Днес поради оплакване от клиент свалих една 9-ка LGC за тестване първоначално си помислих че външната платка прави проблем поради простата причина че при 10 градуса в стаята вдигаше до 25 атмосвери при средни обороти на компресора и в момента в който се опита да стигне максимални обороти просто забиваше и налягането падаше.Та свалих го аз и го закарах директно в серивза където веднага замених целия външен блок но уви по същия начин се държеше при температура 2 градуса и при вътрешното и при външното тяло вдига до 23 атмосвери и забива и налягането падаше на 19 атмосвери вентилатора на вътрешното над low не се повишаваше и до там викам си аз има проблем май май със компресора вадя чисто нова машина пускам я същата хубост.Вадя чисто нова 12-ка LGC коренна разлика работи си просто перфектно вдига си 35 атмосвери при температура 2 градуса вентилатора на вътрешното се засили на мах и от вътрешното искарваше 48градуса което при тези условия е чудесно.Компресора на 9ката е matsushita а не panasonic както някой тука беше казал panasonic e мотора на външния вентилатор а на 12-ката компресора си е Toshiba.Та целия проблем на 09 е в самия външен блок много са го уграничили заради малкия топлообменик защото с платката на 12-ката се държеше по добре вдигна 30 атмосвери и засили турбината на med но пък с този блок после на студено ще му е доста зор.
Общо взето на кратко е това.Аз лично повече 09 LGC не мисля да монтирам ще предлагаме плазми и това е за наше угромно съжаление доживяхме и тази марка да скапе модел.