Страница 157 от 308 ПърваПърва ... 107147155156157158159167207 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,341 до 2,355 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Днес поради оплакване от клиент свалих една 9-ка LGC за тестване първоначално си помислих че външната платка прави проблем поради простата причина че при 10 градуса в стаята вдигаше до 25 атмосвери при средни обороти на компресора и в момента в който се опита да стигне максимални обороти просто забиваше и налягането падаше.Та свалих го аз и го закарах директно в серивза където веднага замених целия външен блок но уви по същия начин се държеше при температура 2 градуса и при вътрешното и при външното тяло вдига до 23 атмосвери и забива и налягането падаше на 19 атмосвери вентилатора на вътрешното над low не се повишаваше и до там викам си аз има проблем май май със компресора вадя чисто нова машина пускам я същата хубост.Вадя чисто нова 12-ка LGC коренна разлика работи си просто перфектно вдига си 35 атмосвери при температура 2 градуса вентилатора на вътрешното се засили на мах и от вътрешното искарваше 48градуса което при тези условия е чудесно.Компресора на 9ката е matsushita а не panasonic както някой тука беше казал panasonic e мотора на външния вентилатор а на 12-ката компресора си е Toshiba.Та целия проблем на 09 е в самия външен блок много са го уграничили заради малкия топлообменик защото с платката на 12-ката се държеше по добре вдигна 30 атмосвери и засили турбината на med но пък с този блок после на студено ще му е доста зор.
    Общо взето на кратко е това.Аз лично повече 09 LGC не мисля да монтирам ще предлагаме плазми и това е за наше угромно съжаление доживяхме и тази марка да скапе модел.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    Компресора на 9ката е matsushita а не panasonic както някой тука беше казал panasonic e мотора на външния вентилатор а на 12-ката компресора си е Toshiba.
    Извинявам се.. но за мене разлика между Matushita и Panasonic няма никаква - Просто от край време 1-вата фирма е реалнатата а другото са търговски имена на Matsushita. Както и Technics - реално също е Matshushita.
    Matsushita produces electronic products under a variety of names, including:
    Panasonic (home appliances for the overseas market, personal electronics, audio/video equipment, microchips, automotive components)
    National (home appliances for the Japanese market, being phased out)
    Sanyo
    Technics (music equipments like headphones and turntables)
    Иначе потвърждавам мнението ти за скапването на LGC серията. Всъщност попаднах на интересна информацийка, ровейки се през лика, който deian пусна за предната машина(AS-E40T) . В япония имат много подобна машина на тази на 12LGC, която всъщност е с мощност 2.8kW. Съдейки по това заключавам, че тази с механични характеристики отговарящи на 12LCC (AS-E40T) я дават 5кВ а тази с такива на 12LGC (AS-E28T) я дават 2.8кW в Япония за вътрешния пазар.
    http://www.fujitsu-general.com/jp/pr...up/ase28t.html
    Това потвърждава съмненията ми, че просто LGC е пригодена за пазари (евтини) с по-умерени външни температури. Според мен съвсем правилно съм я оразмерил при мен като сложих 12LGC в стая около 15кв.м, спрямо това което пишат японците: 6-8 татами при отопление (10-13кв.м) и 13-19кв.м при охлаждане. За сравнение AS-E40T я дават за 18-23кв.м. (препоръчвано от тях при 5kW номинал).

ЕДИТ: Колко струва в япония реално AS-E28T: 61'800JPY (около 960лв) а модела AS-E40T: 89'800JPY (около 1400лв)
    http://www.makotoservice.com/aircon_hanbai.html
    Тънката ми идея е че когато взимах миналата година 12LCC бе горе долу на японската цена на AS-E40T (без монтажа естественно) а сега 12LGC е на цената на AS-E40T, което ме навежда на идеята за значителна търговска спекулация. Не че се оплаквам - много съм си доволен от 12LGC-то, до момента никъкви проблеми, но това е значителна крачка назад в полетиката на фирмата или пък в полетиката на основния дистрибутор.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Пак казвам скапаха само 9-ката иначе 12-ката си се държи доста прилично за 14-ката немога да кажа нищо понеже все още си има LC.
    Но то като съдим по мощностите тя 12-ката си стана 9-ка дори 9-ка LAC събира повече фреон ot 12-ka LGC
    LC-то 9-ка струваше 1380лв. а сега 12-ката е 1480лв. не е кой знае каква разлика че да е болка за умиране да се монтират 12-ки.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Аз от 9 лгц не мога да се оплача засега.Колкото му задам, толкова си прави.Например снощи при -15 цяла нощ при зададени 22 си поддържаше 21.5 и то на ауто .Преди да изкъпя бебето при -12 го надух на 25 и за един час ми направи 24 на хай и пак надолу.Та това е. кво повече да искаме.Все пак добрата му работа зависи и много от монтажа и късмет. А такива температури са рядкост,до -10 направо си бачка много добре.Това е некомпетентно мнение.Чао.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

mecha и въпреки всичко не ми се вярва чесно казано.

7. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от marty_cool
    Другото нещо което са казали, че монтажниците трябвало да сложат пяна на дупката на стената задължително. Аз пък ги питах като монтираха, понеже не сложиха дали да си сложа пяна те ми обясниха да не слагам пяна а силикон, за да не запуши тръбичката за кондеза като се раздуе. Незнам на кой да вярвам
    Не се престаравай, има вероятност от пяната да смачкаш нещо. Ако ти се вижда широка дупката и с много луфт - сложи му малко силикон за уплътняване, замажи си го после с гипс отвън а от вътре продават декоративни канали с капачета. Скриваш тръбите и не се занимаваш повече.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2008

И при мен работи перфектно засега, това също е некомпетентно мнение...

10. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Най-добре е по-голяма дупка да се запълни със парчета стиропор и да се замаже с гипс. Пяната може да е проблем ако се наложи смъкване на тръбите.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2008

TIMBERLAKE няма защо да лъжа.И нали ти казвам и с бебе съм на 7 месеца.Дано я кара все така и за декември имам 25 лв ток от него.Дано има и сполучливи модели и ние да сме попаднали на тях )) !

12. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Приятно съм изненадан от 9LCC след, като втора сутрин температурите падат до -19гр. Климатика поддържа точно зададените 23гр. въпреки сериозните ми топло загуби. Размразява на 35-40мин. а разхода е ~16кв. за 24ч.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Не се престаравай, има вероятност от пяната да смачкаш нещо. Ако ти се вижда широка дупката и с много луфт - сложи му малко силикон за уплътняване, замажи си го после с гипс отвън а от вътре продават декоративни канали с капачета. Скриваш тръбите и не се занимаваш повече.
    От вътре нямам проблем, защото тръбите влизат направо зад вътрешното тяло. От вън ще му сложа малко силикон и толкоз. Интересно, че от онзи ден до днес вече я няма тази вибрация на стените, единствено се усеща леко при потегляне на компресора. Дали тампоните поулегнаха. Довечера ще му вдигна пак оборотите да видя как ще е.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Снощи бяха много ниски температурите измерих -17 градуса, сега гледам термометъра показва -14 градуса, за сега 12LGC се справя отлично поне при мен, да кажат и другите собственици на 12LGC как се справят машините им, май и новата серия ще задаржи Fujitsu като един от лидерите на пазара. Имам обаче едно интересно питане, от около 4-ри дни се усеща на целия първи етаж някакво бумтене, което е последствие от резонанс, излизах няколко пъти на терасата но климатика си мърка, не мога да си го обясня, без тампони ми е монтиран климатика, и имам странното чувство че са му се рахлабили закрепващите болтове на стойката. Забравих да допълня че това бумтене се явява кога климатика работи на по-високи зададени градуси над 25°.

16. Тук е от
    Jan 2009

Имам от 1 месец Nocria 18. До преди седмица работеше добре. Сега, тъй като е -15, -16 С, външното тяло бучи като въртолет. Направо е ужасно това непрекъснато бучене. Месец мислих и май добре го измислих. Над 3300лв. и да си имам постоянно работещ въртолет в къщи. А и духа леко топло и поддържа 3 градуса под зададените. Как може да се спре това бучене?

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

замръзнали са ти тампоните на компресора ,няколко кани гореща вода ще оправят положението .. ама гледай да не те видят съседите че срам

18. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

Другият климатик 9LGC си бачка без проблем, с него отоплявам детска 16кв м и държа вратата на другата стая дневната-28кв м отворена, че нямам друг шанс за отопление. Топло е, даже доста приятно в дневната, а в детската много. Държа го на 26 градуса и вентилатор LOW.---------- приятелю ти уби змея.44кв с 9елджеце и ти е топло .да не бъркаш квадрати с кубици

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе