Страница 188 от 308 ПърваПърва ... 138178186187188189190198238 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,806 до 2,820 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

freelander Избора си е твой само да не дойде време за гаранция и да почнеш да ревеш из форумите.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Искрено се надявам да няма такава препратка към нашенски фирми, защото те не заслужават доверието ни. Опитал съм се да им поставя въпроси, които са горещи тук в темите. Дано имам шанса за директен контакт.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ако си попълнил откъде си, или мейла ти го издава... очаквай препращане към българския представител.

5. Тук е от
    Mar 2008

Здравеите.Спреял съм се на модела 12LD.Искам да попитам в град Бургас от къде може да бъде закупен и евентуално на каква цена със монтажа(говоря за качествне монтаж,защото имам опит със няколко монтажни групи които си вършат работата колкото да отчетат деиност и след тях трябжа да дооправям и аз).Знам,че го има в Булклима но срещам негативни мнения за тях тук във форума.И има ли нещо по-добро от посочения модел във този ценови диапазон.Благодаря ви предварително.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ако смяташ, че правилно си си оразмерил климатика, то 12ЛДС е добър избор. Ако ти се дават малко повече пари може да си вземеш Дайкин FTXS 35G. Митсубиши също, но е по-съпичко - над 2000 лева /FA35-2100лв., FD35-2250лв./

7. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте.Имам Fujitsu-12LD но както падне температурата под 2*-3* градуса и от външното тяло се чува бучене като от трафопост.Колкото повече пада живака толкова повече се увеличава шума.Идва момент в които като си легнем в спалнята(LD-to e в хола)и си го чуваме доста добре този шум-много е дразнещо.От ф-та от която го купих ми казаха,че било съвсем нормално и да не се шашкам,дори не пожелаха да дойдат и да видат за какво става на вапрос.За мене не е нормално на комшииката OSAKATA за 700 кинта да работи по тихо от моето Fujitsu.
    Някой със същия климатик да има подобни проблеми?Иначе е много икономичен и топли ЯКО-за 3 месеца имам точно 220 лв. ток,отоплявам 2 стаи=32 кв.м.=80 куб.м. изключвам го на 10 дена за 20-30 мин.докато изчиста филтрите.Задал съм му 22* и си поддържа 21* в хола,спалнята 19*-20* e когато беше -18* го засилих на 25* и си поддържаше между 19*-21* в двете стаи но...... от 3-4 дни се застуди малко и тоз шум пак се появи

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Отвън ли чуваш шума или отвътре? Като бръмчене от минаваща кола или като вибрации?

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Вероятно е събрал лед под компресора.Трябва да се премахне и да се провери и коригира внимателно нивелацията на външното тяло и по дължина и по ширина.

11. Тук е от
    Feb 2009

Буквално се чува шум като от токоизправител когато си зареждаш акумолатора-повече се чува от вътре,вънка го заглушават аавтомобилите но нощем и вънка се чува добре.Оглеждал съм десетки пъти компресора-прашинка лед няма по него,на ръка не усештам никакви вибрации.Самия шум се чува от кум страната от кадето влиза тръбите в компресора.В момента е 4* в Ловеч и LD-то си пее но довечера...добре,че съм на работа

12. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Ако има чалъм да го запишеш ще е по-добре. Имаш ли една крива пишка отдолу на тавата?

13. Тук е от
    Feb 2009

Не,нямам на тавата никаква пишка.Един познат(ел.техник се пише)ми каза,че било бубина или реле-те бръмчали така.А аз си нямам и представа дали компресора има такива работи.Ще чакам края на март да доидат техниците на профилактика и дано тогава се чува този шум та да им чуя тежката дума.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

grubi81 Булклима имат сервизи в цялата страна има някои наистина които са калпави нищо че са ми колеги знам ги кои са и не го крия но точно във Бургас са на доста голямо ниво шефа им е много точен и интелигентен човек.Тва лято бях в Бургас на почивка и се заглеждах в техните монтажи, много професионално са направени винаги са на най-доброто място независимо дали е лесно за монтаж или не всичко е скрито покрито и нивелирано.

ggoouu ако е нивелиран добре пробвай след като почне да се чува този шум да го разклатиш наляво-надясно , нагоре-надолу и ако променя звука то това е от ламарините и ще се наложи или да го поусучеш малко или да подлагаш тва онова.Вече ако проблема не е в това то ще ти трябват техници да си измерят налягането и т.н.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

ggoouu-ако се опра на думите на твоя елтехник,може да е от бобината на 4пътника,ако опре в съседна тръба.Имам такива случаи.Трябва малко да се отделят тръбите една от друга.Може и на друго място да са се опрели.При всички случаи не бърникай сам във външното тяло,а техник от сервиза.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от ggoouu
    Здравейте.Имам Fujitsu-12LD но както падне температурата под 2*-3* градуса и от външното тяло се чува бучене като от трафопост.Колкото повече пада живака толкова повече се увеличава шума.Идва момент в които като си легнем в спалнята(LD-to e в хола)и си го чуваме доста добре този шум-много е дразнещо.От ф-та от която го купих ми казаха,че било съвсем нормално и да не се шашкам,дори не пожелаха да дойдат и да видат за какво става на вапрос.За мене не е нормално на комшииката OSAKATA за 700 кинта да работи по тихо от моето Fujitsu.
    Някой със същия климатик да има подобни проблеми?Иначе е много икономичен и топли ЯКО-за 3 месеца имам точно 220 лв. ток,отоплявам 2 стаи=32 кв.м.=80 куб.м. изключвам го на 10 дена за 20-30 мин.докато изчиста филтрите.Задал съм му 22* и си поддържа 21* в хола,спалнята 19*-20* e когато беше -18* го засилих на 25* и си поддържаше между 19*-21* в двете стаи но...... от 3-4 дни се застуди малко и тоз шум пак се появи
    ggoouu , я пробвай да затвориш вратата между двете стаи , да отопляваш само една стая и виж дали ще утихне външното тяло..Възможно е понеже отопляваш две стаи /а вероятно и коридор между тях/ с един климатик ,то компресора му да работи на високи обороти и да се чува жужене от него.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Или нещо някъде упира или нещо ламарините дрънчат в студа понеже компресора на студа е с по големи вибрации.Но по добре се обади да дойдат веднага защото ако упира тръба някъде то тя постоянно се търка и има голяма вертоятност да се спука имал съм ги и такива инциденти.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе