Първоначално публикувано от
ipnaid Здравйете, след дълго четене на темите за климатици във форума реших да прежаля и аз някой лев от горе и да си взема климатик от доказана марка. И така насочих се към този модел
Fujitsu ASY-A12LGC, от електронния магазин на Деком. Но преди да направя поръчката на климатика от интернет за да се възползвам от намалението реших да потитам нещо. Направи ми впечатление, че моделите климатици от същия клас на General Fujitsu и Fuji са поне с 150 лв. по-скъпи(в града който живея фирма Булклима продават климатик от същия клас на GENERAl FUJITSU за 1599лв. !!!! -->
ASHA 12 LGC), което е необяснима за мен причина, и ме навежда на самнение за качеството на желния за закупуване от мен модел. Разглеждах по-назад в темата че магазин Деком работи с фирма Пингвин ЮН , която се води за директен вносител на тези модели. Търсих информация за фирмата Пингвин ЮН в интернет, но успях да намеря само телефон за връзки, за съжаление нямат електронна страница, поне аз не можах да открия. И понеже живея на 200 км. от Пловдив, но съм пък по-близо до София силно се интересувам дали имат сервизи в столицата, доколкото разбрах Деком имат офиси само в Пловдив, което силно ме тревожи заради факта че при бъдещ пробелем с климатика, закупуванетио му от толкова далеч се обезмисля. Друго нещо което ме интересува е дали този модел е оптимален за стая 45 м*³, югоизточно изложение, две външни стени, една от която с прозорци и врата към терасата, другата наполовина в съседство с неотопляемо помещение, всичките стаи които са в съседство с тази, в която искам да сложа климатика са неотопляеми, дървена дограма, живея в къща. Много ще се радвам да чуя вашето мнение и съвет.
Благодаря предварително.