flint,сам ще ни кажеш след един месец дали са оразмерени добре.
flint,сам ще ни кажеш след един месец дали са оразмерени добре.
имаш предвид като дойде сметката за тока ли?
аз не знам дали ще е много точна
тъй като между три от стаите - там има две 12-ки и една 9=ка , има коридор, който не е малък - около 10м2, 3,2м височина - през повечето време вратите и на трите стаи са отворени и се отоплява така и коридора, навсякъде при зададени 22 е 22 градуса, тоест справят се много добре, вкл. и с коридора.
а си мисля, че на сметката ще се отрази, но няма да е чак толкова в сравнение с комфорта, който имам.
ти как мислиш жори, макар че знам, че не е редно с климатик да се държат отворени вратите, но пък тук говорим за три в три стаи и едно преходно за стаите помещение.
не знам дали го описах правилно.
Имах впредвид, че 9-ката LGC е толкова орязана, че се доближава много до 7-цата LCCПървоначално публикувано от flint
Не ми се смейте, не разбирам от климатици, просто като им сравнявам данните (на климатиците като цяло) така ми се струва
flint,имам предвид дали ще ти топлят и какъв комфорт ще ти създават.Мисля че си избрал добри машини и ще си доволен.
оооо, щом е това, аз още сега мога да кажа, ако ми позволите.
миналият януари поставих 9-ката в спалнята-кара втора зима, няма шум, тиха, несравнимо топло.
после се сдобих с LD 12-ката , страшна машина, от нея съм най-доволен, много мощ и топлина,
след това взех и двете 12-ки LCC, едната в детска, другата в трапезария и кухня.
като цяло ситуацията е следната, работят нонстоп от началото на ноември на отопление, в къщи по коледа - когато беше под нулата, както и сега, аз се разхождам с късите панталони и тениска, навсякъде ми е 22 градуса, топло, меко, както казах отопляват и преходен коридор, и се справят супер.
като цяло - суперрррр!
само да спомена, че на всякъде съм с чисто нова дограма, тухлена стена от две тухли единички, доста широк дувар, не съм слагал изолация още, няма голяма нужда, но ако сложа си представям какво ще е - направо с бански да ходиш ))
машините ти са смърт! Повечето хора(и аз в това число) биха ти завидяли
П.С. не се оплаквам всъщност защото колкото и да е "лайт" 12LGC, беше сложен на 20* и в стаята 20* жената легнала да спи. Обаче преди 20 минути реших да се изкъпя и викам дай малко да му дам гас че студенко ми се струва, та слагам го на 25* и отивам да се къпя. Излизам след двайсетина минутки и в стаята е станало 23* - какво повече да искам от машинката?! намалих си го на 23* и засядам пак на компа че работа ме чака.
* топля две помещения с врата - никъв проблем, просто е по-хладно с един/два градуса в другото(с компа). Весели празници
и аз така мисля, имам само още една стая да оправя, в смисъл там има една осака, която тъща ми си взе, но съм взел вече мерки и там положението да стане подобно, - предстои ново попълнение.
При 22* горе и зададени 22* как искаш да духа на HIGH? И климатикът как да разбере, че си отворил врата... -еми чи за тия пари дет съм му ги дал ще трябва да ми се покланя като влизам в стаята
Първоначално публикувано от aad
Ад, човече, по тази логика какво трябва да каже flint? Аз също имам 3 вкъщи.
Ти още малко и да ти е наготвил и испрал ще искаш.Както и да ти разказва приказка за да заспиш
Моля за повече разяснения относно твърденията, че LCC е по-добър от LGC,
изхождайки от факта, че става въпрос за инверторен климатик, а не за духалка.
Приблизително сравнение - 12 LGC е с почти същата отоплителна мощност като на 9 LCC и 9 LDC