ООО това на човек на възраст да обясняваш че климатика харчи по малко ток и че работи по дорбе ако не се исключва си е мъка и никога не го ползват по този начин те си мислят че това е кюмбе колкото повече гори толкова повече пари
ООО това на човек на възраст да обясняваш че климатика харчи по малко ток и че работи по дорбе ако не се исключва си е мъка и никога не го ползват по този начин те си мислят че това е кюмбе колкото повече гори толкова повече пари
Колко пъти са ти премигнали светодиодите. Ако е 5, тогава грешката е Compressor Location Error. И макар че казват за тоз проблем че е от маслото.. аз имах подобен проблем - машината бе General 12LCC. Не щя да тръгне, ходи до София, където явно са сменили компресора понеже бе запоявано по тръбния път вътре и са казали че са сменили компресора. Колкото и да не е често срещан проблем, явно започва да се забелязва по-често. На въпросната мапина при монтажа бяха взети всички мерки по изискванията - обезвъздушен тръбен път при монтаж и отделна изолация на медните тръби. Утре ще ходя да меря какви са изходните температури на въпросния климатик след ремонта. Глупаците от Буклима при монтажа са казали че не било нужно да го обезвъздужават повторно. Но ако пък е сменян компресора и всичко е било дехерметизирано, едвали ще има нужда и от такава операция :P Гадна работа като цяло Тук във форума имаше и още един подобен проблем, за който нямам отзиви дали се е оправил. Та утре след замерванията ще кажа какви са отзивите за поправената машина, сравнявайки я със същата сложена в съседна стая която пък не успя да се издъни.Първоначално публикувано от fire73
твоето Фуджитсу ли дефектира ,това 12ЛСС с което отопляваше 12 квадрата стая ?
имах няколко подобни случая по студовете.Всичките спрени и при опит за пуск дават тази грешка.Ако е 5, тогава грешката е Compressor Location Error.
50% се оправят с рестарт,а другите с нагряване на картера.
При ФУДЖИЦУ картера не се ли подгрява, когато машината е включена в мрежата, дори и да не работи.Мисля, че самия компресор имаше подгряващи намотки или бъркам.
Тези които си замерват консумацията с електромер и имат инверторни модели на трите марки, не сте ли забелязали дали от време на време при изключен от дистанционното управление климатик и външна температура под +5 градуса има консумация около 30 W, която да е повече от консумацията на standby.
Този дефект не е нормален и е недопустим за инвертори от среден клас, ако причината за него е в не-подгряването на картера.
Fujitsu ASYA 14LCC доволен съм и в тая тестова зима за "белите кутии" . Единственото за което съжалявам , че не съм си го купил по-рано.Едно питане : примерно в седмицата един път жалузите сякаш сами се насочват макс. надолу.Държа ги постоянно на около 45градуса наклон.Питам жената , детето не са го пипали.Някой имал ли е такъв случай?Иначе се чува припукване при размразяване на външното тяло и малко преливане на фреон ли вино ли
Ако е спирал тока за повечко време и се е рестартирал се случва.
Това става примерно като си гледам телевизора , поглеждам по някое време към тях и те паднали . Не е от тока.
На моето LDC падат, когато започне дефроста, след това се връщат на настроената позиция.
Преди време бяхте обяснили процедура по "рестартиране" ... вреди ли профилактичен рестарт да се направи, въпреки че машината(12LGC) видимо няма отклонения в работата?
П.С. идеята ми дойде, защото от както е монтиран(септември2008) се спира на две седмици само от дистанционното(не от контакта) за пране на филтрите. Тока също не съм забелязал да е спирал ... в тоя ред на мисли, възможно ли е да му се обърква електрониката малко по малко(като на компютрите)?
Не, на приятел е - неговият е General а помещението в което бе сложен е около 14-15кв.м също. Не можа да тръгне с рестарт и изчакване. Спря по време на работа след начално включване при не-много студена външна среда. След това дори вън като се вдигнаха температурите към +5-6 градуса пак не можа да отлепи. А иначе се провали в не много големите студове - още не бяха паднали и под -5.Първоначално публикувано от Alexi
ЕДИТ: Сега измерих температурите на отремонмтирания и другия, който е все още здрав. Изходящата струя при зададени +30 и HIGH е 45 градуса на отремонтирания и 48 градуса на този който е нов. Двата са GENERAL 12LCC монтирани по едно и също време от една партида. Забелязах че този който вдига малко по-висока струя прави доста повече конденз. Примерих в нас на Fujitsu 12LCC каква е изходящата струя: +45 градуса е. Смятам че след подмяната на компресора проблеми няма да има, само това че не са го вакумирали е притеснително в случая и ще видим как ще рефлектира на бъдещата работа.
В продължение на полвин час вече трети път, нещо става с тока... Компютъра се рестартира, незнам токов удар ли е... Климатика вече трети път след като се случи това се замисля за минута две и продължава да работи. Може ли да му стане нещо ако продължи така да премигва тока? Добре ли са защитени тия машини, някой ако знае повечко да каже моля! Климатика е 09LGC
Не знам.Аз вчера чистих филтрите и бях го спрял и от контакта.Не се замислих.После го пуснах и си тръгна.Иначе работи нонстоп от 1.11. 09 LGC.
Здравейте!Ще си купувам климатик и се двоумя за 2 модела.Ще отоплявам помещение от 75 куб.м.Единия модел е: http://www.bulclima.com/bg/product/1...erter-em-.html а другия - http://www.dekom.bg/?page=product_de...b281dcd836e489 кой от давата бихте ме посъветвали да си взема?Предварително благодаря!
-----------------------
нещо май не се справих с линковете.Ето ги моделите: FUJITSU ASHA12LGC и SHARP AY-ZP12FR