Сложи ги право надолу да видим дали тези дето са измислили климатика са имали акъл ! Може да зададеш 1-2* повече
Сложи ги право надолу да видим дали тези дето са измислили климатика са имали акъл ! Може да зададеш 1-2* повече
на височината на климата на разстояние около3м темп.е 22гр при зададени 22грв момента съм отворил и съседната стая всичко става около27кв вентилатора е на хай но в момента духа на най слабото.ако кажете че нищо му няма ще пия едно вино и ще хвърля термометъра през терасата
Е?Какъв ти е проблема?Естествено че ще е на най ниската степен,иначе ще ти вдигне повече температурата над зададената,или ще ти духа хладна струя.Явно машинката ти е доста умна.темп.е 22гр при зададени 22грв
aad
Направи един рестарт на машината от щепсела. Вдигни температурата с 1-2гр. Винаги дръж клапите леко напред/не отвесно надолу/ удари едно вино и легни да се наспиш...Нищо му няма на климатика
aad, защо търсиш под вола теле? При 22* горе и зададени 22* как искаш да духа на HIGH? И климатикът как да разбере, че си отворил врата... ще разбере като изстине стаята, в която е той, и тогава ще задуха по-силно. Дотогава обаче ще си работи на най-слаб вентилатор, независимо какво му задаваш.
Деяне здрасти,
по въпроса за начина, по който се държи 9 ЛЦЦ, ето и информацията от мен,
ползвам го в спалня, не го натоварвам, но не ми е и нужно.
при зададени 21 градуса цял ден, вътре термометъра, който е в средата на стаята като височина - 23,5 градуса.
а като консумация, не мога да кажа точно - имам още 3 фуджитсута и няма как да определя.
а що се касае до потребителя, който каза, че 09 LGC трябва да го сравняваме с 07LCC, не е прав.
има си 07 LGC - можем него да сравняваме с 07 LCC.
иначе след като разбрах за "новите компресори" не бих си взел от новата серия.
или поне така си мисля....
aad, ти май си пил повечко вино преди да седнеш да пишеш? Какво искаш от машината, постави се на нейно место - помисли по каква логика обработва входящите данни? С най-голям приоритет е условието на зададените градуси! Ако пода ти е плочки много ясно че ще идва студ и ще избутва топлото нагоре - датчика е най-горе на машината. Помисли над съветите на съфорумците и недей да очакваш от машината фантазия - все пак е "машина" с пулт за управление + това, а той е за тебе!
AAD Защо не го пуснеш за малко само на вентилация на HIGH да размести добре въздуха и после отново на HEAT.
flint от "новата серия - LGC" визираш само 7 и 9 нали? За 12ката имаш ли нещо против предвид?
да, доколкото разбрах 07 и 09 са с "новите" компресори вътре.
но има и още нещо, което забелязах - може да не съм прав, не съм специалист, но ще споделя - вътрешния топлообменник или там турбина или както се казва - вижда се като дигнеш капака и махнеш филтрите е доста по - голям при LCC 12-ka, отколкото при LGC 12-ка, LCC си го имам къщи, а другата 12-ка я видях като ходих на гости във фирмата, от която съм ги взел.
интересно ми е мнението на специалистите, генов и ти можеш да кажеш.
Истината е че LGC серията я направиха не за да е по-хубава,а за да е по-евтина,затова и топлообменника е по-малък.Друг е въпросът,че цената в Б-я не е по различна от тази на LCC
Така е, новата 12ка е ОЛЕКОТЕНА версия на старата - от тук последваха някой подобрения(шум, ефективност, по-малко се товари компресора и т.н.) но и съответно мощноста и е намалена от 4.8 на 4кВ(съответно топлообмениците са намалени и управлението е друго - дефакто компресора само май е стария - което е плюса на модела всъщност). А цената ... тя си е толкова по-ниска няма да стане - свършва старата серия почва новата, просто нямат Дайкин и Митсубиши аналог на тая ниска цена. Това е положението 12LCC е било хубаво ама свърши.
П.С> правени са опити за препоръчване на LD серията пред LGC, но там цената е друга. Дори 9LD е по-скъп от 12LGC а не предлага повече - дори напротив - има по-нисък номинал, и по-малък топлообменник. Така че с оглед на пазара 12LGC е позиционирана много добре и мисля че модела се купува често?
за някой LCC не е свършило и искрено се надявам да е така дълго време и да ми служат вярно.
иначе не си мисля, че шума на външното е от толкова голямо значение.
аз примерно от всичките най-много харесвам LD-то, мен примерно много ме кефи начина по който развърта при пуск или след дефрост - усеща се мощ, и при отоплението също се усеща, но всеки вижда различно нещата.
при всички положения за мен едно е сигурно - фуджитсу са сериозна марка за климатична техника, и мисля доста стабилна.
В подписа ми се виждат климите, които имам и при каква кубатура са разположени, искам някой по-разбиращ да ми каже дали правилно са оразмерени?
мерси предварително.
Под "свършило" имах предвид че не ги продават вече. LD е за предпочитане разбира се - никой не бяга от хубавото, ама нали разбираш - има си цена. Пък в крайна сметка и далеч по-евтини машини топлят - така че ... въпрос на личен избор и възможности. Надявам се да си прав за качеството на марката, моята 12каLGC дано изкара успешно първата си зима Първо търсих 12LCC, после дълго се колебах за 12LD, но накрая реши съвета че няма нужда чак толкова(почнах от Осака за 600лв ама отказаха да я монтират толкова нависоко?!? представяш ли си?!? какъв късмет изкарах с тия монтажници не е истина просто )
П.С. перфектни са(в общия случай) - въпреки че зависи най-вече от топлозагубите на помещенията - а това не ми е известно.