Страница 174 от 308 ПърваПърва ... 124164172173174175176184224 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,596 до 2,610 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

"не трябвал да се спира климатика" - смях в залата тази препоръка пише ли я черно на бяло от производител, че обърнахме науката в магия. На над 5 климатика от различни марки и размери имам наблюдение и бяха спряни(от контакта) по празниците в най-големия студ - на никой не му замръзна маслото - в смисъл сигурно е "замръзнало", но след включване в контакта и преди тръгване на компресора машината си го "размръзва", а единия продължавам да го спирам всяка вечер(от контакта). На твоя колега какво имаш предвид под "скапа"? До колкото ми се изяснява ситуацията: изпразват системата и я зареждат на ново с агент и гас на топлото - питах за тази процедура трябва ли да се свали външното тяло и да се държи един месец в сервиз? ... но не ми отговориха.

Какви "недогледани неща" ще има в компресор който се произвежда с години и се слага в различни марки и модели климатици? Подозренията за периода не ги разбрах - реално машината тогава се е продавала само-почти. Модел е от пролетта и реално се продава средата(преди лятото) и края на миналата година(преди зимата), 2009 не се брои - преди две седмици при -17° колко са си купили климатик? На фирмите че имало еди какво си - не вярвам! Малко може да е момента като с диагнозите в болниците: болен си от едно, а ти пишат диагноза за която ще им дадът кинти ако я лекуваш(клинична пътека). В сервиза черно на бяло протокол от диагностика/ремонт разписано какво му е защо му и какво са му сменяли/правили дават ли? Ако не - въобще не ги слушай какво приказват. С компютри се занимавам и знам как колегите търкалят бедните хорица със приказки които нямат връзка с действителноста и те като не разбират мигат на парцали и ъхъ-ъхъ и ги метнат на черешата.

Този въпрос моля да ни бъде разяснен от специалистите във форума, за което предварително им благодаря

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Аз ползвам в къщи климатик с външно тяло Фуджицу конвенционалка.Живея в Симеоново,под Черни връх. Когато долу в София беше -10°,тук си е -15°. По студовете по празниците съм си спирал климатика на няколко пъти и съм си ги пускал при -15,-18 и е нямало абсолютно никакви проблеми при развъртането .Мерил съм си стартовия ток,че ми беше интересно,и не съм забелязал някакви отклонения.Нямам нито външен,нито вътр. нагревател на картера. За 1 ч затопляше от 8° до 22°. Не съм си оставял и колата да работи по цяла нощ заради маслото,и си палеше от раз сутрин.Мин-две и тръгвах на работа.
    За другото,ако питаш дали е било необходимо да се носи в сервиз заради влагата-да,за да може да се затопли тялото и при вакуумиране течната влага да се изпари и изхвърли навън.Но не оправдавам бавенето цял месец,при положение,че се е темперирало за един ден и за още час-два ще се вакуумира два-три пъти +зареждането с фреона.
    Вакуумираха ли вътр.тяло след като върнаха външното от сервиза?

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На САМСУНГ-а ми /стар конвенционален/пишеше, че под -3 не трябва да се изключва, но на други машини в сервизните не съм виждал подобно условие.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Аз имах три такива случая тази година.Двата се оправиха с рестарт след поне 1/2 час изчакване, а третия след нагряване на картера на компресора.И трите са били спрени,двата бяха 12 LGC,а единия 7LCC, и трите вакумирани при монтажа.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

edi1-имали са впредвид ,че му пада топлоотдаването при ниски температури и че може да не затопли ,ако го включиш при -10. Аз съм с преоразмерен климатик и не ме бърка намаляването на топлото.Въпроса е за маслото.
    Сега се сещам за друго.Правил съм ремонти и при -15°. Не съм забелязвал особена промяна в маслото за гъстотата му.Разбира се,това е субективно.

jori-и какво се е променило в маслото след изчакването.Не вярвам да се е отпуснало от чакане.

7. Тук е от
    Sep 2008

Картината е ясна, нямам какво да я говорите.
    Сервизните с се усрали при монтажа и се оправдават с климатика, а те са света вода ненапита.
    Моята монтажна фирма е монтирала 150 бр. до момента от този и нямат нито едно обаждане дори.
    (Приятели са ми)

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Картината е ясна, нямам какво да я говорите.
    Сервизните с се усрали при монтажа и се оправдават с климатика, а те са света вода ненапита.
    Моята монтажна фирма е монтирала 150 бр. до момента от този и нямат нито едно обаждане дори.
    (Приятели са ми)
    Явно само тази фирма монтира както трябва,защото почти всички имат подобни случаи,или просто са монтирали малко.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

А може просто да не признават за проблемите.

11. Тук е от
    Dec 2008

9LGC беше спрян за празниците за около 8 дни, пуснах го при -10 ако не се лъжа и си тръгна без проблем... Доколкото си спомням не е вакумиран, поне аз не видях да го правят монтажниците.

12. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Аз цяла зима чета форума и един случай няма на тоя модел да се е развалил сам. А тая фирма изкара че само от нейните на четири им замръзнало маслото? Или фирмата прави куци монтажи или ... хората зад дистанционното нещо бъркат настройките. Как при -10° пусната машина на форсаж ще и замръзне маслото?!? valen1, случката му се е случила на вечер-бъдни, значи не е бил на минимално, но дори и да е бил - как ще му замръзне маслото в момент на работа - или мислиш че е спрял да почине и не е тръгнал повече, ама как ще спре при -10° вънка?! Какво е това масло всъщност? Не е ли предвидено да не се згъстява при -10°?

Ще дам пример с една конвенционална Осака12ка в службата: през ноща се спира и сутрин първата смяна ми я пускат, та като ида 8.30 се е постоплило горе/доло. Акцента в случая е че вечер се спира захранването(централно на целия офис) и как не и замръзна маслото на тая машина??? Знаете какви бяха студовете, чат от шалтера тока и сутрин пак включ и гас на Осаката, половин час бучи като трактор - милата на снежен човек прилича но после си влиза в режим и работи перфектно - в смисъл духа топло ама яко жега! Ай обяснете ми как става така че машина за 600лв в този режим на експлоатация е бетон, а тройно по-скъпа и се е скапало маслото? Не го вярвам че е виновна машината, човешки фактор ми се струва намесен? И ръководствата за експлоатация както и да ги чета - никъде не пише че е проблем старт на Фужитсуто при каквито и да е температури, просто когато ти е кеф тогава го пускаш и то си знае работата?
    Значи... Климатика е монтиран август месец на 2008 г. Мисля че е вакумиран при монтажа защото слагаха някакви манометри вързани към едно моторче .Онзи ден като го докараха от сервиза пак го пускаха същото моторче с манометрите.И миналия път и сега моторчето бачка някаде около 20 мин. Даже удължиха тръбния път който беше около 1 метър , та дали имаше и метър даже,защото при включване и изключване на компресора се чуваше шум като на кипяща вода (шум който много се коментира във форума) и казаха , че шумът може би е бил от късия тръбен път. Да, ама не . Сега тръбите са около 3м. и пак си го има същия шум.А тогава на бъдни вечер като се здуха машината наистина не беше изключван от дистанционното , но и да са го изключили жена ми или детето от мрежата не може да са го изключвали защото захранващият кабел е вкопан в стената и е на отделен бушон , така че напрежение е имало постоянно и не би трябвало да замръзне маслото, ако наистина ваобще е замръзвало както казват монтажниците, за което силно и аз се съмнявам.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Откакто монтирам климатици General с тях такъв проблем не съм имал.Имал съм го със мидея, exel и още няколко евтини машини.А влагата не се маха само със вакум помпа ако така го правите бъдете сигорни че сте я разнесли навсякъде.Продухва се със фреон и се слага филтър дехидратор.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Здравейте. Моето външно тяло се разтрака. Външна температура нула градуса. Вътре наместен на 23 ауто-вентилатор, иначе си топли само дето трака отвън.То при минус 12 не се чуваше външното . Изключих го за половин час няма разлика пак си трака. Да го оставям ли вкл. или да го изкл. и утре да видя монтажниците. Климатика от подписа.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

TIMBERLAKE-е тука вече ми падна в очите.Защо въобще тогава да вакуумираме при монтажа ??? Я вземи и прочети нещо за лиофилизацията (сублимацията).Това е т.нар. вакуумно СУШЕНЕ,т.е.извличане на влага от дад.в-во ,ДОРИ в замръзнало състояние.
    Как полепнала капка влага ще я изкараш с фреона навън??? Той не разтваря вода с гаранция. А ако пък е замръзнала???

mcea- може да има лед около или под перката.Отчетливо чаткане ли се чува в такт с въртенето на перката? Ако е така-спирай го,че това не е в гаранцията,ако се счупи.Поливай в дъното гореща вода.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Да чува се като от перка. С увеличаване оборотите се увеличава и тракането.Може и лед да има , ама как при минус 12 се справяше сега при нула градуса трака. Спрях го.Утре ще има ръчно размразяване.Абе в Япония дали така се кекрят по прозорците с топла вода? Или топло цунами ги размразява и почиства едновременно.

18. Тук е от
    Sep 2008

В Япония няма такива студуве, а няма и толкова прост народ.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе