Първоначално публикувано от
nako-bako Борд, уплаших се, че наистина ще те няма месеци. Ти си като духчетата от арабските приказки-назовеш ги и веднага изкачат от някое шише. Явно привидно отсъстваш, но вдействителност следиш нещата.
Само не разбрах какво не сте разбрали?! И какво искате да ми кажете с тези домашни "научно-технически изследвания". Да ви кажа и аз за едно такова. Мой приятел има 12LCC и 12LGC. Първо купи LCC- през 2007 и го сложи на 23 квадрата южна стая стая. Доволен. После купи за друга стая 22 кв., северна, LGC- още по-доволен. Защо, питам го? А той вика, че му бил по-тих и поддържал точно зададената температура и ми даде няколко примера. Забелязал, че LCC държи 22 гр., но ако му изкомандва 25. На LGC като му зададе 22, вдига температурата и я държи така постоянно, докато другият варирал с около градус. Аз хода на гости често у тях и се убедих в това, въпреки че бях силно предубеден, че превъзхождащият трябва да е LCC. Така, че моля ви се.
Само да добавя, че между 12 LGC и 9 LDC няма никакво място за сравнение по отношение конкретно на термодинамика.