Няма да е супер, но по-принцип климатиците са доста по-безшумни на охлаждане.
Няма да е супер, но по-принцип климатиците са доста по-безшумни на охлаждане.
Първоначално публикувано от gopejoВчера го докараха от сервиза и го монтираха.Оказало се замръзнало масло.Казаха че са го сменили.Първоначално публикувано от gopejo
а как е замръзнало казаха ли или ти знаеш ли.спиран ли е или то тогава май не беше много студено.обясни повече.да знаем и ние
Ами не съм го изключвал.По принцип знам че трябва да има нагревател на картера на компресора , не е включил ли тоя нагревател - незнам .Случката се случи точно на бъдни вечер и си беше бая студеничко -10 градуса някъде.Казаха ,че от началото на зимата моя случей е бил четвърти за същата машина.
аха.ясно.дано нямаш повече проблеми.жалко че си изкарал зимата без климатик.айде лека
gopejo, Климатика от контакта ли беше изключен или само от дистанционното.
Въобще не беше изключван , нито от дистанционното нито от контакта до момента на проблема . Когато не сме си в къщи само му намалявам градусите на 17 или 18 и като се приберем привечер си го засилвам на 21-22 градуса.
Сигурно не е бил вакумиран при монтажа и е останала влага в тръбния път.
добър вечер,според мен фреона е изтекал ,и аз имах подобен проблем !
---------------------
и при мен така мигаха лампите ,викнах техниците и това се оказа . Напалниха го и сега рабори на пушка .
До колкото разбрах проблемът е възникнал при включен и работещ климатик поддържащ най-ниската възможна температура. И при тези условия маслото в картера така да вземе да се сгъсти от студ, че компресора да не може да завърти. Това не е нормално ако машината е правилно проектирана с добра програма за работа.
А дали е възможно такъв проблем да се дължи и до някъде на минималното топлоотдаване, което при модела Fujitsu ASYA12LGC е 900 W сравнено с Daikin FTXS35G2V1B - 1 500W. Първоначалният въртящ момент ще е по-голям.
Проблема със завъртането на ротора не може да се дължи на причина, че климатика не е бил вакуумиран при монтажа.
То ако беше това, всички клими с 500 W и надолу минимално щяха да издумкат в първия студ. За мен ниското минимално отдаване е предимство, а не недостатък. По-скоро при завишеното може да има проблем заради чести спирания и тръгвания.
Аз цяла зима чета форума и един случай няма на тоя модел да се е развалил сам. А тая фирма изкара че само от нейните на четири им замръзнало маслото? Или фирмата прави куци монтажи или ... хората зад дистанционното нещо бъркат настройките. Как при -10° пусната машина на форсаж ще и замръзне маслото?!? valen1, случката му се е случила на вечер-бъдни, значи не е бил на минимално, но дори и да е бил - как ще му замръзне маслото в момент на работа - или мислиш че е спрял да почине и не е тръгнал повече, ама как ще спре при -10° вънка?! Какво е това масло всъщност? Не е ли предвидено да не се згъстява при -10°?
Ще дам пример с една конвенционална Осака12ка в службата: през ноща се спира и сутрин първата смяна ми я пускат, та като ида 8.30 се е постоплило горе/доло. Акцента в случая е че вечер се спира захранването(централно на целия офис) и как не и замръзна маслото на тая машина??? Знаете какви бяха студовете, чат от шалтера тока и сутрин пак включ и гас на Осаката, половин час бучи като трактор - милата на снежен човек прилича но после си влиза в режим и работи перфектно - в смисъл духа топло ама яко жега! Ай обяснете ми как става така че машина за 600лв в този режим на експлоатация е бетон, а тройно по-скъпа и се е скапало маслото? Не го вярвам че е виновна машината, човешки фактор ми се струва намесен? И ръководствата за експлоатация както и да ги чета - никъде не пише че е проблем старт на Фужитсуто при каквито и да е температури, просто когато ти е кеф тогава го пускаш и то си знае работата?
Често причината за това е влага в тръбите при монтажа аз лично ролата с тръбите след всяко рязане си ги увивам с TESA за да го нямам този проблем.gopejo щом толкова са те забавили е трябвало да искарат влагата от машината а това си е доста играчка и пак не е сигорно дали все още няма останала такава.
Има логика в това, казваш че е възможно да е останала вода и да циркулира из системата - и в момент на покой да позъмръзне някъде на кофти място. Това се оправя до колкото разбирам с ново зареждане - а колко време е нужно за процедурата и задължително ли е да я свалят и отнасят за един месец в сервиз?
Може и от влагата да е, но около мене се скапа машина със същите болежки с пефектен монтаж - вакумиране и всичко по правилата, а и монтажа бе правен когато все още беше лято и нямаше влага. Монтирани бяха две по един и същи начин, по едно и също време, експлоатирани при едни и същи условия. Едната обаче си бачка без проблеми а другата се скапа. Колегата като видя че едната му замина (гаранционни са разбира се) и реши да изтества другата как ще се справи - вън на -16, вътре на поддръжка с отворени врати на всякъде зададен на +28. Оцеля без проблем Но това със зачестилите подобни проблеми си е много гадно. От фирмата, която му го инсталира са му казали че това е замръзнало масло и тази зима са имали около 7-8 случая. Не трябвало да се спира климатика - дотук това добре. Но той и никога не е бил изключван от контакта. Но аз пак не мога да си обясня защо на една проста Мидея не и замръзва маслото. Моля, ако някой във форума е имал подобен проблем, да сподели кога е бил взет климатика. Имам подозрения че този проблем се забелязва в климатиците продадени към средата и края на миналата година. Иска ми се да разбера дали това наистина е така, понеже вече може да се подозира китайска производственна серия от Тошиба с недогледани неща по нея. Възможно е някак самото масло да е било не каквото трябва още от самото начало (тоест да не удържа на ниски температури)!?!