4 часа. Не е толкова зле но при сух студ, няма смисъл от тия дефрости, но се презастраховат някои производители
Аз пък тази сутрин два часа си чаках Daikin-а да дефростне че беше се заскрежил ама не го дочаках и отидох на работа. А в други по-добри условия си ги кара дефростите по часовник през 40-50мин.