freelander Избора си е твой само да не дойде време за гаранция и да почнеш да ревеш из форумите.
freelander Избора си е твой само да не дойде време за гаранция и да почнеш да ревеш из форумите.
Искрено се надявам да няма такава препратка към нашенски фирми, защото те не заслужават доверието ни. Опитал съм се да им поставя въпроси, които са горещи тук в темите. Дано имам шанса за директен контакт.
Ако си попълнил откъде си, или мейла ти го издава... очаквай препращане към българския представител.
Здравеите.Спреял съм се на модела 12LD.Искам да попитам в град Бургас от къде може да бъде закупен и евентуално на каква цена със монтажа(говоря за качествне монтаж,защото имам опит със няколко монтажни групи които си вършат работата колкото да отчетат деиност и след тях трябжа да дооправям и аз).Знам,че го има в Булклима но срещам негативни мнения за тях тук във форума.И има ли нещо по-добро от посочения модел във този ценови диапазон.Благодаря ви предварително.
Ако смяташ, че правилно си си оразмерил климатика, то 12ЛДС е добър избор. Ако ти се дават малко повече пари може да си вземеш Дайкин FTXS 35G. Митсубиши също, но е по-съпичко - над 2000 лева /FA35-2100лв., FD35-2250лв./
Здравейте.Имам Fujitsu-12LD но както падне температурата под 2*-3* градуса и от външното тяло се чува бучене като от трафопост.Колкото повече пада живака толкова повече се увеличава шума.Идва момент в които като си легнем в спалнята(LD-to e в хола)и си го чуваме доста добре този шум-много е дразнещо.От ф-та от която го купих ми казаха,че било съвсем нормално и да не се шашкам,дори не пожелаха да дойдат и да видат за какво става на вапрос.За мене не е нормално на комшииката OSAKATA за 700 кинта да работи по тихо от моето Fujitsu.
Някой със същия климатик да има подобни проблеми?Иначе е много икономичен и топли ЯКО-за 3 месеца имам точно 220 лв. ток,отоплявам 2 стаи=32 кв.м.=80 куб.м. изключвам го на 10 дена за 20-30 мин.докато изчиста филтрите.Задал съм му 22* и си поддържа 21* в хола,спалнята 19*-20* e когато беше -18* го засилих на 25* и си поддържаше между 19*-21* в двете стаи но...... от 3-4 дни се застуди малко и тоз шум пак се появи
Отвън ли чуваш шума или отвътре? Като бръмчене от минаваща кола или като вибрации?
Вероятно е събрал лед под компресора.Трябва да се премахне и да се провери и коригира внимателно нивелацията на външното тяло и по дължина и по ширина.
Буквално се чува шум като от токоизправител когато си зареждаш акумолатора-повече се чува от вътре,вънка го заглушават аавтомобилите но нощем и вънка се чува добре.Оглеждал съм десетки пъти компресора-прашинка лед няма по него,на ръка не усештам никакви вибрации.Самия шум се чува от кум страната от кадето влиза тръбите в компресора.В момента е 4* в Ловеч и LD-то си пее но довечера...добре,че съм на работа
Ако има чалъм да го запишеш ще е по-добре. Имаш ли една крива пишка отдолу на тавата?
Не,нямам на тавата никаква пишка.Един познат(ел.техник се пише)ми каза,че било бубина или реле-те бръмчали така.А аз си нямам и представа дали компресора има такива работи.Ще чакам края на март да доидат техниците на профилактика и дано тогава се чува този шум та да им чуя тежката дума.
grubi81 Булклима имат сервизи в цялата страна има някои наистина които са калпави нищо че са ми колеги знам ги кои са и не го крия но точно във Бургас са на доста голямо ниво шефа им е много точен и интелигентен човек.Тва лято бях в Бургас на почивка и се заглеждах в техните монтажи, много професионално са направени винаги са на най-доброто място независимо дали е лесно за монтаж или не всичко е скрито покрито и нивелирано.
ggoouu ако е нивелиран добре пробвай след като почне да се чува този шум да го разклатиш наляво-надясно , нагоре-надолу и ако променя звука то това е от ламарините и ще се наложи или да го поусучеш малко или да подлагаш тва онова.Вече ако проблема не е в това то ще ти трябват техници да си измерят налягането и т.н.
ggoouu-ако се опра на думите на твоя елтехник,може да е от бобината на 4пътника,ако опре в съседна тръба.Имам такива случаи.Трябва малко да се отделят тръбите една от друга.Може и на друго място да са се опрели.При всички случаи не бърникай сам във външното тяло,а техник от сервиза.
ggoouu , я пробвай да затвориш вратата между двете стаи , да отопляваш само една стая и виж дали ще утихне външното тяло..Възможно е понеже отопляваш две стаи /а вероятно и коридор между тях/ с един климатик ,то компресора му да работи на високи обороти и да се чува жужене от него.Първоначално публикувано от ggoouu
Или нещо някъде упира или нещо ламарините дрънчат в студа понеже компресора на студа е с по големи вибрации.Но по добре се обади да дойдат веднага защото ако упира тръба някъде то тя постоянно се търка и има голяма вертоятност да се спука имал съм ги и такива инциденти.