Ако питаш за външните стойки,разстоянието между центровете на отворите е 450 мм. Но това е отвън и няма връзка с монтажа на гипсокартона отвътре.
Ако питаш за външните стойки,разстоянието между центровете на отворите е 450 мм. Но това е отвън и няма връзка с монтажа на гипсокартона отвътре.
Става въпрос за 12LGC нали? Благодаря.
Това е невъзможно при описаните от теб условия.Първоначално публикувано от ba4_dido
За да сме по-точни - 454 мм от център до център. Внимавай ако ще слагате външната изолация след като са поставени стойките да не дойдат къси и външното тяло да стане с много малко разстояние до стената. Стойките върху външната изолация ли ще са или ще опрат в панел/тухла, а около тях ще се изолира?Първоначално публикувано от vanko68
Стойките ще са на тухла и около тях ще се изолира.Ще вземем по дълги.Този който ще го монтира(мой приятел)ме посъветва да се сложат преди изолацията,защото хващали по добре и е по красиво.
дане знам.... при месечна консумация 40-50 лева лятото сметката за януари е 250 лв без да е включван друг източник на отопление. всщност не става дума за мен...Първоначално публикувано от lavsho
Може да е изравнителна сметка,дай данни за няколко месеца.
Януарските сметки на всички абонати на EVN са значително по-високи тъй като ловият всички почивни дни, които бяха много студени, а също и отчетния период е 38 дни.
Моята сметка от 10 декември до 18 януари е 187 лева при нормална през лятото 40 лв.
И двата климатика не са спирани и жената е по цял ден в къщи, което значи, че поне единия постоянно работи на 23 градуса.
Следващата е 103 лева при същите условия , но е за 30 дни, а освен това и вече беше по-топло.
Здравейте,
в по-горния пост писах че искам да купя три климатика 12LGC но сега ме налегнаха съмнения дали един от климатиците ще се справи с помещението. Две от помещенията са съответно 18 и 20м2 там 12LGC предполагам ще се справи без пробмем но третото помещение е 25м2 и там май ще трябва да монтирам 12LD. Всички помещения са югоизточни с добра изолация хубава дограма с троен стъклопакет стандартна височина от 2.6м и по само една външна стена. Моля за ваште съвети. И ако някой може да ми каже каква ще е разликата в реалната консумация между 12LGC и 12LD разбрах че 12LGC харчи приблизително 250-300w/ч
И трите помещения ще ти бъдат климатизирани успешно от 12LGC. За това не се притеснявай. Този модел е малко по-икономичен от 12LDC, но не очаквай консумация 300 вата. Средната консумация ще е около 800 вата при отопление, така че ще имаш около 1.5 -2 лева дневно в студено време. LDC серията обаче се води по-луксозна заради плазмения филтър, който е голяма екстра, една от най-съществените в климатизацията. Избери сам.
zombaiko, взимай и за третата стая 12 LGC и не се притеснявай за отоплението въобще. Аз съм с него при почти идентични условия с твоите, само че топля 18 кв. хол и 5 кв. коридор. В най-студените дни при зададени 23°. в хола беше от 22-23.5°, а в коридора около 1° по-малко. Когато темп. навън станаха от -2-3° нагоре даже отварях вратата към спалнята и това за мое учудване не му повлия на работата, като в спалнята ставаше най-много 19°(напълно нормално за спане според мен). Така че ако не ти се дават излишни пари за 12 LDC можеш спокойно да си вземеш и за голямата стая LGC. Както казах и аз съм с изолация, дограма и т.н и когато навън беше и -15-17° в стаята без отопление темп. падаше най-много до 15°. Това е от мен
nako-bako не съм съгласен само за консумацията. При мен в най-студените дни беше около 500 W
Е това пък как го измисли? Сигурно щото номиналния COP на 12LDC е с 0,19 по-нисък и това го прави по-неикономичен? А че този COP е измерен при близо 1 кВ по-висока мощност явно нищо не значиПървоначално публикувано от nako-bako
Ако за Европа имаше показател APF, то APF на 12LDC би бил не с малко по-висок от този на 12LGC.
Иначе да, климатикът вероятно ще се справя. Просто нямаше как да се съглася с горното.
В спора се ражда истината! Хубаво, че ме подсещаш с възражението си да ви кажа нещо, което забелязах наскоро. Разглеждах някакви данни за АПФ на японски клими Фуджицу и какво установих- винаги, когато е даден по-висок КОП за даден климатик, то и АПФ е по-висок. Това остава валидно и в случаите, когато КОП е даден за по-нисък номинал. Това ще рече, че определено по-високият КОП е по-добре, което пък подкрепа моето твърдение, че КОП не се определя просто инцидентно, а има своята техническа логика.Направи ми впечатление, че АПФ е въведен доста отдавна-около 2002 г. ако не се лъжа, а не както се смята тук-преди 2 години. Ще поровя в историята за да дам линкове.
А ето и първият линк: http://www.fujitsu-general.com/jp/pr...con/index.html
Това ви е основната страница. Климатиците, които виждате най-отгора са модели за 2009г. Малко надолу се вижда табличка с климатици от минали години до 2004. Разгледайте внимателно.
Имах и още линкове, но не ги намирам нещо.