Dreider - назад във форума са нищени не еднократно, какво конкретно те интересува? Твоите 12ки специално LGC - са по-нова и олекотена версия на 12LCC (стария компресор с друго управление и намалени топлообменници, съответно намалена мощност - от там по-тихи, уж по-икономични). LCC е била серия която с цена/параметри е нямала конкуренция, срещат се още от някой модели количества, но са на изчерпване. Заменя я новата серия LGC, която като цяло нищо лошо няма, но е с намалена мощност спрямо старата но все още е по-евтина на киловат спрямо аналогичните модели на Дайкин и Митсубиши.
И аз имам 12LGC от септември - перфектно си работи машината! Каквито и букви да е ми е все тая, топло ли ми е -ДА - моля се само качеството на изработка да е на ниво А това че му била намалена мощноста - голям праз. 4кВ са си 4кВ - тия дни при минусовите температури машинката се държа геройски - повече не ми трябва!
ba4_dido така на кръст не е коректно да се сравняват, по тая логика всички машини са "почти същите" спрямо съседната, ама ПОЧТИ! Айде пак да не спорим кое е по-по-едиквоси ...