Страница 164 от 308 ПърваПърва ... 114154162163164165166174214 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,446 до 2,460 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

ООО това на човек на възраст да обясняваш че климатика харчи по малко ток и че работи по дорбе ако не се исключва си е мъка и никога не го ползват по този начин те си мислят че това е кюмбе колкото повече гори толкова повече пари

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от fire73
    Иамам следния проблем с моя климатик FUJITSU ASYB 12 LDC: Преди 5-6 дни като се прибрах и не иска да тръгне да топли - мигаха две лампи - на "operation" и "timer" ... обадих се във фирмата която го монтира, като дойдоха го тестваха и го взеха като казаха че ще го носят чак в София .. на другия ден казаха че в сервиза в София казали че било замръзнало маслото в компресора!!!! и не трябвало да го демонтират а само да се загрее!!! ... върнаха го и след като загряха маслото наистина тръгна! интересното е че докато подграваха компресора огледах външното тяло отвътре и се изненадах, че на перката пишеше PANASONIC и MADE IN CHAINA ... и на още една част пишеше MADE IN CHAINA .... а ми казаха че бил японски!!! ... въпросите ми са: наистина ли това му е бил проблема на моя климатик или тия ме хвърлят в музиката!? ... нормално ли е това, след като много по евтини климатици си работят и не им замръзва маслото - независимо че също ги изключват! и втория въпрос - как така пише панасоник в климатик фуджицу?
    Колко пъти са ти премигнали светодиодите. Ако е 5, тогава грешката е Compressor Location Error. И макар че казват за тоз проблем че е от маслото.. аз имах подобен проблем - машината бе General 12LCC. Не щя да тръгне, ходи до София, където явно са сменили компресора понеже бе запоявано по тръбния път вътре и са казали че са сменили компресора. Колкото и да не е често срещан проблем, явно започва да се забелязва по-често. На въпросната мапина при монтажа бяха взети всички мерки по изискванията - обезвъздушен тръбен път при монтаж и отделна изолация на медните тръби. Утре ще ходя да меря какви са изходните температури на въпросния климатик след ремонта. Глупаците от Буклима при монтажа са казали че не било нужно да го обезвъздужават повторно. Но ако пък е сменян компресора и всичко е било дехерметизирано, едвали ще има нужда и от такава операция :P Гадна работа като цяло Тук във форума имаше и още един подобен проблем, за който нямам отзиви дали се е оправил. Та утре след замерванията ще кажа какви са отзивите за поправената машина, сравнявайки я със същата сложена в съседна стая която пък не успя да се издъни.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

твоето Фуджитсу ли дефектира ,това 12ЛСС с което отопляваше 12 квадрата стая ?

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Ако е 5, тогава грешката е Compressor Location Error.
    имах няколко подобни случая по студовете.Всичките спрени и при опит за пуск дават тази грешка.
    50% се оправят с рестарт,а другите с нагряване на картера.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При ФУДЖИЦУ картера не се ли подгрява, когато машината е включена в мрежата, дори и да не работи.Мисля, че самия компресор имаше подгряващи намотки или бъркам.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Тези които си замерват консумацията с електромер и имат инверторни модели на трите марки, не сте ли забелязали дали от време на време при изключен от дистанционното управление климатик и външна температура под +5 градуса има консумация около 30 W, която да е повече от консумацията на standby.

Този дефект не е нормален и е недопустим за инвертори от среден клас, ако причината за него е в не-подгряването на картера.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Fujitsu ASYA 14LCC доволен съм и в тая тестова зима за "белите кутии" . Единственото за което съжалявам , че не съм си го купил по-рано.Едно питане : примерно в седмицата един път жалузите сякаш сами се насочват макс. надолу.Държа ги постоянно на около 45градуса наклон.Питам жената , детето не са го пипали.Някой имал ли е такъв случай?Иначе се чува припукване при размразяване на външното тяло и малко преливане на фреон ли вино ли

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Ако е спирал тока за повечко време и се е рестартирал се случва.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Това става примерно като си гледам телевизора , поглеждам по някое време към тях и те паднали . Не е от тока.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На моето LDC падат, когато започне дефроста, след това се връщат на настроената позиция.

13. Member
    Тук е от
    May 2003

Преди време бяхте обяснили процедура по "рестартиране" ... вреди ли профилактичен рестарт да се направи, въпреки че машината(12LGC) видимо няма отклонения в работата?

П.С. идеята ми дойде, защото от както е монтиран(септември2008) се спира на две седмици само от дистанционното(не от контакта) за пране на филтрите. Тока също не съм забелязал да е спирал ... в тоя ред на мисли, възможно ли е да му се обърква електрониката малко по малко(като на компютрите)?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    твоето Фуджитсу ли дефектира ,това 12ЛСС с което отопляваше 12 квадрата стая ?
    Не, на приятел е - неговият е General а помещението в което бе сложен е около 14-15кв.м също. Не можа да тръгне с рестарт и изчакване. Спря по време на работа след начално включване при не-много студена външна среда. След това дори вън като се вдигнаха температурите към +5-6 градуса пак не можа да отлепи. А иначе се провали в не много големите студове - още не бяха паднали и под -5.

ЕДИТ: Сега измерих температурите на отремонмтирания и другия, който е все още здрав. Изходящата струя при зададени +30 и HIGH е 45 градуса на отремонтирания и 48 градуса на този който е нов. Двата са GENERAL 12LCC монтирани по едно и също време от една партида. Забелязах че този който вдига малко по-висока струя прави доста повече конденз. Примерих в нас на Fujitsu 12LCC каква е изходящата струя: +45 градуса е. Смятам че след подмяната на компресора проблеми няма да има, само това че не са го вакумирали е притеснително в случая и ще видим как ще рефлектира на бъдещата работа.

16. Тук е от
    Dec 2008

В продължение на полвин час вече трети път, нещо става с тока... Компютъра се рестартира, незнам токов удар ли е... Климатика вече трети път след като се случи това се замисля за минута две и продължава да работи. Може ли да му стане нещо ако продължи така да премигва тока? Добре ли са защитени тия машини, някой ако знае повечко да каже моля! Климатика е 09LGC

17. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Не знам.Аз вчера чистих филтрите и бях го спрял и от контакта.Не се замислих.После го пуснах и си тръгна.Иначе работи нонстоп от 1.11. 09 LGC.

18. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте!Ще си купувам климатик и се двоумя за 2 модела.Ще отоплявам помещение от 75 куб.м.Единия модел е: http://www.bulclima.com/bg/product/1...erter-em-.html а другия - http://www.dekom.bg/?page=product_de...b281dcd836e489 кой от давата бихте ме посъветвали да си взема?Предварително благодаря!

-----------------------
    нещо май не се справих с линковете.Ето ги моделите: FUJITSU ASHA12LGC и SHARP AY-ZP12FR

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе