Страница 173 от 308 ПърваПърва ... 123163171172173174175183223 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,581 до 2,595 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Няма да е супер, но по-принцип климатиците са доста по-безшумни на охлаждане.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от gopejo
    Добра вечер на всички. От 5 месеца имам General 12LGC. До преди няколко часа всичко беше ОК докато не забележих, че мигат едновременно зеленият(operation) и червеният (timer) светодиот на вътрешнотио тяло.Оставих го да си помига , но след 30 минути като не се случи нищо , изключих го от дистанционното и след това от контакта.Пуснах го след 5 минути , вентилатора на външното тяло си върти и компресора все едно се мъчи да тръгне , но не му се иска и се тресе външното тяло. Прави няколко опита и после почива няколко секунди и пак се опитва да тръгне.Според мен има някакав проблем. Да се обаждам ли на майсторите или да изчакам ...........и аз незнам какво? Моля за мненеия от компетентните в този чудесен форум.
    Цитат Първоначално публикувано от gopejo

Правят 5 мигания еденовременно и двете светодиотчета (operation i timer ) , след това почиват няколко секунди и пак 5 премигвания и т. н.
    Вчера го докараха от сервиза и го монтираха.Оказало се замръзнало масло.Казаха че са го сменили.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2008

а как е замръзнало казаха ли или ти знаеш ли.спиран ли е или то тогава май не беше много студено.обясни повече.да знаем и ние

5. Тук е от
    Dec 2008

Ами не съм го изключвал.По принцип знам че трябва да има нагревател на картера на компресора , не е включил ли тоя нагревател - незнам .Случката се случи точно на бъдни вечер и си беше бая студеничко -10 градуса някъде.Казаха ,че от началото на зимата моя случей е бил четвърти за същата машина.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2008

аха.ясно.дано нямаш повече проблеми.жалко че си изкарал зимата без климатик.айде лека

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

gopejo, Климатика от контакта ли беше изключен или само от дистанционното.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2008

Въобще не беше изключван , нито от дистанционното нито от контакта до момента на проблема . Когато не сме си в къщи само му намалявам градусите на 17 или 18 и като се приберем привечер си го засилвам на 21-22 градуса.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Сигурно не е бил вакумиран при монтажа и е останала влага в тръбния път.

11. Тук е от
    Jan 2009

добър вечер,според мен фреона е изтекал ,и аз имах подобен проблем !

---------------------
    и при мен така мигаха лампите ,викнах техниците и това се оказа . Напалниха го и сега рабори на пушка .

12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

До колкото разбрах проблемът е възникнал при включен и работещ климатик поддържащ най-ниската възможна температура. И при тези условия маслото в картера така да вземе да се сгъсти от студ, че компресора да не може да завърти. Това не е нормално ако машината е правилно проектирана с добра програма за работа.

А дали е възможно такъв проблем да се дължи и до някъде на минималното топлоотдаване, което при модела Fujitsu ASYA12LGC е 900 W сравнено с Daikin FTXS35G2V1B - 1 500W. Първоначалният въртящ момент ще е по-голям.

Проблема със завъртането на ротора не може да се дължи на причина, че климатика не е бил вакуумиран при монтажа.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

То ако беше това, всички клими с 500 W и надолу минимално щяха да издумкат в първия студ. За мен ниското минимално отдаване е предимство, а не недостатък. По-скоро при завишеното може да има проблем заради чести спирания и тръгвания.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

Аз цяла зима чета форума и един случай няма на тоя модел да се е развалил сам. А тая фирма изкара че само от нейните на четири им замръзнало маслото? Или фирмата прави куци монтажи или ... хората зад дистанционното нещо бъркат настройките. Как при -10° пусната машина на форсаж ще и замръзне маслото?!? valen1, случката му се е случила на вечер-бъдни, значи не е бил на минимално, но дори и да е бил - как ще му замръзне маслото в момент на работа - или мислиш че е спрял да почине и не е тръгнал повече, ама как ще спре при -10° вънка?! Какво е това масло всъщност? Не е ли предвидено да не се згъстява при -10°?

Ще дам пример с една конвенционална Осака12ка в службата: през ноща се спира и сутрин първата смяна ми я пускат, та като ида 8.30 се е постоплило горе/доло. Акцента в случая е че вечер се спира захранването(централно на целия офис) и как не и замръзна маслото на тая машина??? Знаете какви бяха студовете, чат от шалтера тока и сутрин пак включ и гас на Осаката, половин час бучи като трактор - милата на снежен човек прилича но после си влиза в режим и работи перфектно - в смисъл духа топло ама яко жега! Ай обяснете ми как става така че машина за 600лв в този режим на експлоатация е бетон, а тройно по-скъпа и се е скапало маслото? Не го вярвам че е виновна машината, човешки фактор ми се струва намесен? И ръководствата за експлоатация както и да ги чета - никъде не пише че е проблем старт на Фужитсуто при каквито и да е температури, просто когато ти е кеф тогава го пускаш и то си знае работата?

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Често причината за това е влага в тръбите при монтажа аз лично ролата с тръбите след всяко рязане си ги увивам с TESA за да го нямам този проблем.gopejo щом толкова са те забавили е трябвало да искарат влагата от машината а това си е доста играчка и пак не е сигорно дали все още няма останала такава.

17. Member
    Тук е от
    May 2003

Има логика в това, казваш че е възможно да е останала вода и да циркулира из системата - и в момент на покой да позъмръзне някъде на кофти място. Това се оправя до колкото разбирам с ново зареждане - а колко време е нужно за процедурата и задължително ли е да я свалят и отнасят за един месец в сервиз?

18. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Може и от влагата да е, но около мене се скапа машина със същите болежки с пефектен монтаж - вакумиране и всичко по правилата, а и монтажа бе правен когато все още беше лято и нямаше влага. Монтирани бяха две по един и същи начин, по едно и също време, експлоатирани при едни и същи условия. Едната обаче си бачка без проблеми а другата се скапа. Колегата като видя че едната му замина (гаранционни са разбира се) и реши да изтества другата как ще се справи - вън на -16, вътре на поддръжка с отворени врати на всякъде зададен на +28. Оцеля без проблем Но това със зачестилите подобни проблеми си е много гадно. От фирмата, която му го инсталира са му казали че това е замръзнало масло и тази зима са имали около 7-8 случая. Не трябвало да се спира климатика - дотук това добре. Но той и никога не е бил изключван от контакта. Но аз пак не мога да си обясня защо на една проста Мидея не и замръзва маслото. Моля, ако някой във форума е имал подобен проблем, да сподели кога е бил взет климатика. Имам подозрения че този проблем се забелязва в климатиците продадени към средата и края на миналата година. Иска ми се да разбера дали това наистина е така, понеже вече може да се подозира китайска производственна серия от Тошиба с недогледани неща по нея. Възможно е някак самото масло да е било не каквото трябва още от самото начало (тоест да не удържа на ниски температури)!?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе