Страница 175 от 308 ПърваПърва ... 125165173174175176177185225 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,611 до 2,625 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Оф оправи се . Причината беше в климатика от горния етаж. Той не е включен но от разтапянето на снега капе върху моя , стича се по външната част където духа перката и малко по малко замръзва и опира в перката. Първата работа като отворих горния капак беше да видя дали е здрава , направо буца лед ми падна като я видях непокътната. Комшията ми казва , че от 17 до 21 ч. докато го изключа се е чувало тракането. Добре , че перката е малко еластична сякаш. Отивам да потърся някой капак да сложа отгоре по-голям за да не се стича по климатика.На моторчето на перката пише панасоник , на компресора не се виждаше . Благодаря на vanko68 за онлайн помощта. По питата нямаше лед , всъщност само от стичането имаше по около перката.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Vanko всеки си ползва свои методи за отстраняване на даден проблем но повярвай ми само с вакум помпа влагата неможеш я махна ако ще цяла нощ да я оставиш да работи.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

TIMBERLAKE-защо не бъдеш малко по-ясен? Всеки си имал методи? Как си достигнал до твоите прозрения,че с вакуумиране влага не се маха? Ако изобщо вакуумираш при монтаж,за какво го превиш тогава? За престиж или за да види клиента ,че си в "час".Как така цял форум и де що съм чел сервизни и монтажни ръководства (стотици са) са на едно и също мнение за вакуумирането?
    Доказвал съм навремето на един като теб,как пълна с вода( не с влага,а с ВОДА) медна тръба,заварена в единия край и вакуумирана през другия за час-два става абсолютно сухаааааа.Е,после смених маслото на вакуумпомпата,но резултата е красноречив.
    Ето и един твой цитат :
    Re: Задължително ли е вакуумиране на климатика било то нов или втора употреба.
    « Отговор #2 -: 16.05.2008, 07:40 »

задължително е но не е 10мин а в зависимост от системата и тръбния път по принцип малките климатици до 4л.м.тръбен път минимум 15 мин.

www.klimatik.org/articles.php?article_id=6 -ето ти и един линк за да се образоваш малко.
    www.mebeli.info/go.idecs?i=16090&l=bulgarian -и още един,по-интересен

5. Тук е от
    Aug 2007

Абе хора , толкова ли не сте виждали китайски климатик със скапал се компресор. Какво като на него пише Фуджицо .Това със замръзването фирмата го е измислила за да заблуди клиента - к'во да му каже ,че го е набутала с калпав климатик ли ? Проблеми може да има с всички марки и всички модели - проблема е че някои фирми прекалено спекулират с здравината на продаваната от тях техника и яростно крият от клиента какъв е проблема . Не знам какво печелят с това. В случая този човек едва ли ще си купи повече климатик от тях.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Ванко винаги първо се продухва дорбе дадена инсталация било то с въздух или фреонови пари и като не ти се дават пари за филтър дехидратор с е твой пробелм аз си ги давам и така съм напълно сигорен че всичко е наред не ми се спори по въпроса щото и ти стана много велик майстор в този форум повече по твоите мнения няма да пиша!

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

И домашните монтажи ли ги правиш така-с филтър дехидратор?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Казвам ти че съм на ясно със нещата няма смисъл да ми даваш линкове с неща които съм ги чел преди доста години много добре знам за какво става въпрос не ме мисли за толкова тъп!

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

И продължаваш да отричаш вакуумирането или даваш съвет поне 15 мин да се вакуумира?
    И като казвам да се образоваш,не помня да съм казал,че си тъп.Нещо комплексчета май почваш да избиваш?

11. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от gopejo
    Значи... Климатика е монтиран август месец на 2008 г. Мисля че е вакумиран при монтажа защото слагаха някакви манометри вързани към едно моторче .
    @TIMBERLAKE, @vanko68 задълбахте в спора. Аз не съм монтажник и съм прост юзер на климатична техника и това което са ми казвали моите хора (мразя да използвам тази дума но факт е че в БГ всеки си има представа за негови хора, които уж са най-пеканите и върти разни ценови далаверки и проценти с тях)... та от там знам че вакумирането се прави предимно заради водните пари (влага), а лятото влажността е ниска. Доста монтажници даже и не правят вакумиране лятото. @ТIMBERLAKE, това за което споменаваш не е практика на всеки монтажник, а освен това и не е посочено като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО или ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО УСЛОВИЕ в сервизната документация за инсталацията на климатика. Може би в такива които не са битови с големи мощности е задължително, не знам. Но за битовие категорично никъде не съм срещал такова условие да се ползва филтър-дехидратор. Вероятно такава операция е нужна при сервизно обслужване на разпечатана инсталация и разпоен и разхерметизиран компресор (за извличане на влагата при сервизни действия), но в случайте за които става въпрос при моя колега с проблемния коморесор на 12LCC и при @gopejo, все си мисля, че всички необходими мерки при монтажа са били взети и не може да се винят монтажниците. Криви са били машините, какво да се прави - просто това е истината. Забелязвам че и двете са били взети горе долу по едно и също време. Ако има хора във форума които се занимават с монтажи и са попадали на подобни проблеми, ще се радвам да споделят кога са били монтирани машините (за LCC серията става въпрос, понеже реално тя се предлагаше 2006, 2007 и 2008). От прочетеното по въпроса до момента оставам с убеждение, че тез проблеми са се появили за серията от 2008, като тази година при това зимата си беше и по-топличка. Нека ако някой има подобен проблем с LCC взет през 2006 или 2007 да сподели, за статистиката...

12. Member
    Тук е от
    May 2003

Board_Man, "за статистиката" ще е полезно да се отправи запитване и към хора с други марки/модели машини с тоя компресор? Но кои са с точност - срещал съм из нета знайни и незнайни - това не е компресор на Тошиба специално за Фужитсу, а Фужитсу са си го избрали да го ползват(към 250долара е из нета) - което е в плюс де. А не както в магазина ми казаха че: "платката" струвала 1000лв, компресора и той толкова и ако се развали нещо след изтичане на гаранцията заминавал целия в буклука!?

http://www.klimatici.net/index.php?o...id=28&Itemid=5 Както става ясно никакво масло не замръзва а се стича към студения компресор и от там се засмуква и се праща в системата от което маслото в компресора намалява и може да дефектира. Мисля че тука някъде е "ключа за бараката" - управлението не му дава да стартира ако нещо не е в ред? ... защото компресорите остават здрави след това "замръзване" - само агента и маслото евентуално сменят и е шест?

13. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Затруднено тръгване на компресора при много ниски външни температури /ако са изключвани през нощта/може да има при всички марки климатици макар и рядко.При FUJITSU-GENERAL-FUJI има подгряване на компресора чрез намотките му при изключване на климатика.Най вероятно подгряването не е работило при редките случаи при тези марки.Подгряването не работи ако климатика е изключен от контакта / независимо какво казва собственика на климатика тази манипулация може да е извършена от някой друг например децата/.Или от бутона "master control" на дистанционното да е избран режим "auto" а не "heat".

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Добре де, как до сега го нямаше този проблем с не можещият да завърти ротор, а изведнъж толкова много случай при не толкова студена зима, ами ако беше по-студено.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Факт е че проблема го има за LCC и LGC само от 2008г.Според мен някаква защита не му дава да стартира.Факт е че по-голямата част тръгват след рестарт след повече от 1/2 час.

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Според мен, причината не може да се търси в защита която да не дава на климатика да работи при ниски външни температури, защото той изписва авария - Compressor location detection error.

Ако това беше нормална защита заложена в програмата нямаше да се приема от нея като нещо ненормално. Програмата въобще нямаше да прави опити да пуска компресора, а тя прави, той не иска да развърти.

От това което казва jori, че в голямата си част климатиците тръгват до 1 час от показването на тази авария, ни навежда на мисълта, че производителят е направил някаква промяна в програмата за подгряване с цел да се намали консумацията на електричество.

Възможно е вече да няма подгряване. Щом до 1 час тръгват, то компресора се затопля от опитите на електрониката да завърти ротора. Подава се напрежение към статорните намотки в опит да се развърти ротора, той не тръгва и електрониката продължава да прави опити като по този начин затопля компресора.

18. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Разбира се възможно е и след някоя дата да е променяно и нещо по климатика, но щом като компресора е същия по скоро нещо по софтуера.Един честотен регулатор има стотици параметри.Въжможно е например да е намален тока за сработване на защитата от претоварване по ток или да е намалена стартовата честота но това го знаят само в фирмата производител.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе