Страница 214 от 308 ПърваПърва ... 164204212213214215216224264 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,196 до 3,210 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Мой познат имаше същия проблем с 12 LDC оказа се че капака не се затваря добре и не може да натисне някакъв датчик за затворен капак. Ако е включено пречистването на въздуха контролера следи дали е затворен капака и ако се отвори по време на работа веднага изключва пречистването за да не те изтрещи напрежението от филтъра. Ако не се включва пречистването климатика си работи нормално без проблем. Решението беше, че залепи нещо на крачето дето натиска датчика за да се удължи малко и да не вдига фалшива тревога. От тогава повече проблеми не е имал.

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Наистина може и в датчика за предния панел да е проблемът. Това е електрическата схема отговаряща за тази функция.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Благодаря за отговорите, мисля, че сте прави. На Вален специални благодарности, както за схемата, така и за препоръките. Проблемът наистина трябва да е свързан с плазмения филтър и затварянето на капака. Освободих, после пак върнах на мястото му плазмения филтър. Открих, че лявата щипка на капака не е добре щракната. Опитах се да я затворя, но не искаше. После опипах с лек натиск по цялата дължина на капака и се оказа, че и по средата има щипка и като я натиснах се затвори добре и лявата. После пробвах как работи в режим на плазма климатичето и всичко си беше наред. Този път комшийката беше много доволна и впечатлена, особено като и обясних за датчика и защитата.
    Сега да ви питам друго: възможно ли е този климатик да струва 1790 лева с монтажа, защото за толкова са и го продали чисто нов?

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Възможно е ако шефа на фирмата се е влюбил в малкото и дупе

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ами толкова беше по промоциите. Явно е уцелила момента мацката

7. Member
    Тук е от
    Oct 2008

На тая цена мисля, че си заслужава. Чудя се дали да не си взема и аз един, макар, че не съм фен на марката, мисля, че не е лошо климатичето. Много добра цена ...
    А иначе Тимбър кво да ти кажа, дупето е нещо страшно, нормално е да и се напрани отстъпка. Ще взема да я снимам някой път и ще я пусна тук да я видите.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Имам следния въпрос.
    Какво стана с подгряването сега когато температурите са високи.
    Още ли работи ако климатика е на heat, при гасенето.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Подгряването си подгрява при мен дори и на 20 градуса, ако уреда отчита реактивна енергия 45W няма грижа, но въпросът е че това "подгряване" при мен въобще не се влияе от външната температура. Сложих си контакт с ключ и му дърпам шалтера

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Ogosh
    Подгряването си подгрява при мен дори и на 20 градуса, ако уреда отчита реактивна енергия 45W няма грижа, но въпросът е че това "подгряване" при мен въобще не се влияе от външната температура. Сложих си контакт с ключ и му дърпам шалтера
    Някой от търговците продаващи тези марки би ли се престрашил да каже това поведение на работа нормално ли е за тези три марки, по този начин ли трябва да работят.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Ogosh
    Подгряването си подгрява при мен дори и на 20 градуса, ако уреда отчита реактивна енергия 45W няма грижа, но въпросът е че това "подгряване" при мен въобще не се влияе от външната температура.
    Поведението е точно такова при мен при новите LGC и старите LCC. Тези 45VA до 50VA които винаги присъстват са реактивни. Активната енергия, консумирана от "подгряването" при мен на изброените долу модели се редуцира при покачване на температурата на около 5-6W (в режим stand-by) независимо от това че реактивната е към 50VA. Ако сте битов абонат, това не е проблем - вашият електромер не отчита реактивната енергия (не я натрупва, не се плаща и изобщо не са проблем тези 50VA). Когато подгряването работи при ниски температури (независимо че реактивната консумация е около 45-50VA) активната се качва на 24-26W. Изобщо тука е ключа - реактивната енергия не върши никаква работа за това тя реално и не може да затопли компресора. Цялата работа се върши от активната енергия. Или казано по друг начин: погряването (истинското - това което затопля комресора) се изключва при високи температури, като се прекратява и консумацията на активна енергия (тази, която реално се плаща). Остава само циркулация на реактивна енергия (около 50VA) по мрежата.

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

По тази тема, възможно ли е реактивната енергия да остава константна при положение, че активната през това време се променя от 0 до някаква стойност.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

Благодаря за обяснението.
    Да знам, че при нас още е студено, а климатика работи много по-добре на функция heat, отколкото на auto.
    Тук бях чел, че в режим heat, консумира 50 w, което не е никак малко, особено за този сезон.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Мисля, че пълната енергия консумирана от мрежата при изключен компесор остава относително постоянна (при мен на 12LCC варира между 54VA и 62VA) а се преразпределя реактивната и активната. Интересно е, че именно когато се изключи подгряването и спре консумацията на активна, тогава пълната скача на 57-62VA, докато при включено подгряване е между 54-59VA. Предполагам, че реактивната енергия в режим stand-by е толкова висока заради PAM модула и блока за корекция на фактора на мощността. Още на входа има голяма индуктивност, която натрупва енергия и след това големите кондензатори след изправителя, който при неработещ компресор все едно работи на празен ход. При подгряване енергията се взима от натрупания заряд в тези. Подгряването обаче е с много кратки във времето импулси, които не успяват да източат почети никак заряда на този входен изглаждащ кондензатор (намира се в блока на външното тяло), та за това си и мисля, че винаги когато външното тяло е електрически свързано се получава относително висока консумация на реактивна енергия. Когато компресора се включи вече нещата се променят защото системата заработва в номиналния си режим, където функцията на тези входни реактивни елементи е да компенсира реактивният характер на самия компресор. Аз редполагам, че такава реактивна консумация има не само при Fijitsu, но и при моделите на други фирми при които външното тяло остава електрически свързано. Ето и още нещо интересно: Когато климатика се остави да работи в режим FAN и вън е топло и не е необходимо подгряване, тогава софтуера с едно реле изключва напълно външното тяло (след първите 5-6 минути работа в този режим). Остава да си работи само вътрешното тяло, което на режим QUIET на вентилатора дава около 11VA; на HIGH дава 29-32VA; на MED дава 20VA; на LOW дава 13-16VA - това е цялостната консумация на климатика в този режим. След товаа ако се изключи от дистанционното в този режим, тогава в stand-by цялостната косумация спада на 4-6VA. Явно тогава външното тяло остава електрически незахранено.

17. Novice
    Тук е от
    Jan 2009

При 9lg зимата подгряваше с 20 VA. А сега на "heat" е 0 VA. Ватметърчето е китайско от Конрад.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Борде, пак въвеждаш хората в изкуше.., пардон в заблуждение. Нещо бъркаш понятията, а и упорито продължаваш да правиш сложни изследвания в домашни условия. Вече почвам да си мисля, че не си съвсем наясно с понятията "активна" и "реактивна" енергия и мощност. Дано да греша, защото ти си даскал. Сега накратко ще нахвърлям някои нещица, че иначе теорията е твърде дълга и сложна по въпроса. Казах теория и почвам с нея. Съвременната теория по този електрически въпрос е раздвоена, че дори и разтроена, особено по отношение на измерването на съставките на тока и напрежението. Използват се три основни метода за определяне на реактивната енергия: на времезакъснението, на триъгълника на мощностите и метода с прилагане на нискочестотен филтър. Защо казвам това? Ами за да продължа, че и трите метода не са никак точни, независимо какви модулации и пермутации помежду им се направят. Точността е от порядъка на 5 процента и то при много високи товари.
    Не случайно за битови потребители реактивната енергия не се плаща. Това е така, не защото енергото са големи харабии, а защото няма начин да се мери с достатъчна точност. При ниски напрежения, като тези у вас, тази неточност може да е и 10, и 20, и 70 процента, така, че забрави за тези числа дето си ги писал по-горе. В наредбата на ДКЕВР за измерване на количеството електрическа енергия отсъства каквато и да е техническа информация, която да може да се използва поне като ориентир при проектиране, изпитване на измерватели на мощност и енергия. Тези неясноти идват точно от хора, на които не им е ясно. Ще ти дам едно сравнение. Мъничък поток, който слиза от планината. Наблюдаваш го от далеч, знаеш, че е там, но не ти е ясно, точно каде текат притоците му, къде се вливат или губят. И обратното- голяма река. Вижда се лесно, можеш с добра точност да определиш как се вие коритото и големите и притоци.
    И още. Твоят климатик е DC, т.е право, или постоянно токов компресор, нали? И с PAM управление, нали? Е, кажи ми как ще измерваш "консумация" на реактивна енергия, особено за затопляне с ниско, филтрирано напрежение? Нещо май не правиш връзка? Променливотоковите двигатели представляват активно-индуктивен товар. При тях аналогията с постояннотоковите се нарушава. Произведението на ефективните стойности на тока и напрежението води до много неточна оценка на активната мощност, определена като извършената полезна работа за единица време. Установено е, че е необходимо да се отчете ъгълът на дефазиране между тока и напрежението, т.е фи, и произведението от техните ефективни стойности да се коригира с косинус от този ъгъл.
    И още. Консумацията, както вече веднъж ти обясних, на реактивна енергия, е нищо повече от вредителство върху машината. Консумираната или още капацитивна реактивна енергия само пречи на нормалната работа, загрява излишно бобини, проводници, схеми. Реактивна енергия, която пък се излъчва от консуматори, се нарича индуктивна, или върната. Тя остава в мрежата и пак я натоварва. За всичко това си има и формулки, но би се усложнило прекалено изказването ми. И двата вида реактивна енергия се плащат, но по различен начин и за консуматори над 100 кВ пикова. Бих могъл да разяснявам много, но стана дълго. Не е лошо да преразгледаш изчисленията си.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе