Страница 167 от 308 ПърваПърва ... 117157165166167168169177217 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,491 до 2,505 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от Tamrock
    Установих, че минималния разход на 9LGC е около 250 W Не че неможе да харчи по-малко, но тогава почва вече да изключва компресора... Може и да си го знаете, ама аз да кажа
    Мда, грешката ми при пре-оразмеряването при мен бе, че не видях тази цифра при избора на машината. Харчи толкова наистина, то всички от серията 9/12/LC/LG/LD харчат поне толкова на минимум, само че и отдават доста малко в този режим и КОП-а идва нисък Иначе при Санио или някой Tошиби гледам че минималния варира между 90-150W. Доста по-добре е. Съветвам хората при избор на климатик да вземат и този факт. Да направят една бърза сметка - отдавана минимална върху консумирана минимална. За 9LGC тази сметка е 500W/250W = COP(min)=2.0. При 12/LG/LC вече е 900W/250W=3.6, но пак не е кой знае какво постижение. Забелязвам че при всички модели 7/9/12LG/LC/LD минималния е почети около 250W. Това ме навежда на идеята че тази минимална е продиктувана основно от схемотехническата част и управлението на инвертора и не чак толкова от компресора и разликите в мощностите (нали 9LGC все пак е с друг компресор).

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Не ще избие рибата - просто около 960лв. и е истинската цена, малко надценка за търговеца, бонус да му е но за 1000 си струва.Просто тази машинка наистина не заслужава 1500-1600лв, в никакъв случай. Слагаш в същото помещение две конвеционалки Мидей за 299лв. всяка и си по-доволен :P
    Ти защо не сложи Мидейките?
    AS-E28T - тази машина външно прилича на 12LGC - а от вътре? Съгласен съм че за номинал от 2.8кВ - 1500лв трудно някой ще се излъже, но 12LGC e 4кВ - има известна разлика?

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

zezi - опитай за проблема със 100те волта да обърнеш на 180 градуса щепсела в контакта,т.е.да размениш фазата и нулата.Ако релето,за което говори Board_Man, е с един контакт може да е прекъсвало само нулата към външното тяло.Така то си е оставало офазено.А ако обърнеш щепсела,релето ще прекъсне фазата.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2008

ехоооо.къде отидоха всички.стопли се и никой не се сеша за климатиците.айде изчезвам и аз.

6. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Ми ко да кажат хората. Аз моя GENERAL ASHA 09 LC съм го забравил , че съществува. Бачка си безпроблемно , независимо от времето .

7. Тук е от
    Jan 2008

ми то добре че се стопли , сега поне не замръзва

8.  

9. Тук е от
    Feb 2008

pier с какъв модел си ?

10. Member
    Тук е от
    May 2003

pier_67, кое Фужитсу ти замръзва?

11. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте всички. Имам един въпрос относно подгряването на компресора на LCC и LGC. Та бях чел, че подгрява, като пуска ниски напрежение и честота през намотките на компресора. Така че не би трябвало да има проблем стартирането дори и при студено време. Но от две години си имам проблем с няколко Fujitsu-та, които между коледа и нова година спират и мига 5 пъти. От Пингвин казаха, че не трябва да се спира в стденото време. Е да ама клиента е дал 1500 лв иска да си пуска и спира когато пожелае. Втория даже не е спиран. Та някой, ако знае как точно се подгрява компресора и къде евентуално е проблема, моля за помощ. Датчици ли не са наред или по платката нещо се скапва?
    Само да кажа, че имаме доста такива монтирани и не ми звучи логично само 2-3 климатика да правят проблем заради това. По-скоро си е дефект някакъв.

Да добавя, че монтирахме нагревател на единия климатик около компресора и го свързахме на 1 и 2 на външното тяло, но незнам дали дава постоянно там 220 в. Резултата е, че пак спря климатика.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Като не знаете,защо го правите изобщо? Така се излагате само. При някои климатици,където се захранва вътр.тяло,ако не работи и е в стендбай режим,не се подава захранване към външното= няма да работи нагревателя.

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Може би проблема не е свързан с подгряването на картера. Вероятно компресора си изхвърля маслото поради навлизане на течен фреон или неправилен монтаж непозволяващ на маслото да се върне в компресора.

Има и още нещо което е важно. В работата ми отговарям и за няколко чилъра, имат подгряване на компресора, вътрешен нагревател с мощност 300 W, температурата на картера се следи от датчик. В инструкцията за работа с машината изрично е записано, че при първоначално включване захранването на чилъра същият не трябва да се включва да работи най-малко 8 часа за да не настъпят механични повреди.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ако мига 5 пъти според мен е Indoor coil thermistor shorted
    Би трябвало лесно да го оправиш

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Явно и от Пингвин "си знаят" работата с този съвет - при повреден вътр.датчик да не си спираш климатика.

17. Тук е от
    Jan 2008

vanko68 това, че не дава към външното тяло е така, но пробвахме. От "Пингвин" не са ни давали такъв съвет, решихме да пробваме.

valen1 чилъри поддържаме много и знам какво пише в инструкцията за да се подгреят компресорите. Не мисля, че Асъ 12 ЛЦЦ е чилър и никъде не пише, че трябва да се подгрява, още по-малко да не се изключва и включва когато е студено.

rsvr ако можеш изпрати ми или кажи от къде взимаш грешките на ASY 12 LCC, защото на мойа лист пише доста неща, но това е или компресор или проблем с power modul-а на компресора. Лошото е, че в момента не ми пред очите и може да не съм съвсем точен.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

мойте ярмомелки съм ги пускал и при -19 ,единия е ЛСС така че не е това проблема

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе