Страница 211 от 308 ПърваПърва ... 161201209210211212213221261 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,151 до 3,165 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Само да вметна няколко неща относно сравнението между 12LGC и 09LD.Ако трябва да сме чесни LGC вътрешното тяло е по шумно а външното по тихо при LD е обратното.Като мощтности са горе долу еднакви с малката разлика че номинала на LGC е по висок пък LD над номинала е по мощен.Другата разлика е че на LGC външния топлообменик е двоен пък при LD е единичен но малко по дълъг.За дизайна лично за мен LD е доста по испипан, въпрос на вкус.LD се отличава и с плазмения филтър който по мненията на много хора върши работа.LD си е за около 60м3 а LGC за около 70м3 това е за помещения поне с дограма и (мазилка,изолация) разликата не е голяма.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Борд, уплаших се, че наистина ще те няма месеци. Ти си като духчетата от арабските приказки-назовеш ги и веднага изкачат от някое шише. Явно привидно отсъстваш, но вдействителност следиш нещата.
    Само не разбрах какво не сте разбрали?! И какво искате да ми кажете с тези домашни "научно-технически изследвания". Да ви кажа и аз за едно такова. Мой приятел има 12LCC и 12LGC. Първо купи LCC- през 2007 и го сложи на 23 квадрата южна стая стая. Доволен. После купи за друга стая 22 кв., северна, LGC- още по-доволен. Защо, питам го? А той вика, че му бил по-тих и поддържал точно зададената температура и ми даде няколко примера. Забелязал, че LCC държи 22 гр., но ако му изкомандва 25. На LGC като му зададе 22, вдига температурата и я държи така постоянно, докато другият варирал с около градус. Аз хода на гости често у тях и се убедих в това, въпреки че бях силно предубеден, че превъзхождащият трябва да е LCC. Така, че моля ви се.

Само да добавя, че между 12 LGC и 9 LDC няма никакво място за сравнение по отношение конкретно на термодинамика.

4. Тук е от
    Mar 2008

И кой е с по-добра термодинамика според теб?

5. Member
    Тук е от
    Oct 2008

12LGC, разбира се!!!

6. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Борд, уплаших се, че наистина ще те няма месеци. Ти си като духчетата от арабските приказки-назовеш ги и веднага изкачат от някое шише. Явно привидно отсъстваш, но вдействителност следиш нещата.
    Само не разбрах какво не сте разбрали?! И какво искате да ми кажете с тези домашни "научно-технически изследвания". Да ви кажа и аз за едно такова. Мой приятел има 12LCC и 12LGC. Първо купи LCC- през 2007 и го сложи на 23 квадрата южна стая стая. Доволен. После купи за друга стая 22 кв., северна, LGC- още по-доволен. Защо, питам го? А той вика, че му бил по-тих и поддържал точно зададената температура и ми даде няколко примера. Забелязал, че LCC държи 22 гр., но ако му изкомандва 25. На LGC като му зададе 22, вдига температурата и я държи така постоянно, докато другият варирал с около градус. Аз хода на гости често у тях и се убедих в това, въпреки че бях силно предубеден, че превъзхождащият трябва да е LCC. Така, че моля ви се.

Само да добавя, че между 12 LGC и 9 LDC няма никакво място за сравнение по отношение конкретно на термодинамика.
    Първо, изобщо не съм се появявал, защото някой ме е назовал (и друг път са ме назовавали пък не съм се появавял), появявам се когато сметна за добре, чета каквото ми е интересно, пиша когато ми е кеф. Второ може да гадаеш само кога влизам - по същият начин по който гадаеш за разликата в консумацията между LGC и LDC (имаш ли ги климатиците - мерил ли си ги реално?). Редно е щом твърдиш нещо и ти да се мотивираш (но не с думи понеже и ти не приемаш приказките ми, редно е с документация тогава) - покажи конкретно изследване или документ, в който пише черно на бяло че 12LGC e по икономичен спрямо 12LDC при едни и същи условия на средата (на работа) и една и съща изходна мощност - например 4kW, или колкото сметнеш за добре, но да е еднаква за двата модела. Ако не можеш значи гадаеш и не е редно да го твърдиш уверено особенно пред потребител, който е пред дилема какво точно да си купи. Поне кажи така: "Имам хипотеза или мисля, че 12LGC е по-икономичен". Трето, конкретното ми появяване не бе породено заради теб, не си ми толкова интересен, но като потребител (най-малкото имам реални наблюдения от двата климатика - не точно 12LDC a 12LCC и 12LGC, както и 09LCC - мерил съм ги всичките) не бих допуснал някой който ще си взема климатик да остане в заблуда - все пак 1200-1400 лева не са малка инвестиция. Относно това, че 12LCC държи с няколко градуса надолу - пак хипотеза и твое мнение, но тук вече има доста хора във форума с такива климатици и те могат да кажат как е реално. При мен конкретно като задам 22 прави 23, като задам 24 прави 25-26 (винаги температурата е с някой друг градус отгоре над заданието). Ако мислиш че лъжа, може да помолиш и други притежатели на въпросния климатик да се включат в дискусията. По отношение на темата "домашни изследвания" - смятай има кой да се изкаже това добре ли е или зле. За да види един доклад бял свят минава през рецензенти, а рецензентите са хора или доценти, доктори на т.н. или проф. и то не са само българи а са из международен редакционен колегиум в областта. Мислия, че те ще оценят думичката "домашен", която присъства на много места в доклада, както и актуалността и коректността на данните дадени там защото залагат името си зад съгласието дадената публикация да се разпечата в официален научен сборник.

Иначе - всичко, което наистина може да се каже за грубото сравнение между 09LDC и 12LGC го е дал кратко, ясно и точно TIMBERLAKE в отговор 3157.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Леле, nako-bako, по-голямо смукане от пръстите не бях виждал. Плюеш срещу факти и реални технически процеси, които не ние сме измислили. Просто нямам какво да кажа.
    Така и не ми отговори на въпроса - защо E25T има по-нисък APF от J25T, въпреки по-големия му COP при занижена мощност?
    А за този въпрос, който така те мъчи, мисля, че ти бях отговарял. Ще ти отговоря за последен път. Защо при LDC не били смъкнали мощността и да дадат по-висок номинален COP - защото при тази висока мощност и този е прекрасен! Въпросът е не защо на LDC-то била висока мощността, въпросът е защо на LGC-то е занижена мощността - ами точно за да покажат по-добър COP, защото ако го бяха дали при 3.6 kW за 9-ката или 4,8 kW за 12-ката, този COP щеше да е значително ПО-НИСЪК от този на LDC. Затова му смъкват мощността! За да му покажат що-годе приличен COP. Та дори и такива като теб да се вържат, че видиш ли, този климатик бил "по-икономичен".
    Имам чувството, че споря с радио, давам факти, а отсреща ме оборваш с детски приказки. Безсмислено. Който има глава на раменете да си преценява сам.
    Ще потретя (за да не бъда погрешно разбран) - LGC е страхотен климатик ЗА ПАРИТЕ СИ! Не целя да го оплюя, но не искам да се толерират заблуди в този форум.

8.  

9. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

здравейте. искам да попитам каква е разликата между GENERAL ASHA 12 LGC и FUJITSU ASYA 12 LGC. освен в цената защото мисля че това е моя климатик след прочетеното във форума , а цената на дженерала е 1480 лв. с монтажа , на фуджитсуто е от 1200 до 1550 тази последната е с монтаж иначе 1200 е в деком без монтаж.а в самите машинки има ли разлика?

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Няма разлика. Избери по-добрата цена, но и по-добрите монтажници.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ще ме извините, но досега не съм видял никакви доказателства, а само разсъждения. Борд, това важи и за теб. Гледай да съгласуваш доклада си с професорите от Фуджицу, че да не изпаднеш в ситуации, будещи смях. Аз лично се съмнявам, че сериозни композитори ще се захванат да разучават нотите на отдавна изпята песен, но обещавам да ти вярвам, ако е достатъчно убедително. Разни колонки с числа от хоум мейд не вървят.
    ПРоявявате забележителна еклектика по отношение на избора на аргументи- веднъж официалните данни на производителя, друг път домашни изследвания.
    Дейане, това обяснение за КОП е меко казано детинско, и баба би се сетила з анего. Нали не очакваш да го приема сериозно. Случайно да си забелязал, че почти няма друг модел с коп даден в този /4.8/ диапазон? Има при Панасоник, но там ситуацията е без коментар. Случайно да си забелязал, че КОП при японските, които така обичаш, също се сочи при по-ниски стойности?
    Излиза, Митсубиши и Дайкин, Тошиба, Санйо са едни невръстеници в сравнение с LCC. В сериозна грешка сте и е добре да си преразгледате философията. Като се изключи нелепото твърдение, че заради два и петдесет лева на климатик фуДжицу са си с.али на климатиците, не се сещам за друг аргумент за смяната на модела. Ако са искали да поевтинее биха могли да го направят по десет начина, за които дори аз се сещам. За да си намалят разходите биха могли например леко да пипнат състава на пластмасите, решетки, перки, окобеляване и куп други неща. Можеха да сложат някой по-евтин компресор, а не този дето им носи успехите. Те обаче баламурниците са откраднали малко от медния топлообменник и са окъкали пейзажа по начин, който и великите умове от бг форум да забележат веднага, съдейки по теглото. Ами като искат да им е по-евтин обменика да бяха намерили друг доставчик на мед, например някой цигански барон и готово.
    Дейане, двете моделчета, за които така здраво си се вкопчил очевидно имат разлики в общото поведие при работа и оттам произхожда и разлика в АПФ. Те са пример за разликите в класове. Това са машини от една година, но с различни буквени маркировки и серии, различно конструктивно устройство и нормално да има разлика в обща ефективност. И примерът с Митсубишитата ти е подобен. Това не значи, че случаят с LDC и LGC и такъв. LGC наследи LCC и са е днакъв клас. Така, както следващата пета серия на БМВ ще наследи настоящата /грантирам, че ще е по-добра новата/.

Борд, изобщо не гадая кога влизаш, просто ми светиш в зелено ако си вътре, мен.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Бях се заканил да не се връзвам повече и да пиша, но като напишеш голяма глупост просто няма как.
    Точно, че смениха компресора при 9-ката с по-слаб! Освен това, поради намаления обем на вътрешното тяло завишиха и дебита на турбината на всички LGC-та, от което вътрешното стана по-шумно (това го потвърждават и монтажници и хора, които имат двата модела климатици). Дори само шума изпраща климатика в по-долния клас, но ти не искаш да го проумееш и това е. Разбери, климатикът е добър, но е в друг клас. Трябваше да го има. Сега Фуджицу стана много по-достъпно и популярно. Фуджицу само спечели.
    ПС: онова за друг доставчик на мед просто е смешно. То ако ставаше така... доста наивно разсъждаваш.
    Прекратявам спора с теб, нищо градивно няма в него.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2008

За големите няма достъпно и популярно, но на цената на компромис, човече, разбери. Такъв филм не се прожектира. Има качество, постоянно качество, неотменно качество, повишаващо се качество, нововъведения, подобрения, печелене на нови клиенти, печелене на повече пари. Последното става ако са налице предните. И това го знаят японците по-добре от всички и винаги го спазват. При тях назад няма!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Със всичко в новия модел се съгласявам, малко по силния шум на вътрешното се компенсира от по слабия на външното, само на тая 9-ка да не и бяха сменяли компресора и всичко щеше да заспи.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Борд, изобщо не гадая кога влизаш, просто ми светиш в зелено ако си вътре, мен.
    Нанко, пак не проявяваш необходимите умения - няма как да ти светя често, мен, щото не влизам в продължителни интервали от време. Ако си беше направил труда да се поразровиш, щеше да видиш че като щракнеш на потребителския профил на някой юзър му излиза кога за последно е влизал, като съвсем точно мога да преценя че ти например си влизал в "Днес в 22:02" - по часовника на сървъра на сетком, не е коригиран а е по старото време, така че може да си водиш статистика щом толкова ти е интересно кога влизам и кога ти всеткам зелено.

Иначе нанко, ето ти нещо за размишление: щом новата 14-ка LGC е толкова суперска и икономична, дай сега да я сравним и сбием с 12ката LCC. Не че друго ама много си пасват по мощност - 14LGC е с номинал 5kw и COP от 3.86. Старата 12LCC/LDC е с 4.8kw и COP от 3.87/3.93 (по-висок даже). Та значи, тъй като не си съгласен (упорито поддържаш тезата, че под номинала климатика има по-лош COP), то следва че новата 14LGC ще има при 4.8kW още по скапан COP - под 3.86. Е, та значи новата 14LGC е с мощността на 12LCC само дето харчи повече?!? Еееее, тез инджинери от Дуджитсу бре.. как само са се изложили - за нищо не стават май!!?

Та това беше за @нанко, иначе за всички останали, които четат форума - под номинал COP-a скача, но това е закачка от друга тема, която нямам намерение да раздухвам повече. Именно за това новата 14LGC ще изкара малко (съвсем малко) по-добър КОП на мощност 4.8kW, но като цяло новата 14ка е много подобна по параметри (да не кажа и идентична) на старата 12ка.

А.. и малко за напредналите потребители (е, просто не можах да се сдържа), за COP-а че скача при по-ниско натоварване на компресора: защо ли в скъпите климатици се прави multi-stage (многозвенна верига) в която се слагат няколко компресора, всеки работи на по-ниска разлика в налягането между вход и изход, компресорите са свързани последователно/каскадно. Пак крайната цел е да се постигне по-ниска разлика между налягането във входа на кондензатора и изпарителя, доста лаборатории са доказали този метод като успешен (не е моя измишльотина или хипотеза) при подобрение на ефективността при високи мощности.
    http://www.engr.sjsu.edu/ndejong/Mul...%20Systems.pdf
    (още на вторият слайд - точка 3)
    Сега знам - повечето ще наплюят линка и ще кажат, че това са пълни глупости и измишльотини. Човека, който води този курс (от линка) е Nicole Okamoto, от департамента по механика и аеро-космически изследвания и държи лабораторията по охладителна техника:
    http://www.engr.sjsu.edu/ndejong/Ele...cs_Cooling.htm
    Не че искам да впечатлявам някой, но в космоса енергията е кът и енергийната ефективност е важно нещо. Може би повечето, които поддържат тезата че при работа на ивертнорния климатик под номинал се получава по-лош фактор на ефективност с лека ръка ще оплюят и лабораторията на университета San José, California. А пък там в линка има мейл за контакти - всеки може да драсне едно писмо до Okamoto и да го попита, стига да е склонен да повярва в знанията и опита на човека. От личен опит знам, че ще получите отговор - академичните хора не сме стиснати да помагаме по отношение на информация.

Та така... айде сега вече всеки може да си обясни защо един климатик (инверторен), който винаги работи под номинала ще даде по-добър средно-месечен или сезонен COP (SCOP), спрямо този който е обявен в каталога му за номинален. А иначе в отговор на @нанко: защо не дават в спецификацията на климатика именно този КОП - @deian ти го е казал точно ама ти не му вярваш. Айде сега ще ти дам пример: ако Фуджитсу дадат в каталога този КОП - примерно КОП 4.5 при мощност 2.5kW за 12LCC (не казвам че това са цифрите - давам хипотетичен пример който може никак да не е точен) та.. дали един потребител ще си купи климатик, който уж е 12ка пък му дават изведнъж в каталога данни за режим при 2.5kW !?!? Едно е че заради високия КОП фирмата ще избие останалата конкуренция, ама пък има и негативизъм като хората ще си помислят, че тази уж добра машина (12LCC) е супер слабак по мощност (за търговския отдел май не е добре).

Те обаче баламурниците са откраднали малко от медния топлообменник и са окъкали пейзажа по начин, който и великите умове от бг форум да забележат веднага, съдейки по теглото. Ами като искат да им е по-евтин обменика да бяха намерили друг доставчик на мед, например някой цигански барон и готово.
    Ееее, човече - как да те взема на сериозно като се ползва "алумин" а не мед в топлоомбенниците, явно дори и това не знаеш пък даваш акъли. Щото медта доста се поскапва, оксидира и позеленява с времето (сега ша кажеш че и тва знаеш, бе ти уж всичко знаеш ама все в последтвие го казваш).

@Нанко, айде - почвай да засичаш кога ти святкам в зелено - и гледай малко и потребителския профил, че там вероятно по-точно се различават цветовете между светло и тъмно зелено... а, и ето ти още една хватка: даден потребител може да влезне в невидим режим, тогава няма да святка в зелено но въпреки това в статистиката му в потребителския профил си дава съвсем точно кога е влизал за последно въпреки невидимият му режим. (не че се заяждам нещо ама е интересно за статистиката )

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Board_Man,преди година доколкото си спомням щеше (или щяхте) да изнасяш доклад пред някаква конфереция, за отъждествявянето на климатика с ел.котле за водно отопление.Понеже ние простосмъртните не сме били там,били ни казал как се прие доклада,къде в кои издания за технически новости бе публикуван и как можем да се запознаем с рецензиите или отзивите на участниците.
    Разбирам че,сега подготвяш нов доклад в който доказваш че твоят климатик Fujitsu ASY12LCC не е с КОП 3,86 ,а с 5,07 (в цифрите може да не съм точен),ако не е късно вече би ли ни казал,кога и къде ще се чете този доклад и как ние простосмъртните можем да присъстваме на този форум,разбира се като слушатели...или с други думи да пием вода от извора.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2008

БордМене, ти си като Библията. Казва сто години, а има предвид няколко дни. И ти така- щеше да се явяваш след месеци, а ето те пак след половин час. Да не живееш в някое успоредно измерение с различен времеви континиум?

Борд, добре е да обърнеш внимание на устройството на топлообменник. Иначе рискуваш да гътнеш някоя ракета като си се захванал с космически технологии. Ако не знаеш откъде да се информираш, кажи и ще те пратя при един човек от ТУ-Пловдив. Той би могъл да ти разясни и от химическа гледна точка как се избягва оксидиране при медни елементи. Мога и аз, но трябва да ми се помолиш.

Иначе никой не иска от Фуджицу да дават КОП на дванайска при стойности 2.5 КВ. Биха могли да го посочат да речем при 4.2, където евентуално би бил достатъчно висок, че да бори големи конкуренти. И най-най важното, Борд, Забележи, че се казва " КОП при НОМИНАЛ". Повтарям при НОМИНАЛ. Трябва да си изясниш за себе си какво точно е номинално отдаване, номинална работа. И как се определя точно тази номинална точка в огромния иначе диапазон на компресора. Не се сочи просто КОП някъде си по графиката, а на точно определено място. И това място е светая светих за всеки един модел.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе