Страница 21 от 33 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 495
Like Tree309Одобрявам

Daikin FTXM25R Perfera - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: Въпроси за FTXM25R Perfera

Цитат Първоначално публикувано от Deliivanov Виж публикацията
    Не ми се търсеше назад, иначе щях да те цитирам.
    иначе браво, уважавам тази тактика , разбира се не за всеки би била ок пресвид цената за монтаж демонтаж и после монтаж на следващия идва дебело.
    В този ред на мисли, гледах едно видео в тубата за Австралииската версия на перферата и ми направи впечатление че цената за монтаж е по-висока от цената на климатика, машината беше 42 или 50 ка не помня, и другото интересно беше ,че там продажбата на климатици е обвързана с задължителна 5 годишна гаранция.
    Така, че ние тук нямаме право много много да се оплакваме от цените за монтаж.
    Ей, много интересни неща там. Другото интересно е, че фирмата която ти монтира климатика отговаря с гъ3а си за монтираната машина и че фирмата която продава климатика ще търси отгорност на фирмата която монтира климатика, ако не е монтиран съгласно инструкцията за монтаж на съответният модел и марка климатик.
    А не като тука, в инструкцията пише минимум 3 метра тръбен път, а монтажниците слагат един, в инструкцията пише още много други неща, ама монтажника не може да чете инструкция за монтаж. Много от оплакванията във форума от даден климатик са от калпав монтаж, а не от калпав климатик. Така че издишат тия интересни неща.
    Alexi, jonny33, rosswen и 1 други харесват това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Да и това е така, не отричам, но съгласи се, че няма да ти е готино да ти обявят цена за монтажа колкото машината и отгоре.
    Иначе некадърни монтажи бол юоже да се видят снимки по форумите.Включително и моята едната машина е с има няма 2 метра тръбен път.
    Казах го принципно във връзка с това че в БГ има някак си смисъл да си продадеш климатика, ако не те кефи.

4. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

да си продадеш климатика, ако не те кефи.
    И да си вземеш друг който също няма да те кефи щото си е прост климатик каквото и да пише на табелката.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

то няма идеален климатик но дефрости на 30 мин е неприемливо в каквито и да е условия .. и тия проблеми не са единични на колегата но много много не се коментират тука .. има хора даже със сменени платки заради дефрости на 30 мин и на тази и на предната серия ,но не се включват да го кажат .. кофтито е че е взел 3 бр ,от един е лесно да се отървеш/преместиш ,3 става малко тегаво
    HRS9 одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Тук си прав, но не са на 30 мин в най-лошия случай са на час, мен по скоро ме дразни факта, че не мога да си ги държа перманентно на 21-22, под 0 си иска 23 поне за "нормално" държание , а 23 е топло за мен особенно за спалня.
    Не смятам ,че колегите умишлено си мълчат, общо взето обикновенният потребител не обръща внимание на процесите, които се случват като натисне копчето, а и много хора ги бичат на 24 ,което е въпрос на предпочитание и тогава нещата са някък нормални.
    Въпреки ,че и веднъж на 4 часа не е прекалено рядко.
    Иначе , в къщи е топло , от към икономия спрямо други конвенционални методи нещата са добре. въртя 4 машини и разхода общия е по малък от този на един маслен радиатор.
    Просто работата ми е свързана с различни високотехнологични машинки и съм свикнал да вниквам в материята и да барникам всичко което може да се настрои до постигане на идеален резултат.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

абе умишлено се мълчи .. климатика е доста скъп ,никой не иска да излезе че се е прецакал ..

8.  

9. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Аз имам следната теория за това защо някои се оплакват от по-чести дефростисти други не и при вдигане на заданието те се разреждат.
    Съда за това от поведението на моя въпреки, че не е дайкин. От записите които съм правил забелязвам че влиза в дефрост почти веднага след като е имало развъртане за връщане на маслото в компресора, не на всеки цикъл, но почти винаги е след такова развъртане. За периодичните развъртания съм срещал писано както в сервизните на дайкин така и на панасоник. Ако работи на ниски обороти компресора под някаква стойност зададена от производителя на определено време развърта и се връща отново на предишните обороти.
    На картинка долу въпреки че няма регистриран дефрост се вижда, че при всяко развъртане има бързо понижаване на температурата на топлообменника. Колкото от по-ниски оборотите тръгва компресора толкова пика е по-голям. Пада бързо налягането и се получава бурно изпарение. Датчика отчита нарасналата температурна разлика и ако е минало времето със забраната следва дефрос. Моя прави такива развъртания, ако работи под 30 оборота и развърта до 30. Аз по този начин си обяснявам сухите дефрости и това което наблюдават колеги, че при по високи задания се разреждат дефростите.

rosswen одобрява това.

10. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Разделът на умишлено мълчащите !

Просто работата ми е свързана с различни високотехнологични машинки
    Че то има ли по високотехнологични машинки от климатиците на Дайкин?
    Този пост е редактиран от mimojef; 25-02-23 в 09:43.

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Айде да не съм лош съветник, но според мен преместването на външния датчик, на малко по-студено място, например зад ТО, може да прекрати по-честите дефрости, зарафи по-малката темп. разлика между двата датчика.
    frick одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Че те датчиците висат одзад на скарата, нищо не Му пречи да буде набутан върху радиатора горе, естесвено това би нарушило най вероятно гаранционните условия , а едва ли някой би искал да си "void-не" гаранцията.
    Освен това, можеби има разлика къде са произведени външните тела.
    Моите са турски външните и чешки вътрешните.

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Въпроси за FTXM25R Perfera

Точно за този, който виси на скарата става въпрос. Но си прав, в гаранционни условия не е препоръчително.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

стига в алгоритъма да участва този датчик ,в което не съм убеден .. според мен алгоритъма е доста опростен за това изпада в циклене при определени условия

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    стига в алгоритъма да участва този датчик ,в което не съм убеден .. според мен алгоритъма е доста опростен за това изпада в циклене при определени условия
    Чел съм из старите теми за моделите от Профешанъл серията. Още от тогава се дъвка въпросния алгоритъм и като гледам, не е пипан изобщо. По спомени участваше натоварването на компресора. При по-високи обороти на компресора, разликата в температурите на двата датчика трябва да е по-висока, което обяснява по-редките дефрости, при по-високо задание. Иначе, контролния дефрост на 4ч. няма как да бъде избегнат.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

колкото е по голяма разликата между 2та датчика ,толкова по често следва да дефроства

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Въпроси за FTXM25R Perfera

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    колкото е по голяма разликата между 2та датчика ,толкова по често следва да дефроства
    Така е, нещо не разбра. За да влезе в дефрост, при малко по-високи обороти на компресора, делта t трябва да е по-голяма. Вместо да дефростне при разлика 2-3 градуса, което е много лесно постижимо, размразява при 6-7гр. разлика, например.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 33 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin Perfera много шуми
    От pavlin_s във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-01-24, 20:06
  2. Проблем с DAIKIN PERFERA FTXM25R
    От cveteca във форум Климатици Daikin
    Отговори: 80
    Последно: 23-11-23, 10:51
  3. Дилема между Daikin FTXM25R Perfera и Mitsubishi Electric MSZ-LN25VGW
    От pavkata88 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 14-02-22, 07:04
  4. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 12:55
  5. Мнения за Daikin FTXM25N Perfera
    От Tsen във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 18-01-21, 20:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе