Не, нито мига, нито мести клапи.Само гледай тръбния път да е по правилото на Мечо Пух - колкото повече -толкова повече .
А стенния индикира ли с лампичка при дефрост?
Не, не мига , не духа, не мести клапи. Единствено кипи фреон .През деня няма шанс да го усети човек, единствено ако е идеална тишина. Лично мен не ме буди.
Разни "специалисти" твърдят че кипенето на фреон било от недостатъчно валуумиране.
Някой някакво мнение по този въпрос?
Бяхме на ски уикенда,на Пампорово и в стаята освен парно имаше и Perfera 35. Бях го пуснал на 23гр,да обира разликата от парното (кога е пуснато,кога не...) Вечер на няколко пъти ме будеше кипенето и в просъница реших,че е от парното,понеже не видях нищо да мига Но явно не е било парното. Температурите вечер падаха най-много до 0 и -2. Настройката на вента бе на ауто,като работеше през повечето време на най-ниска степен, понеже си беше бекъп и си бачкаше он-оф. Беше си тих на 1-ва,другите си се чуваха и не местеше клапи при оф.
Като че ли, ако затваряше клапите, щеше да се чува значително по малко фреона при дефрост.
Пишеше Дайкин,имаше "око" , табелката бе на високо и успях да видя 35. Този път честно казано,пренебрегнах климатизатора в стаята и не му обърнах достатъчно внимание [emoji2]. Но като,чета мненията май всичките серии си имат типичен за Дайкин дефрост алгоритъм.
Не е болка за умиране, но е интересно има ли някакво лечение без намеса по хардуера.Тука нагоре един колега ги лекуваше в ОЛХа ама не съм сигурен дали за всеки е вариант
аз съм този човек освен с ОЛХ ,някои бройки излекувах с монтиране на вилата .. като Фуджака че от година на година все по шумен ставаше
Не ми се търсеше назад, иначе щях да те цитирам.
иначе браво, уважавам тази тактика , разбира се не за всеки би била ок пресвид цената за монтаж демонтаж и после монтаж на следващия идва дебело.
В този ред на мисли, гледах едно видео в тубата за Австралииската версия на перферата и ми направи впечатление че цената за монтаж е по-висока от цената на климатика, машината беше 42 или 50 ка не помня, и другото интересно беше ,че там продажбата на климатици е обвързана с задължителна 5 годишна гаранция.
Така, че ние тук нямаме право много много да се оплакваме от цените за монтаж.