Страница 58 от 308 ПърваПърва ... 848565758596068108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 856 до 870 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Утре ще се обадя в офиса на Деком, за да ми дадът малко по-подробна информация свързан с гарнционното обслужване, може пък да извадя късмет и да имат договор за сервиз с някой от местните фирми или пък с някоя от София, все пак благодаря ти за мнението valen1.

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

И друго трябва да питаш, не исках да го пиша в горният пост, защото стана голям. За цената на монтажа, има ли значение това че си на 200 км. или няма.

При сигурно всички монтажни фирми, когато монтажа е извън населеното място се заплащат отделно пътни + монтаж. Ако трябва да плащаш пътни, не излиза тънката сметка с икономисването от обявената 5 % отстъпка през интернет, която е 73,25 лв.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

До колкото разбрах от Деком работят с куриерска фирма Спиди, разгледах тарифите на фирмата, и на икономична ми излиза около 32 лв. ако съдя по килограмите, не знам обаче дали няма да ми го таксуват на кубик, там вече цените са други, около 1м³ се равнява на пратка с тегло около 166 кг., може би и тука е уловката с 5% намаление при онлайн поръчка. Много ми е интересно какво ще ми кажат за монтажа, днес ще разбера.

5. Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от ipnaid
    Здравйете, след дълго четене на темите за климатици във форума реших да прежаля и аз някой лев от горе и да си взема климатик от доказана марка. И така насочих се към този модел Fujitsu ASY-A12LGC, от електронния магазин на Деком. Но преди да направя поръчката на климатика от интернет за да се възползвам от намалението реших да потитам нещо. Направи ми впечатление, че моделите климатици от същия клас на General Fujitsu и Fuji са поне с 150 лв. по-скъпи(в града който живея фирма Булклима продават климатик от същия клас на GENERAl FUJITSU за 1599лв. !!!! -->ASHA 12 LGC), което е необяснима за мен причина, и ме навежда на самнение за качеството на желния за закупуване от мен модел. Разглеждах по-назад в темата че магазин Деком работи с фирма Пингвин ЮН , която се води за директен вносител на тези модели. Търсих информация за фирмата Пингвин ЮН в интернет, но успях да намеря само телефон за връзки, за съжаление нямат електронна страница, поне аз не можах да открия. И понеже живея на 200 км. от Пловдив, но съм пък по-близо до София силно се интересувам дали имат сервизи в столицата, доколкото разбрах Деком имат офиси само в Пловдив, което силно ме тревожи заради факта че при бъдещ пробелем с климатика, закупуванетио му от толкова далеч се обезмисля. Друго нещо което ме интересува е дали този модел е оптимален за стая 45 м*³, югоизточно изложение, две външни стени, една от която с прозорци и врата към терасата, другата наполовина в съседство с неотопляемо помещение, всичките стаи които са в съседство с тази, в която искам да сложа климатика са неотопляеми, дървена дограма, живея в къща. Много ще се радвам да чуя вашето мнение и съвет.
    Благодаря предварително.
    тази цена в Деком е без монтаж , поне в Пловдив в магазина ми обясниха това такаче смятаи още +180-190 лв незнам коя е фирмата която ги монтира тва забраих да питам
    в Булклима цената е с монтажа и общо взето излиза същото
    ти си праи сметката кое ти е по удобно

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

ov3rr в поста с който си ме цитирал съм обяснил каква е разликата, дори с доставката и монтажа ми излиза по-евтино. Днес успях да се обадя в Деком и те ми дадоха следната информация, при направа на поръчката през интернет сайта им има калкулатор, който изчислява цялата сума, включително с доставката, така цената на климатика с доставяне ми излиза около 1440 лв. Момчето който се занимава с климатиците във фирмата ми каза да не очаквам да дойде някой от Пловдив да монтира климатика, и ми остави телефона на едно момче от София, чиято фирма работи с Деком и поема гаранционният сервиз при монтаж на климатика. И така звъня аз на това момче, обясних как стоят нещата, и наистина се оказа че при монтиране на климатика неговата фирма ще поеме и гаранционният сервиз, за сумата от 240 лв., като в тази цена влизат и разходите за транспорт. Оказа се че фирмата на това момче от София, освен че монтира също и продава климатици, та ми предложи същия модел на цената на която го купувам от Деком, което ми излиза като по-изгодна оферта. Името на фирмата му е "Клима Систъмс", разгледах сайта им, нищо особено, лошото е че не можах да открия никакви мнения за тази фирма в нета, някой ако има някакво инфо, дали може да им се има доверие нека сподели. Междо другото намерих фирма в нета със сходно име "Клима системс", която си е голяма фирма за която може да намериш достатъчно информация в мрежата. Нещата малко ми изглеждат като ментетата на таксита в София, сложат някво име сходнно на това на някоя по-голяма фирма, само и само да се набиеш в тяхното такси.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

За да си сигурен че един ден ако ти се развали климатика въобще ще бъде ремонтиран от монтажната фирма, а ако е в гаранционния срок безплатно, звънни на фирмата представител и вносител на марката "Пингвин ЮН" ООД.

Питай ги дали тази монтажна фирма е оторизирана от тях за извършването на монтажи, на марката на която са представители. Ако например ти кажат че фирмата не е оторизирана, това означава че нямат право да получават от тях безплатни резервни части докато климатика е в гаранция.

Питай дали тази монтажна фирма може да купува от тях резервни части. Един ден ако ти се развали след гаранционния срок климатика, да знаеш дали съответната резервна част, твоята монтажна фирма не я е купила от друга оторизирана такава. По веригата всички печелят.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Днес говорих с президента на фирмата, който е партньор на Булклима в града който живея, оказа се много разбран "човечец". Попитах го дали при монтаж на климатика ще ми поеме гаранционният сервиз, като му обесних преди това какъв е модела, и от къде съм го взел. Интересното е че като чу марката се съгласи безпрекословно, като ми каза следното нещо - "За мен няма значение, това са едни и същи климатици, разликата в имената им идва от факта че са от различни доставчици, даже и боята им е една и съща ". Излезе ми късмета, ще си взема хубав климатик на що годе добра цена.

10. Тук е от
    Jan 2008

Днес говорих с президента на фирмата, който е партньор на Булклима в града който живея, оказа се много разбран "човечец". Попитах го дали при монтаж на климатика ще ми поеме гаранционният сервиз, като му обесних преди това какъв е модела, и от къде съм го взел. Интересното е че като чу марката се съгласи безпрекословно, като ми каза следното нещо - "За мен няма значение, това са едни и същи климатици, разликата в имената им идва от факта че са от различни доставчици, даже и боята им е една и съща ". Излезе ми късмета, ще си взема хубав климатик на що годе добра цена.
    Ако още не си си купил, вземи го от зора за 1345 лв с ДДС, отделно монтажа е ок.200 лв, всяка фирма с договор с Пингвин може да ти го монтира и поддържа. Друг е въпроса, че от дистрибутор същият климатик струва 1300 лв без ДДС и монтаж, сам си направи сметката.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2006

малко оф-топик, да развеселим темата
    Ето го най-срамното Фуджитсу в София, сложили са му подлога

12. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Извинявам се за грешката, но се оказа че не съм разбрал, фирмата на тоз пич не работила с Булклима, а с доставчика на марката която съм си избрал, демек FUJITSU а не GENERAL FUJITSU, за това и ми каза че ще ми приеме гаранционния сервиз.
    jorkata74 сигурен ли си за информацията която даваш, защото фирмата в града която ще ми поеме гаранционният сервиз, ми го дава същия за 1480 лв., не мога да си ги обясня тез ценови разлики, пак ми излиза по-изгодно да си го поръчам от Деком.

13. Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от vicdj
    Здравейте, много полезни мнения прочетох в тази тема. Решил съм да купувам климатик и съм се спрял на модел ASHA 12 LGC. Но стаята която ще отоплявам не е много голяма и се притеснявам дали този климатик ще е най-ефективен за размерите на помещението. Моля за мнение кое ще е по-добър избор - ASHA 12 LGC или ASHA 9 LGC. Размерите са 5 x 3,6 x 2.6 метра - около 18 кв.м., НО - съм на последен етаж, изложение изток, една външна стена, без излоцаии, стандартно остъкление, тухла. Дали моделът ASHA 9 LGC ще се справи безпроблемно през зимата с отоплението? От друга страна, ако съм разбрал правилно ASHA 12 LGC може да е преоразмерен и да изключва по-често като достигне зададената температура и това да увеличи сметката за ток и да намали живота на компресора през студените дни? Дано съм задал въпроса си правилно и в правилната тема. Предварително благодаря за отговорите.

Здравейте отново. Утре ще ходя да поръчвам климатика. Досега твърдо бях решил да взема 12 LGC за споменатата кубатура (около 44 куб.м.), в последния момент се загледах в 9LD. Това което ми направи впечатление е по-високата му максимална мощност - 6.1 Квт, а на 12 LGC - 5.6 Квт. От друга страна номиналните са съответно 3.5 квт към 4 квт за 12 LGC). 9-ката има по-голям коефициент - 4.44 и плазмен филтър. На еднаква цена са. Дали все пак зимата ще се справя добре този климатик за въпросната кубатура като се има предвид и това, че сме на последен етаж. Моля дайте мнение какво да взема, че утрре или вдругиден ще го поръчвам. Още веднъж благодаря!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Мисля че по-важна е номиналната мощност! Загледай се и в 12 LCC (LC)

16. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от baibradar
    При мен също има неприятна миризма. Климатика е 12 LCC. Миризмата се появи още след първото пускане на климатика след монтажа. Забелязах, че мирише когато климатика достигне зададената температура в режим на охлаждане и спре компресора във външното тяло. Почва да мирише след не повече от минута след като е спрял компресора и когато тръгне/компресора/ миризмата изчезва до следващото му спиране поради достигане на температурата. Едва ли има някакви микроби или боклуци по вътрешното тяло защото климатика почна да мирише веднага след като беше монтиран. При работа в режим на затопляне миризма няма. Не мирише на пластмаса а по скоро на запушена канализация. Ако някой знае решение на проблема да помага.
    Абсолютно същия проблем имам с GENERAL 12LB !!! Дали някой има решение!!! С изключение на този "дефект" съм страшно доволен от климатика. Но тая миризма ....?!?!

17. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от bukke
    Абсолютно същия проблем имам с GENERAL 12LB !!! Дали някой има решение!!! С изключение на този "дефект" съм страшно доволен от климатика. Но тая миризма ....?!?!
    Аз имам същия но няма такава миризма.Може би при теб не се оттича добре конденза .Виж дали кондензната тръбичка излиза най отдолу в снопа тръби от вътрешното тяло.Ако един път се е вмирисъл миризмата остава.Измий вътрешното тяло с специален препарат или МЕГЛИО и изплакни с вода.Между другото моя когато охлажда винаги го спирам късно вечер чрез бутона COIL DRY за подсушаване на вътрешното тяло.

18. Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    Аз имам същия но няма такава миризма.Може би при теб не се оттича добре конденза .Виж дали кондензната тръбичка излиза най отдолу в снопа тръби от вътрешното тяло.Ако един път се е вмирисъл миризмата остава.Измий вътрешното тяло с специален препарат или МЕГЛИО и изплакни с вода.Между другото моя когато охлажда винаги го спирам късно вечер чрез бутона COIL DRY за подсушаване на вътрешното тяло.
    Наскоро го разглобявахме за профилактика. Тръбичката се оттича добре. Дали в нея остава малко вода и да се вмирисва ... не знам. Ще пробвам да го изплакна са някакъв препарат за почистване на климатици, пък да видим. Всъщност миризмата се появявя на определено време, а не е постоянна. Тя по скоро е нещо като влажен дъх на нещо застояло и мокро. Не мога да определя точно. Не мога да си обясня защо се появява и кога. Трае за около минута две и отминава.
    Както и да е ще пробвам с почистване без да го разглобявам, че е в гаранция пущината. Иначе да съм го разпарчетосал! Ще използвам и подсущаването редовно, пък да видим.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе