Имат особености, ако имаш интерес пиши в някоя от темите за лг за да те насоча с какви настройки евентуално (ако и помещението позволява) да го изкараш от тоя цикъл на постоянен он/оф.
Имат особености, ако имаш интерес пиши в някоя от темите за лг за да те насоча с какви настройки евентуално (ако и помещението позволява) да го изкараш от тоя цикъл на постоянен он/оф.
Паднаха температурите и почнаха дефростите.
И 3та климатика правят дефрости на 4 часа при температура около 0 градуса и снеговалеж.Процеса трае малко повече от 5 мин.Чува се кипене на фреон но не бих казал ,че е нещо фрапантно.
Външните тела са изненадващо тихи при дефроста, чува се леко жужене от ламелите на вътрешното тяло.
Само шума от кипене на фреон незнам дали е нормален.
Все едмо си в банята и съседа си пуска водата в тоалетната.
Толкова и трае.
Незнам дали сръвнението е достатъчно описателно
Енергоразхода е около 400вата на час. при задание 23С 24/7
Този пост е редактиран от Deliivanov; 15-12-22 в 08:26.
при тия дефрости външните тела заскрежени ли са или са чисти
Те си имат контролен дефрост през 4 часа и данеса заскрежени
Не, няма скреж, почти никакъв конденз.Аз предположих също че е контролен дефроста но като незнам питам по-информираните.
В крайна сметка добре ли е дефрост на 4 часа?
Този пост е редактиран от Deliivanov; 15-12-22 в 12:34.
средна работа е .. от толкова скъпа машина се очаква по добър алгоритъм ... ако те буди 2 пъти през ноща как смяташ ,дали е добре
Не ме буди до главата ми е вътрешното тяло.Чува се но определено е дискретно.
Ще вИнтересно е на сух студ как ще се държи.
Но определено си прав, че е малко тъпо тва с контролен дефрост на 4часа. при тва и при тем 1 2 градуса,
айде -5 да беше разбирам.
интересно е че като че ли при сухия студ около 0та миналия меаец не правеше такива деврости. и.аше някакъв още по лек шум.
Другото което прави впечатление е че май ги прави точно преди да направ офф или пък прави офф заради дефроста предяид кръглия час.
Този пост е редактиран от Deliivanov; 15-12-22 в 16:07.
35ци са машините, но съм на последен етаж, панел, външна изолация на стените, PVC дограма (не особенно добра )освен това и влажността е много висока.Заданени са всички машини на 23 градуса и извън дефроста не минават в оф (като че ли.)
Отмосно разхпда в стенд бу, като се замислиш при включен wifi модул направо си е нормално.
Надявам се и таваните ти са изолирани, или …
Не са,изолирани, над мен е въздушна възглавница и члочата на покрива.
Интересно е че съаята която не отопляваме по принцип си държи 17 градуса. иначе пуснеш ли и там климатикаи там разхода е същия, като се темперира.
Впечарление прави че ако го осъавя на 21 разликата е на половина в тока.8 киловата при 23 и около 5.5 на 21
10-15% на градус долу горе разлика - нормално.
Изолирай си таваните и стига си им баял на машините.Сега само курешките ог гълъбите изолират отгоре .
Принципно таваните са ми с гипсови первази и розетки и гич не ми се слага гипсокартон.
Ще видим как ще е зимата , но евентуално някоя от дограмите ще гледам да смемя догодина или поне да им се ревизират уплътненията.
Надявам се да изкарам зимата с консумации под 8 кв на машина. ако това е постижимо съм напълно удовлетворен.
Предвид че съм плащал по 200 250лв за напълно саниран апартамемтн епк 90кв отопление на духалки. Ако вляза в 250лв ток с 4 клими работата направо е за банкет.
Този пост е редактиран от Deliivanov; 16-12-22 в 13:05.