Страница 10 от 33 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 495
Like Tree309Одобрявам

Daikin FTXM25R Perfera - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2019

Отговор: Въпроси за FTXM25R Perfera

Питах ,защото приятел ме увещава, че по-икономично било с отделни климатици(каквито той ще си слага ) ,вместо с канален .От всички ,които са споделили някакъв разход съм на точно срещуположното мнение .Няма как 5 климатика (4 спални по 20 м2 и хол 60м2) да дадат общ разход от 500-560 W/h при 0° външна и 23° в спални и бани и коридори , и 24° в хол с отворени врати навсякъде и отворено стълбище .

Гипсовите таванни орнаменти са ми страст .Също бих се въздържала от ГК заради тях ,но ми е интересно доколко би паднал разхода ,ако имаше вата .

2.  

3. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от nelinalondon Виж публикацията
    Питах ,защото приятел ме увещава, че по-икономично било с отделни климатици(каквито той ще си слага ) ,вместо с канален .От всички ,които са споделили някакъв разход съм на точно срещуположното мнение .Няма как 5 климатика (4 спални по 20 м2 и хол 60м2) да дадат общ разход от 500-560 W/h при 0° външна и 23° в спални и бани и коридори , и 24° в хол с отворени врати навсякъде и отворено стълбище .

Гипсовите таванни орнаменти са ми страст .Също бих се въздържала от ГК заради тях ,но ми е интересно доколко би паднал разхода ,ако имаше вата .
    В пасивна къща с рекуператор е нормален разхода който цитираш. Рекуператора помага доста за това. Все пак е интересно да знаем и неговия разход.

BTW:
    Ти, ако си Нелина от Лондон,
    аз съм Междуконтинентална Балистична Ракета

4. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Дали е канален или не няма голямо значение. Ако се сравняват директно при едни и същи условия мултитата са по икономични при добре (много добре изолирани сгради), обаче участват и други фактори, като резервираност при повреда. Ако имаш 5 климатика и два да дефектират няма да го усетиш силно. Ако имаш 1 .... 5 духалхи за зимата.

5. Junior Member
    Тук е от
    May 2019

А ,дали разходът ще е такъв с отделни климатици питам ,защото точно това е обектът на разговор с приятелят за който споменах .Ще работят ли климатиците с разход 100 W/h ?Къщата не покрива критериите за Пасивна на хартия .На практика ,има два френски прозореца ,от които фири ,както и от входната врата ,чиято ролкова брава не уплътнява добре вратата и води до същото . С двойно по-голям разход е на изчисления ,а на практика докарва двойно по-добър от Пасивна в района .

Рекуператорът харчи 24W/h .Не мисля ,че 5те лева ,които консумира на месец са от такова голямо значение .Да помислим дали след като проветрите веднъж на ден ще изхабите повече енергия за затопляне ,от това във всяка стая 24 часа да ви влиза въздух с 1,5° по-малко (при 0°външна ,примерно ) .Рекуператорът не води до по-ниски сметки ,а до комфорт .

Не разбрах сарказма в последното изречение ...Че не съм Нелина или ,че не съм живяла в Лондон ?
    Писала съм и преди тук ,когато питах преди да закупя каналния климатик от Англия ,имах въпрос за външното тяло , но никой не отговори .Разбираемо ,нито има тема за такива климатици ,нито очевидно някой има реални наблюдения върху работата им .
    Прав си ,Bobi ,но и цената бе по-ниска от такава за 5 климатика -3500 лв +300лв за тръби и решетки .

6. Member
    Тук е от
    Aug 2022

За.мем мултисплита също не е решение точно поради фактора надеждност,не съм специалист ,но по спомен до колкото съм гледал брошури на перфера мисля ,че видях вариант едно външно с две вътрешни но не в мултисплит . Тоест двете вътрешни работят в един режим и едни и същи градуси. можеби и това е вариант от двете страни на фасадата, щото иначе тез тръби как? А и така шанса да останеш на студено изцяло се минимизира. тоя общ разход за 5 с стаи от 550 вата с.тези задания ми звучи малко противно на законите на физиката.

7. Junior Member
    Тук е от
    May 2019

Не искам да убеждавам никой в предимството на каналния климатик .Не мога да го сравня с мултисплит ,нито като първоначална инвестиция ,нито откъм разширени настройки .Каналният има положителни и отрицателни страни ,които не премълчавам .В моя случай , плюсовете са повече ,няма да задълбавам ,защото едва ли ще е интересно за някой тук .Просто исках да разбера конкретно Перферата от 20ка до 35ца до какъв минимум слиза при какви условия .Защото , усещам ,че при моя познат каналният ще работи в пъти по-добре и с по-нисък разход .Отделните климатици ще са често в off режим .

Deliivanov ,нашата къща е от друг тип .Разходът не е за 5те стаи ,а за цялата къща с обем 600м3 ,защото вратите не се затварят .И без работещ климатик ,в слънчев ден ,при минусови температури отвън, вдига спокойно 28 - 29° и ги задържа до 23° до малките часове на нощта .Затова не я сравнявам с нечия друга ,само с къщи от подобен вид .

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Въпроси за FTXM25R Perfera

Дайкин перфета има доста нисък минимум около 100 вата и темата е за него, ако може без повече офф

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2017

Привет, аз също потвърждавам пада доста минимума, може да падне и до 100 вата на час според приложението. Моята перфера е в 17 кв спалня държа го на 21 гр. Мокажете ми как да прикача файл, имам скриншотове да покажа разхода сметнат по моболното. Варира от 4 до 6,5 кв на 24 часа. С три кллиматика съм, но различни, два 25 ци и една 20 ка. Засичах през деня по електромер двата са на 22, а перферата на 21 навсякъде е 23-24 гр разхода не минава киловат на час.
    Този пост е редактиран от diko1980; 17-12-22 в 10:39.

11. Junior Member
    Тук е от
    May 2019
    Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    Дайкин перфета има доста нисък минимум около 100 вата и темата е за него, ако може без повече офф
    Извинения за лиричните отклонения .
    А ,софтуерно при 0° може ли да слезе до 100 вата ,при минимални топлозагуби ? Защото , от всичко прочетено за Дайкините ,само при определени външни температури и определени вътрешни може да докарат минималния каталожен разход .

12. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Според мен не може. при температури около нулата и задание 20-21 харчи около 150-200 на час при мен, ако го сложиш на 23 24 отива спокойнондо 400.35ци са в съответно 22 17 и 15 кв. Общо взето най-малката стая ми е най-студена и разхода е що годе еднакъв.
    След настройка през сервизното меню поддържат заданията идеално +0.5 градуса.
    В другата тема за комсумация на перфера ще кача как е разхода по месеци от септември до декември и после от януари до април като дойде време.
    Този пост е редактиран от Deliivanov; 17-12-22 в 18:27.

13. Junior Member
    Тук е от
    May 2019

diko , влизаш в сайт за качване на снимка ,ето един https://imgbb.com/
    Качваш снимката ,копираш линка отдолу и после го пействаш тук .
    deliivanov ,много полезно ,благодаря !

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2017
    https://ibb.co/YXSy1GC

- - - - - - - - - -

Това е от сутринта разход на 25 цата перфера от 00 часа до сутринта на 21 гр сложен в стаята около 24 гр

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Отговор: Въпроси за FTXM25R Perfera

Цитат Първоначално публикувано от Deliivanov Виж публикацията
    Според мен не може. при температури около нулата и задание 20-21 харчи около 150-200 на час при мен, ако го сложиш на 23 24 отива спокойнондо 400.35ци са в съответно 22 17 и 15 кв. Общо взето най-малката стая ми е най-студена и разхода е що годе еднакъв.
    След настройка през сервизното меню поддържат заданията идеално +0.5 градуса.
    В другата тема за комсумация на перфера ще кача как е разхода по месеци от септември до декември и после от януари до април като дойде време.
    Про 0 градуса на 21 работили он оф при тази консумация 150-200 вата

17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2017

https://ibb.co/JpmWbfq

А това е до преди малко пак от 00 часа до сега

- - - - - - - - - -

Да, но не често в другата ми стая 25 ца LN на Митсубиши в 24 кв хол настроен на 22 по често е он оф. Харесвами на Дайкина, че не се разбира кога е он оф, не мърда клапи. Перферата е в 17 кв спалня, мисля че пада под минимума си от 1300 вата отдаване. Смятам си топлозагубите на тези 17 кв, около 1-1,2 кв са ми нужни за потдържане на 23-24гр
    Този пост е редактиран от diko1980; 17-12-22 в 22:44.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Днес не е показателно, но все чак прикачам. Screenshot_20221217_221846_ONECTA - Daikin.jpg
    Задание 23C.24с.
    Надявам се да може да се отварят скриин шотовете.

- - - - - - - - - -

Прикачен файл 40058

- - - - - - - - - -

Не работи он оф, по груби засичания,на 4 часа дефрост само тогава офи.
    Важи и за 3 та че тая седмица и третия работи някой ден.

- - - - - - - - - -

Няма за какво.
    Нищо не ми коства да направя няколко скриин шота на приложението.
    Разбира се при мен случая не е идеален пресвид последният етаж.Но пак може да се ориентира за какво иде реч.
    В по изолирани сгради със сигурноср още едни 15 20% може да е надолу. Въпреки че при мем в дните в които има слънце доста се компенсира последният етаж защото си затопля въпреки че е зима.
    Този пост е редактиран от Deliivanov; 17-12-22 в 23:36.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 33 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin Perfera много шуми
    От pavlin_s във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-01-24, 20:06
  2. Проблем с DAIKIN PERFERA FTXM25R
    От cveteca във форум Климатици Daikin
    Отговори: 80
    Последно: 23-11-23, 10:51
  3. Дилема между Daikin FTXM25R Perfera и Mitsubishi Electric MSZ-LN25VGW
    От pavkata88 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 14-02-22, 07:04
  4. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 12:55
  5. Мнения за Daikin FTXM25N Perfera
    От Tsen във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 18-01-21, 20:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе