Страница 171 от 308 ПърваПърва ... 121161169170171172173181221 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,551 до 2,565 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Ogosh, как ще разбереш "колко малко" си изпуснал - не се излагай, това да не е гума на велосипед? Не съм специалист но съм останал с впечатление че на инвертор: нито се изпуска, нито се долива! ... има си в ръководството точно колко трябва да е и се зарежда с везна! Няма гаранция за резултата от мерките които могат да се вземат в тая посока. Най-практично и резултатно е да увеличиш тръбния път на 4+ метра. http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37946.0.html

Board_Man, точно това е въпроса че не се знае колко има в двата климатика в момента. Логиката показва че няма как нова машина фабрично заредена с агент да се окаже след монтажа с повече. От тук следва че тази с влошените показатели е с по-малко останал фреон след монтажа? Разликата е незначителна, кой е казал че машините са еднакви? Сертификат за качество имаш ли, щемпел някакъв че е тествана твоята бройка? По Дискавъри гледах как тестват двигатели на мотори (на 15хил оборота ги държат няколко дена) един по един ги тестват на стенд, не да се утрепят хората после - че не е майтап за се изфучиш с 240км/час на магистралата. При климатиците обаче едва ли свалят от конвейра за тест повече от един на ... 1000, а и трябва ли? Както показва практиката по евтино излиза да се произвеждат развалящи се машини + резервни части, от колкото неразвалящи

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Board_Man, точно това е въпроса че не се знае колко има в двата климатика в момента. Логиката показва че няма как нова машина фабрично заредена с агент да се окаже след монтажа с повече. От тук следва че тази с влошените показатели е с по-малко останал фреон след монтажа?
    То в този случай при колегата има как да се окаже в повече при тръбен път от 80см (при стандартно заредени машини за 15м и количество от 1050гр с препоръка за дозареждане от 20гр на метър) Не е ли по-добре тогава да се махне 200гр. Ще стане 850гр. Не че знам коректен начин за това 'изпускане'. Иначе другото е че в момента не е ясно коя от двете машини е с ВЛОШЕНИ показатели - и двете си топлят без проблем, и двете работят според изискванията, просро едната прави повече конденз (осезаемо повече - направо си има рекичка под нея). Но пък и тя има малко повече мощност като че ли, но при полужение че са им зададени едни и същи задания около 24 градуса и са монтирани на една и съща тераса при една и съща влажност колегата е забелязал че едната леко просълзява с конденз, докато другата прави постоянно поточе. Това е странното - кой от двата случая е по-добрия не е ясно.

4. Member
    Тук е от
    May 2003

Явно едната щом вкарва по-топло, ще изкарва по-студено=повече конденз по топлообменика на външното тяло=по-добрата според мен и тя е с повечето фреон=по-високо налягъне=повече триене=повече топлина и т.н., защо искаш да го намаляш не ми е ясно?(така или иначе ще си даде фира с времето) - в препоръките никъде не пише при 1 метър че трябва фреона да е по-малко от за 15 метра! С две думи не бих се притеснявал за машините, особенно за "пикливата" - може и да греша.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

не съм се изразил правилно, няма да го изпускам, исках да разбера дали би имало ефект евентуално намаляване на фреона, защото увеличаването на тръбния път ще е сложничко, благодаря за инфото

6. Member
    Тук е от
    Sep 2008

днес ходих до фирмата които ми монтираха климатика.да разпитам за другата зима кво могат да ми предложат .та приказвахме и стана дума 4е са монтирали това лято 90бр. 09LGC и 110 бr.12LGC и досега никои не се е обадил за няква повреда.така че тия модели не са чак толкова зле както някой се опитва да ги изкара.търсете повредата в вашия телевизор.просто жената не беше учудена че нямат ремонти.айде чакаме лятото ве4в.

7. Тук е от
    Feb 2008

не бързайте много с лятото.
    аз тамън се реших, че се е стоплило та да си закача пак щуцерите и като видях прогнозата за края на януари и началото на февруари и моментално се отказах

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Не само инвертери а R410 изобщо не се дозарежда след като е испуснал.Той е с много компоненти и ако се дозарежда качеството му няма да е същото.Board_man случая със колегата ти е най вероятно много малко количество загуба на фреон това обикновенно се случва или при леко повреден кран или при стягане на гайките на външното тяло крановете по някога испускат по малко и после при вакумирането помпата е изхвърлила част от фреона.Ако е нахален може да се обади във фирмата да дойдат да го испуснат вакумират и заредят на ново с везна.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Не знам каква прогноза сте гледали, ама и аз гледах.До 5.02 по-ниски от -3 градуса не дадоха,а и февруари -20 никога не е било.Айде лека.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Тези затопляния януари усещам как края на февруари ще натисне як студ до края на март.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2008

и да има студ няма да е пове4е от 2-3 дни.а януари можеше да изкара и целия студен.февруари ве4е деня расте и слънцето топли.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от mecha
    стана дума 4е са монтирали това лято 90бр. 09LGC и 110 бr.12LGC и досега никои не се е обадил за няква повреда.
    Тия не ги слушай изобщо. Толкоз мноо лъжат, че някои чак почват да си вярват.... Мене един ма утрепа че неговите генерали били японски!!! И от него трябваше да запомня че японските клими са 9-ки, 12-ки... а китайските са 20-ки, 25-ци....и едвали не той е единствен в града дето може да монтира климатик. Малките филтри ги сменял без пари на климатиците които монтирал, а на мен ми иска 70 лв...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Да по принцип е така, но тук разликата е, че ги познавам лично и няма защо да ме лъжат.Иначе те подкрепям, че си послъгват.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Абе, вий погледнахте ли какви цени са набичили на ДЖЕНЕРАЛ - http://www.bulclima.com/bg/page-wide...deli-ceni.html .Моя 09 LDC го взех това лято за 1540 лева, сега е 1900....и на другите са ги вдигнали с по 200 лева.........
    Аха, сега видях, че са с монтаж, явно са променили политиката, преди това бяха без монтажа.Ама пак са ги повишили с по-100-200 лева.

17. Тук е от
    May 2008

edi1, и аз моя го взех лятото (началото на юни) и си беше почти 1600 - не са ли еднакви цените на Булклима, независимо от дилъра?
    И в тая връзка - монтажът също на една цена ли го правят всичките им дилъри и ако 'Да', то каква е към момента ?

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

нито цените нито монтажа са еднакви в различните градове .. тука ако ми кажат 250 лв за монтаж ще им се изсмея ,а в София си е 300

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе