БУЛКЛИМА има промоция на 09LGC и 12LGC.Свалени са цените с около 100 лева. http://www.bulclima.com/bg/page-wide...deli-ceni.html .
БУЛКЛИМА има промоция на 09LGC и 12LGC.Свалени са цените с около 100 лева. http://www.bulclima.com/bg/page-wide...deli-ceni.html .
Да се чуди човек защо намалят LGC-то, а другите не ги пипат Май искаха прекалено голяма печалба на стара слава. Самата машина идва по-евтина от старите LCC-та, а те и поддържаха цената.
Така е правилно, за по-малко мощтност, по-малко пари... Лятото ще взимам още 2 такива, дано дотогава паднат още
Търговски трикове - няма лошо. Толкова и беше цената есента, излиза че не са я намалили а в разгара на сезона я бяха леко вдигнали! 12LGC специално не е лоша машина(както показват към момента резултатите ... макар че пилците се броят на есен - кога ще е "есен" за тази серия?) и на тази цена май няма конкуренция? Ако я намалят още(12ката специално) - може да я превърнат в ХИТ сред ниския клас свястни машини!
12-цата я приемам като добра машина, заради двойния топлообменник и компресора, но 9-тката според мен е средна ръка, освен за една по-малка стая с презапасяване от 100 вата/кубик.
При мен са малко под 90 на кубик и се справя перфектно, но не бих я препоръчал на хора на които при 24 градуса им е студено, в най студените дни може и да не се справи със температури от 26 примерно, или ако се справи, ще се мъчи...Първоначално публикувано от edi1
Здарвейте на всички, имам едно питане - има ли във външното тяло 220V AC (фаза и нула). Става въпрос за 12LDC но предполагам е в сила за всички LC/LD.
Да, до външното тяло отива ~220V захранване, но не винаги - то минава през едно реле във вътрешното, което принудително може да изключи цялостно напрежението към външното тяло (за това отвреме на време се чува едно прецъкване във вътрешното тяло при включване ако е бил в stand-by). Така че в нормален режим на работа ~220V отива до там. При stand-by обаче не е гарантирано че винаги ще е захранено външното тяло.Първоначално публикувано от zezi
Здр.Аз няма да коментирам и да хваля климатика си,но наистина пилците се броят на есен(пролет).Само ще загатна, че има какво да споделя.Желая по -малко проблеми занапред.Март ще се разбере всичко.
09 LGC
Не ми е ясна връзката на твоя пост,спрямо тези над и под теб?
В такъв случай не ми изглежда нормално при заземено външно тяло (наличие на верига между корпуса и заземяващата пластина на щепсела) да има около 100V AC между корпуса и всяка една от клемите в случая когато между тях меря 220V. Предположения?
Сигурно ли е че външното тяло е занулено наистина? По принцип за истининско зануляване трябва кабела който свързва вътрешното и външното да е 4тири жилен - тоест въпроса е дали наистина са сложили 4тири жила? Едното жило е само за комуникация между процесорите, но там сигналните нива не са галванично развързани от захраването (развързват се вътре през специален хибриден чип). Другото жило е изцяло за отвеждане само на зануляването, третото жило е за нулевия прододник и последното е за фазата, която се прекъсва (но не се прекъсва твърдо винаги - например зимата остава захранено за подгряване на компресора).Първоначално публикувано от zezi
mecha, по "пилците" съдя че въпроса ти е отправен към мен? Връзката е че говорихме за намалянето на цените от Булклима на 9/12LGC и в интерес на истината в Румъния примерно 12ката е 1000лв. - ако и тук я направят толкова - ще избие рибата!
И аз направих такъв експеримент с 9lgc. Вдигна 48 градуса при +3 външна и 20 вътре и задание 30 и вентилатор High (щори надолу).Първоначално публикувано от Tamrock
Консумираната мощност достигна 1220 VA.
Не ще избие рибата - просто около 960лв. и е истинската цена, малко надценка за търговеца, бонус да му е но за 1000 си струва.Първоначално публикувано от dgenov
Просто тази машинка наистина не заслужава 1500-1600лв, в никакъв случай. Слагаш в същото помещение две конвеционалки Мидей за 299лв. всяка и си по-доволен :PAS-E28T: 61'800JPY (около 960лв)
http://www.makotoservice.com/aircon_hanbai.html
http://www.dempco.net/new/msg09hr
Установих, че минималния разход на 9LGC е около 250 W Не че неможе да харчи по-малко, но тогава почва вече да изключва компресора... Може и да си го знаете, ама аз да кажа