Страница 166 от 308 ПърваПърва ... 116156164165166167168176216 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,476 до 2,490 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

БУЛКЛИМА има промоция на 09LGC и 12LGC.Свалени са цените с около 100 лева. http://www.bulclima.com/bg/page-wide...deli-ceni.html .

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Да се чуди човек защо намалят LGC-то, а другите не ги пипат Май искаха прекалено голяма печалба на стара слава. Самата машина идва по-евтина от старите LCC-та, а те и поддържаха цената.

4. Тук е от
    Dec 2008

Така е правилно, за по-малко мощтност, по-малко пари... Лятото ще взимам още 2 такива, дано дотогава паднат още

5. Member
    Тук е от
    May 2003

Търговски трикове - няма лошо. Толкова и беше цената есента, излиза че не са я намалили а в разгара на сезона я бяха леко вдигнали! 12LGC специално не е лоша машина(както показват към момента резултатите ... макар че пилците се броят на есен - кога ще е "есен" за тази серия?) и на тази цена май няма конкуренция? Ако я намалят още(12ката специално) - може да я превърнат в ХИТ сред ниския клас свястни машини!

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

12-цата я приемам като добра машина, заради двойния топлообменник и компресора, но 9-тката според мен е средна ръка, освен за една по-малка стая с презапасяване от 100 вата/кубик.

7. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    12-цата я приемам като добра машина, заради двойния топлообменник и компресора, но 9-тката според мен е средна ръка, освен за една по-малка стая с презапасяване от 100 вата/кубик.
    При мен са малко под 90 на кубик и се справя перфектно, но не бих я препоръчал на хора на които при 24 градуса им е студено, в най студените дни може и да не се справи със температури от 26 примерно, или ако се справи, ще се мъчи...

8.  

9. Тук е от
    Sep 2006

Здарвейте на всички, имам едно питане - има ли във външното тяло 220V AC (фаза и нула). Става въпрос за 12LDC но предполагам е в сила за всички LC/LD.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от zezi
    Здарвейте на всички, имам едно питане - има ли във външното тяло 220V AC (фаза и нула). Става въпрос за 12LDC но предполагам е в сила за всички LC/LD.
    Да, до външното тяло отива ~220V захранване, но не винаги - то минава през едно реле във вътрешното, което принудително може да изключи цялостно напрежението към външното тяло (за това отвреме на време се чува едно прецъкване във вътрешното тяло при включване ако е бил в stand-by). Така че в нормален режим на работа ~220V отива до там. При stand-by обаче не е гарантирано че винаги ще е захранено външното тяло.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Здр.Аз няма да коментирам и да хваля климатика си,но наистина пилците се броят на есен(пролет).Само ще загатна, че има какво да споделя.Желая по -малко проблеми занапред.Март ще се разбере всичко.

09 LGC

Не ми е ясна връзката на твоя пост,спрямо тези над и под теб?

12. Тук е от
    Sep 2006

В такъв случай не ми изглежда нормално при заземено външно тяло (наличие на верига между корпуса и заземяващата пластина на щепсела) да има около 100V AC между корпуса и всяка една от клемите в случая когато между тях меря 220V. Предположения?

13. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от zezi
    В такъв случай не ми изглежда нормално при заземено външно тяло (наличие на верига между корпуса и заземяващата пластина на щепсела) да има около 100V AC между корпуса и всяка една от клемите в случая когато между тях меря 220V. Предположения?
    Сигурно ли е че външното тяло е занулено наистина? По принцип за истининско зануляване трябва кабела който свързва вътрешното и външното да е 4тири жилен - тоест въпроса е дали наистина са сложили 4тири жила? Едното жило е само за комуникация между процесорите, но там сигналните нива не са галванично развързани от захраването (развързват се вътре през специален хибриден чип). Другото жило е изцяло за отвеждане само на зануляването, третото жило е за нулевия прододник и последното е за фазата, която се прекъсва (но не се прекъсва твърдо винаги - например зимата остава захранено за подгряване на компресора).

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

mecha, по "пилците" съдя че въпроса ти е отправен към мен? Връзката е че говорихме за намалянето на цените от Булклима на 9/12LGC и в интерес на истината в Румъния примерно 12ката е 1000лв. - ако и тук я направят толкова - ще избие рибата!

16. Novice
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от Tamrock
    Ако това ще помогне при мен при тези задания температурата е между 42 и 47, мерил съм няколко пъти. Също е 9LGC
    И аз направих такъв експеримент с 9lgc. Вдигна 48 градуса при +3 външна и 20 вътре и задание 30 и вентилатор High (щори надолу).
    Консумираната мощност достигна 1220 VA.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    ... в интерес на истината в Румъния примерно 12ката е 1000лв. - ако и тук я направят толкова - ще избие рибата!
    Не ще избие рибата - просто около 960лв. и е истинската цена, малко надценка за търговеца, бонус да му е но за 1000 си струва.
    AS-E28T: 61'800JPY (около 960лв)
    http://www.makotoservice.com/aircon_hanbai.html
    Просто тази машинка наистина не заслужава 1500-1600лв, в никакъв случай. Слагаш в същото помещение две конвеционалки Мидей за 299лв. всяка и си по-доволен :P
    http://www.dempco.net/new/msg09hr

18. Тук е от
    Dec 2008

Установих, че минималния разход на 9LGC е около 250 W Не че неможе да харчи по-малко, но тогава почва вече да изключва компресора... Може и да си го знаете, ама аз да кажа

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе