Страница 223 от 308 ПърваПърва ... 173213221222223224225233273 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,331 до 3,345 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Не пречи,дори обратното.Само внимавай катоя разширяваш,да не закачиш медните тръбички в ламелите,че са близо до тавата.На около 1-2 см. Съвет - направи и още 2-3 отвора точно под питата по дължината й.Така ще се оттича водата от няколко места и съвсем няма да замръзва.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Преди на по евтинките клими правех при монтажа още няколко дупки но ефект нямаше та затова вече не се занимавам с глупусти той един климатик или работи добре или не става.Ние Българите все да правим разни шашкании и все си мислим че е по-добре така, ама иначе, а крайният резултат е винаги обратния на очакванията ни.
    pier_67 ако климатика ти е fujitsu-general и е правилно оразмерен няма начин да ти замръзва тавата освен ако климатика няма някакъв проблем било то с наклоните на външното тяло било то с фреон и т.н.
    Обади се на фирмата която го е монтирала и им кажи за кво иде реч,ама исчакай поне до есента сега в сезона няма кой да се хване да се занимава с такива неща и или ще претупат нещо или изобщо няма да дойдат.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не е вярно ,има ефект,и то голям.Погледни оригиналните тави на Тошиба и Кериър.Дори и марки като тях са направили един централен отвор за "пишльока" и два овални по 6-7 см ,затапени с гума,която може да се махне и да се оттича от 3 места наведнъж.
    Аз в къщи съм с конвенционална Фуджи 17ка и в големи студове отвора на тавата се запушваше от леда.Разширих го,изплющях си още 2-3 ГОЛЕМИ ОТВОРА по 8-10 см и се родих.Правил съм го многократно,номера е отворите да са точно под питата и да са големи.Примерно 8-10 на 5 см.

5. Тук е от
    Jan 2008

Решил съм и ще го направя.Този който монтира клим. му се обаждах зимата за проблема че замръзва и му дадох пример с мидеите в службата които не са замръзнали и 1 път и тои отговори че това било нормално.не съм го викал за профилактика защото каза че само ще дойде да се разпише за да важи гаранцията, машината била нова и нямало какво да се прави/на 1 год./.това профилактика за 30 лв. ли е.Вече и гаранция нямам.Дано кара машинката.след третата година ще извикам някой специалист да му направи профилактика, ще си му платя и това е,поне ще направи профилактика както трябва.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Ванко по тази логика и на самунга и на осаката и т.н. ако направиш отвори няма да замръзват така ли?Ако само запушва главния отвор съм съгласен че има ефект правенето на отвори но ако климатика си е боклук и си трупа на горе по целия топлообменик значи с нищо неможеш да му помогнеш било то с нагреватели било то с отвори просто нестава.
    pier_67 няма да е лошо още сега да си викнеш свестен техник за една хубава профилактика щом климатика ти е нов и марков и ти създава проблеми а и както описваш "техника" който го е монтирал нищо чудно да е осрал с извинение нещо.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не съм имал впредвиг никакви Осааки и Сансунеци.Дори и маркови клими се обледеняват откъм тавата понякога поради запушване от лед на дренажния отвор. Към тях ми е съвета.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008

Ми само дренажния отвор ми замръзва иначе питата е чиста и добре се размразява.Говоря за студове от -5 и нагоре.Прави ми впечатление , че когато клим.е зададена вътрешна температура 20гр.по замръзва от навънка дренажния отвор а когато вътре е зададена 25 и нагоре почти не може да замръзне.Така ми се струва ,незнам има ли някакво значение зададената вътрешна температура за размразяването на клим.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от pier_67
    Ми само дренажния отвор ми замръзва иначе питата е чиста и добре се размразява.Говоря за студове от -5 и нагоре ....
    Искаш да кажеш при -5 и надолу. За другото мисля, че така ти се струва. Пък и дори да е така какво ти пука, нали си постига заданията.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Когато вътре е по-топло,при размразяването, понеже отнема топлина отвътре и я пренася навън да се размрази,тогава му е по-лесно и става по-бързо самото размразяване.

12. Тук е от
    Jan 2008

ееее видя ли че има зависимост .За това говоря
    .

13. Member
    Тук е от
    Mar 2009

За бързината на процеса има значение, може би и водата като изтича при размразяването е по-топличка. И затова си забелязал това, а може просто да не е било много студено навън.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2009

здравейте наскоро си вземахме Фуджитсу втора ръка модела е AO 22 DPB искам да попитам дали от някъде може да се намери по подробна инструкция за този модел , техниците ми дадоха нещо като опътване но не е много подробно и някой неща немога да ги оправя . Мерси предварително

16. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Инструкции има много подробни, но първо трябва да запишеш японска филология в СУ

17. Тук е от
    Jul 2009

е надявах се да може да се намери нещо на английски или такъв вариант няма ??

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Пиши на Aleksandars или Mmitaka на лични.Това са ни спецовете по втората употреба.Няма да ти откажат.И виж в раздела "Втора употреба" дали няма нещо за теб.
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,23916.0.html

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе