Не е само до сезона тази година.Някой ако още не е разбрал за този модел се води търговска война.До кога ще продължи не е ясно.Какви ще са цените след това също не е ясно.Но хубавото е че, потребителя печели в момента от цялата работа.
Не е само до сезона тази година.Някой ако още не е разбрал за този модел се води търговска война.До кога ще продължи не е ясно.Какви ще са цените след това също не е ясно.Но хубавото е че, потребителя печели в момента от цялата работа.
GalinBelos, голям пост написа
1. не завъртай цените толкова високо - модела си вървеше на доста по-ниска цена(1400+) и почти нямаше конкуренция
2. свестен инвертор 12-ка може да се купи под 1600-1800лв! ... ако те интересуват модели питай за да не се разтягам сега излишно
3. този модел(12LGC) не е "уж" много хубав - той за 1400лв беше перфектен спрямо другите на пазара, пък сега за 1179лв - просто нямам думи ... както казва jori има нещо между търговците - ще изчакаме и ще видим. Фужитсу са яка фирма която прави модели без излишни глезотии по тях на по-ниски цени от на аналогични модели на преките им конкуренти Дайкин и Митсубиши!
4. няма какво да се объркваш, от Фужитсу до Мидея има три светлинни години разлика!
5. изобщо не е сложно, питай и ще ти се отговори
Кой я води тази търговска война? И да е война, пак няма да паднат под цената, на която го купуват.
ASY-B09LDC 1 329 лв без монтаж в Деком и 1690 лв с монтаж при вносителя Булклима. Интересно 360 лв ли им е монтажа? Имайки предвид, че те са вносители, а Деком ги прекупуват, преценете печалбата на Булклима.
ПС: без промоцията цената в Булклима е скромните 1 903 лв с монтаж.
Ха сега да посмятаме.
1329 + 200 лв монтаж (смятам го за нормално) = 1529 лв.
1903 лв - 1529 лв = 374 лв разлика!
deian, не е ясно кой от кой какво купува, никъде при производителите няма БГ адреси представителства и т.н. връзка с нашия свят! Плюс това Булклима се занимават с ГЕНЕРАЛ, а цените на ДЕКОМ са за ФУЖИТСУ(без ГЕНЕРАЛ) - отделно има и трета марка ФУЖИ - нея кой ли и на какви цени ще я обяви? Есента се беше повдигнал въпроса да се организираме с 5 тира и от Румъния яко да натварим 12LCCта - бяха по под 1000лв парчето към крайни клиетни, а тука хем нямаше хем им искаха по 1500лв - ама не става така тая работа ... да не се бутаме пред на мечката муцуната, че не се знай какъв джип с тъмни стъкла ще ти чукне на вратата посреднощ(ако ме разбираш). Те ще си нагласят нещата без наша помощ, важното е цените падат и ще е интересно как ще реагират цените на другите марки. При всички случаи печели в момента крайния потребител което може само да ни радва а търговците ... да не се занимаваме със тях.
Fujitsu General EURO GmbH е фирмата, която отговаря за разпределението на продуктите в Европа.
http://www.fujitsu-general.de/index.php?id=5&L=0
И дистрибуторите са дадени.
Но за Fujitsu (без General) не знам кой е. Fuji е ясно - Темпекс.
Браво признах те, това не го бях намирал - признавам
Добре де хора защо мърморите със абсолютно всички продукти е така.Тировете които ги внасят да не върят на вода. хората които ги карат нали и те не работят без заплати, хората които ги разтоварват и те,изобщо персионала който се занимава с тоя внос не е никак малък и те са с гърла,има и доста рекламации и т.н. и т.н.Като не ви изнасят цените не купувайте и това е.Една мидея 12-ка в китай е 80евро идете от там си я земете да видим на колко ще ви стъпи.Мисля че няма смисъл да я дъфчем тая тема кой колко печели.Ма нали сме си наивно племе и всеки гледа в на другия купичката. Понеже имам роднина в Гърция е той миналото лято си взе 2 12LCC на промоция за 900евро с монтажа бройката така че не сме само ние прецакани това са релните цени почти навсякъде където са внос.В Испания също са около тази цена.
Може да са "реалните", но с колко печалба? Как ще коментираш тогава промоционалните цени в сайта на Деком? Не вярвам да продават на загуба. Следователно без промоция си прави сметката колко % е печалбата. Мен ми се струва, че е над 50% от всяка бройка.
Цена на 9LD без промоция - 1653 лв.
Цена на 9LD с промоция - 1 329 лв.
324 лв разлика между двете цени. И пак е с печалба.
Ми добре им е с печалбата бих казал Че яко ги товарят климите се изясни, явно имат някакви картелни споразумения що ли, които са се напукали леко и Деком се цепи от колектива ... но както и да е, няма какво да гледаме в на другия канчето TIMBERLAKE е прав. deian колкото и да си впечатлен - няма какво да се направи, освен да: "палиш тира и с мръсна гас към Китай за 80евра 12ката - малиййй ква далавера ша удариш" ... смешно ми е ама като трябва да купувам ми е до рев
Не се учудвайте,цените са си пазарни.Ще падат още. Много фирми нямат нито една продажба за януари и февруари.Не само при климатиците е така и при фирмите за дограма е същото, но там от по рано почнаха промоции, намаления, но парите ги няма, клиентите ги няма, а бе въобще кризата идва много бързо.
И сега в краина сметка климатика заради който започна този спор добър ли е или не,защото от писаното до тук само се спомена,че компресора му спира когато стане студено и нищо повече?
Питам,защото се бях насочил към модела LD а сега с тази цена започнах да се двуомя.И каква е разликата между моделите със "C" след модела и тези които са без такава буква(LD,LC и LG).
Правилно си се насочил към LDто.Цяла зима топли 26 кв.метра само с ПВЦ дограма(апартамент,междинен етаж,отгоре ме топлят,тухла строителство).Никакъв компромис,независимо от външните температури.Постоянно 22 градуса,денонощно е включен,на 10 дена чистя филтрите.Напълно приемливи сметки за ток до момента.
svilen angelov
Знам,че добре съм се насочил добре но все пак разликата в цената след тази промоция стана сериозна и въпроса ми е дали и LGC ,ще свърши работа.Става въпрос за 22кв.м. стая със 2 1 външна стена и със стара дограна(засега).Климатика ще се ползва главно за отопление,защото стаята която ще обитава през лятото си е хладничка.В момента съм със 12-ка Самсунг от промоцията в Техномаркет която беше през септември някъде и за отопление на тази стая и дума не може да става.При около 5-7 градуса външна температура повече от 18 градуса не можа да направи така наречения климатик(2 дена работа).Всъщмост те Самсунг какво ли качествено са направили,но това е друга тема.В стаята ще се гледа малко дете(около годинка),и искам да има възможно най-малко бактерии в стаята и да е достатъчно комфортно.За LD серията пише,че плазма филтъра се справя със акари бактерий и други гадинки,но за LGC не ми е ясно съсвсем дали има подобни филтри.
TIMBERLAKE 12LGC е с двоен топлообменник, а 9LD е с единичен? Плазмата не ме интересува толкова, по скоро изработката(на 9LCC пластмасовите части са с по-ниско качество в сравнение с 12LB Fuji) и стабилността на работа при ниски температури, а също и децибелите на вътрешното тяло. Навремето 9LB беше като хеликоптер отвън, като развърташе (6,1Kw max като 9LD) , но пък и то си беше достатъчно яко
grubi81 за 22m2 при това и малко дете 12LD
freelander много благодаря за отговора.Да разбирам ли,че другия модел няма необходимите филтри и мощност.