Първоначално публикувано от
dgenov Аз цяла зима чета форума и един случай няма на тоя модел да се е развалил сам. А тая фирма изкара че само от нейните на четири им замръзнало маслото? Или фирмата прави куци монтажи или ... хората зад дистанционното нещо бъркат настройките. Как при -10° пусната машина на форсаж ще и замръзне маслото?!? valen1, случката му се е случила на вечер-бъдни, значи не е бил на минимално, но дори и да е бил - как ще му замръзне маслото в момент на работа - или мислиш че е спрял да почине и не е тръгнал повече, ама как ще спре при -10° вънка?! Какво е това масло всъщност? Не е ли предвидено да не се згъстява при -10°?
Ще дам пример с една конвенционална Осака12ка в службата: през ноща се спира и сутрин първата смяна ми я пускат, та като ида 8.30 се е постоплило горе/доло. Акцента в случая е че вечер се спира захранването(централно на целия офис) и как не и замръзна маслото на тая машина??? Знаете какви бяха студовете, чат от шалтера тока и сутрин пак включ и гас на Осаката, половин час бучи като трактор - милата на снежен човек прилича но после си влиза в режим и работи перфектно - в смисъл духа топло ама яко жега! Ай обяснете ми как става така че машина за 600лв в този режим на експлоатация е бетон, а тройно по-скъпа и се е скапало маслото? Не го вярвам че е виновна машината, човешки фактор ми се струва намесен? И ръководствата за експлоатация както и да ги чета - никъде не пише че е проблем старт на Фужитсуто при каквито и да е температури, просто когато ти е кеф тогава го пускаш и то си знае работата?