Инвертора не е някаква мода той е класи над конвенционалния .
Инвертора не е някаква мода той е класи над конвенционалния .
Кое е по добре инверторен хаиер или конвенционален fujitsu general ash-12ub?
Евтините инвертори просто нестават не го ли разбрахте просто винаги водят до ядове по добре с кредит за енергиийна ефективност или със заем веземи един хубав инвертор и си гледай кефа защото ако сега спестиш 500 стотака после ще ти излезнат двойно и тройно.
TIMBERLAKE не четеш внимателно написаното по горе.Въпроса е към laodzu
Само ще ти кажа че haier и exel правят абсолютно едни и същи инвертори качеството като цяло е под всякаква критика даже ако потърсиш мало из форума ше се убедиш сам.Монтирал съм ги доста и не съм очаравон и като работа и много дефекти дават.Доста по добре е да вземеш конвеционален на fijitsu-general, daikin, MHI и мисля че няма почти никой поне малко разбиращ да не го потвърди.
За това съм си взел Женерал лд инвертор са ,ако ,че е гарга да е рошава.
конвенционален fujitsu general ash-12ub- е страхотна машинка
Здравейте, аз съм пак този с тока.
Виждам, че съм предизвикал малък спор.
Не казвам, че горят много или малко или, че се тая инвертор или конвенционален.
Казвам само, че при моите условия 200 лв за ток ще си ми хвърчат зимата.
Къщата по принцип си е студена и без отопление за една нощ пада до 7 градуса така че ако обичате не спорете а и вчера и днес се махна мъглата и разхода има падна осезаемо.
А, тук сме съгласни с теб - с СОР 3 и с СОР 5 все си вътре при лоша изолация и лошо време! Е, сигурно има няква разлика в сумата, ама си е голяма самата сума. Иначе не ми се вярва да са точно 2х по-икономични при лоша изолация хипер-инверторите с СОР 6 - то тогава вместо изолация, по-скъпи климатици щяхме да слагаме, нали?
Здравейте,
темата за консумацията е много интересна .От близо 2 седмици си свързах климатика през отделен електромер, за да си видя консумацията .Трябва да ви споделя, че съм разочарован и на мен ми казаха около 35,40 лв.месечно, че ще ми харчи да, ама не.Не искам да споря с никого, казвам констатацията си до момента.
Та знчи 12LD харчи за 24 часа около 13-15 кв.без спиране като това зависи от времето навън.Най - тънкия разход е 310 вата за час.Като при студено време навън -8,вътре 24,25 се дига 500,600 вата/час,и достига 1,22 кв при зададени 30 макс.градуса за час-това е макс.повече не може да изхарчи.Това е засега от мен.
Ами при среден разход от 300 до 500,600вата/час ще ти изгори 40,45 лв.месечно.Освен това поддържаш 24,25 градуса.Ако поддържаш 22,23 градуса като повечето хора разхода ще ти падне с 10 лева.Първоначално публикувано от neznam
При тези високи градуси е нормално. Пробвай да поддържаш 22 да видиш колко ще ти е средната консумация.
neznam, До тук си свършил половината работа при преценката си за икономичността на отоплителният (в случая) уред климатик.
Сравнението ти ще стане още по-интересно, ако сега с този електромер засечеш, какви биха били разходите ти за отопление на това помещение с друг отоплителен уред, например: радиатор, конвектор, "духалка" или друг. Условията на работа да бъдат възможно най-близки както при тези с климатика, вътрешна и външна температура.
Например: След като температурата в помещението достигне зададените 24 градуса. Засечи климатика за 1 час колко хаби само за да поддържа температурата. После го изключваш и веднага пускаш другият отоплителен уред пак за 1 час, да поддържа същата вътрешна температура.
Това сравнение за един час може да има смисъл само за духалката, и то не съвсем, защото тя духа отдолу нагоре, климатика - обратно! Радиаторът и конвекторът топлят по съвсем друг начин - чрез излъчване и необходимия комфорт се постига при по-ниска температура "около ушите"
Аман от 30 градуса зададени, много ясно че ще бичи над 1 киловат. Не случайно СОР се мери при 20С. 23С за мен е идеалната температура. Пускайте на medium вентилатора и ще си ги поддържа. А 400 вата средна консумация са 1.50 лв на ден, или 45 лв/месец. Не се правете на ухапани от 10 лв - като че ли не правим сметки по 50 лв на вечер при ходене в ресторант за двама вече (и то това е скромна сметка). Дали сме 1500-2000 лв за климатик и искаме да харчи 5 лв на месец, ами сори! Не става!