Страница 26 от 308 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

пречи ли терасата на вънщното тяло да работи оптимално?
    borkata3000 Проблема ти е в монтажа на външното тяло,трябва да е монтирано горе , вътрешното тяло е на добро място и не смятам че се лъже датчика.Моето тяло е монтирано по широчина на хола и направо струята се блъска в другата стена разстоянието между двете стени е 3.30м2 и всичко си е ок. При зададени 24* си поддържа толкова. Така че не мести вътрешното тяло защото като си седнеш на диванчето да зяпаш TV и тогава май няма да ти е много приятно да ти духа в теб.Оправи си външното и всичко ще е О.K.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

По монтажната инструкция на ФУДЖИЦУ/не точно този модел/ дават най-малко 10 сантиметра отзад между топлообменника и стена.Тук на снимките не знам колко е, ама ми се вижда малко.ЕМИЛИ, при теб сигурно стаята е правоъгълна, а при него помещението е с неправилна форма, което също има значение.

4. Тук е от
    Dec 2007

Привет и от мен ! Бързам да се похваля- получих първата фактура,след като се отоплявам с Fujitsu-то и РАДОСТ ГОЛЯМА-САМО 43 лева с всички други уреди/не съм смятал колко е на климата-вече не ме интересува !
    Честно Ви казвам- очаквах много повече и /без да се сърдите/-не вярвах,че е толкова икономично !
    Имам и един въпрос- на инструкцията за монтаж забелязах,че препоръчват разстоянието от горния край на външното тяло до тавана да е 60 см. - правилно ли тълкувам схемата и какво влияние оказва монтаж при разстояние 15 см.от горната плоча ?

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

За горния край чак толкова не би следвало да е от значение.Щом топли, значи е добре.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Вътрешното тяло не е чак толкова зле, ако се нагласи настрани струята, ще е по-добре. Външното съм написал как трябва да се премести, иначе климатика и на -5 ще се обледява и няма да топли добре,въпреки че е хубав климатика.
    В момента външното тяло е в полу-затворена ниша, в която е много студено и студа не може да излезне от там.
    Без преместване на външното тяло,няма да се оправи работата.

7. Тук е от
    Jan 2008

От идеята за повдигането му, ме притеснява това, че трябва да къртя изолация, заедно с мазилката и после да се закърпва някакси. Защото на удължаване на тръбичките няма да се навия и да му влошавам обмена между телата. Много се надявах, че с една голяма тръба ще мога ефективно да се отвежда студения поток.
    А това с вътрешната изолация, което попитах по-горе, има ли смисъл от вътрешна изолация на външната стена пи наличие на външна изолация или не?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2005

borkata3000 я не се занимавай с климатика /поне не тази зима/-монтажа вече е факт..Сложи една по дълбока тава под външното тяло и изхвърляй леда всеки ден.Имаш няколко фактора които събрани накуп водят до по бавно затопляне но ако не го изключваш всичко ще се оправи:
    1 тръгваш от 10гр.
    2 ниски външни температури и понякога мъгла
    3 голямо помещение-хол с кунх. бокс, 25 м2 (65 м3)
    4 първи етаж с необитаемо помещение отдолу
    5 сградата е все още необитавана.

И термометъра не го дръж на външна стена до прозореца защото те лъже с 1- 2 градуса.

10. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    borkata3000 я не се занимавай с климатика /поне не тази зима/-монтажа вече е факт..Сложи една по дълбока тава под външното тяло и изхвърляй леда всеки ден.Имаш няколко фактора които събрани накуп водят до по бавно затопляне но ако не го изключваш всичко ще се оправи:
    1 тръгваш от 10гр.

Цитат Първоначално публикувано от dan66
    1 тръгваш от 10гр.
    Не, тази зима няма да се занимавам с него, тъй като не живея там. Идеята ми беше да го пробвам само. И ето, че след пробата установих (с голяма помощ от вас) пропуски и недомислици, които ще ми влияят неприятно през годините, през които ще живея там. Затова искам да оптимизирам работата му, за да го забравя като проблем. Много ми бяхте от полза! Благодаря ви!

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

на Фуджитсуто ми се появи едно бучене ,тавата му е обледена яко и целия е във висулки .. пробвах с топла вода ама тоя дебелия лед няма размразяване .. иначе си топли ,питата си я размразява редовно ,дали на леда се дължи бученето му ?

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

На леда се дължи. Разледи го.

13. Тук е от
    Jan 2008

Още нещо - при зададени 30 °C дава 48 °C изходна струя от вътр. тяло. В рамките на нормалното ли е? Навън - -4 °C, вътре - 20 °C.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от borkata3000
    Защото на удължаване на тръбичките няма да се навия и да му влошавам обмена между телата.
    Този климатик е проектиран да работи при тръбен път 3-5 метра така че няма да има никакво влошаване на обмена ... НИБОЙСЯ!

16. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от borkata3000
    Още нещо - при зададени 30 °C дава 48 °C изходна струя от вътр. тяло. В рамките на нормалното ли е? Навън - -4 °C, вътре - 20 °C.
    Добре е.

17. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от genagold1
    Значи при мен е така,при първоначално пускане на топло 1-2минути преди да почне да духа пука 4-5пъти.Сигурно поради още топлото време инвертора спира и тръгва и какво се получава,при 2-3-4-....... тръгвания отново пука 1-2 пъти.Забелязах,че пукането намаля сравнение с първоначалното пускане.Но мисля,че в студено време пукането ще остане само в първоначалното пускане на климатика(инвертора няма да изключа)-FUJITSU ASYA09LCC.
    би ли ми казал колко ти излезе този модел с монтажа

18. Тук е от
    Dec 2007

Каде е повредата при следната грешка на климатик Фуджицу?
    Грешка за цикалът на охладителния агент:
    -Ненормална температура за разтоварване
    -Охлаждайки високо ненормално издигане на натиск
    Можете ли да ми кажете какво трябва да се направи,за да се отстрани тази грешка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 308 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе