Страница 224 от 308 ПърваПърва ... 174214222223224225226234274 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,346 до 3,360 от общо 4608

Климатици Fujitsu General - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2009

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления

Здравейте форумци!
    Наскоро се сдобих с едно конвенционално ASY-12USB (не можах да му намеря USB порта )
    Цената беше 795лв. без монтажа от "Зора" и тя ме поблазни, че се набутах. Явно от ЗОРА са внесли партида с леки косури:

1. При разопаковането на вътр. тяло се оказа че липсва стойката за дистанционното - не е загуба голяма , ама
    2. По външното и вътрешното има бая леко огънати ламелчета от кондензатора.
    3. И външното и особено вътрешното тела са АДСКИ ШУМНИ !!! - като тръгне вътрешния вентилатор на макс. (на АУТО е де) фучи колкото новата ми прахосмукачка самсунг
    4. При локализиране източника на шум от външното тяло се установи че вибрира и бражди единият ъгъл на задната решетка - малко изолация - неопрен подложена между пластмасата и тенекето ( ПОБЪЛГАРЯВАНЕ ) оправи работата и вече само фучи. :-(

Да допълня, че на двата кашона има лого "ултра сайлънт" или нещо от соя - голям смях !!!

Иначе си бачка яко АМА... Фуджицу е все пак. Очаквах малко повече.

Имам впечатления за сравнение от 1 General, няколко Мидеи , 1 Хайер и 1 Нордстар (производство на чиго мисля)--моя е най-зле - поне на охлаждане - зимата ще видим.
    Тая лека надежда поне по надеждност да не е по-зле...

2.  

3. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Поздравления за придобивката,дано се справя успешно машинката ...икономисал си 250 лева ако беше писал преди това щях да ти препоръчам Дайкин FTYN 35...безшумна работа и перфектна изработка и качество...

4. Тук е от
    Jul 2009

Благодаря!
    Гледах и Дайкините - наясно съм, че са по-добри, но цената е над 1100лв ...
    Аз не бях склонен да дам и 800 и бях се насочил към един Панасоник 12 от технотата за 520лв~ , но благодарение на форума посъбрах малко мнения и се отказах (всички плюят китайските панасоници ???? ) и така...
    Моето климатиче иначе е много яко - СОР-а му е доста над инверторните китайчета и на отопление е >4kW. Вътрешното тяло не издава пукотевици, обаче както писах е доста шумен на първите две степени, на които си тръгва по подразбиране на Ауто вентилатор.
    Идеята на "литературната ми творба" е да бъдат предупредени бъдещите купувачи на модела.

5. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Ясно ,само да ти кажа че пукотевици има в режим на топло- ще разбереш чак зимата...

6. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от dnedel
    Здравейте форумци!
    Наскоро се сдобих с едно конвенционално ASY-12USB (не можах да му намеря USB порта )
    Цената беше 795лв. без монтажа от "Зора" и тя ме поблазни, че се набутах. Явно от ЗОРА са внесли партида с леки косури:

1. При разопаковането на вътр. тяло се оказа че липсва стойката за дистанционното - не е загуба голяма , ама
    2. По външното и вътрешното има бая леко огънати ламелчета от кондензатора.
    3. И външното и особено вътрешното тела са АДСКИ ШУМНИ !!! - като тръгне вътрешния вентилатор на макс. (на АУТО е де) фучи колкото новата ми прахосмукачка самсунг
    4. При локализиране източника на шум от външното тяло се установи че вибрира и бражди единият ъгъл на задната решетка - малко изолация - неопрен подложена между пластмасата и тенекето ( ПОБЪЛГАРЯВАНЕ ) оправи работата и вече само фучи. :-(

Да допълня, че на двата кашона има лого "ултра сайлънт" или нещо от соя - голям смях !!!

Иначе си бачка яко АМА... Фуджицу е все пак. Очаквах малко повече.

Имам впечатления за сравнение от 1 General, няколко Мидеи , 1 Хайер и 1 Нордстар (производство на чиго мисля)--моя е най-зле - поне на охлаждане - зимата ще видим.
    Тая лека надежда поне по надеждност да не е по-зле...
    A пробва ли скорост на вентилатора QUET - а не AUTO-пробваи и после пиши дали има шум

7. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Всички са шумни на високи степени на вентилатора, даже и Дайкина. 12 USB си е истински климатик за разлика от много други недуразумения напоследък.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Здравейте.аз вчера се сдобих с 12 LGC а от миналата година си имам и 09.сега го тествах като за охлаждане добре се справя няма шумове вътре и вън даже мислех че неработи докато не го пипнах да усетя външното тяло.все пак съм ги взел основно за отопление.ще отоплявам хол 17кв и спалня 14кв като между тях има преходен коридор още 5 квадрата.да се надявам че ще се справят.
    и все пак имам един въпрос.
    1.На външното тяло болтовете на стойките с тампоните трябва ли да се стегнат доста или само да се обере хлабината.защтото като пробвам склиучето позволяват още стягане.да ги оставя ли така или да си ги притегна още малко.мерси.
    лека
    А взех го за 1350 с монтажа незнам добре ли е или не.Да каже някой по запознат.

10. Тук е от
    Jul 2009

На QUET, разбира се, не се чува, но и ефективността отсъства също.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

mecha - от кой вид са ти тампоните ? Тънка гумена подложка или истински високи тампони 3-4 см с два вулканизирани болта отгоре и отдолу

12. Member
    Тук е от
    Sep 2008

не.максимум са 12 мм, равоъгълни с по 1 метален болт13 мм мисля 4е са.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Това не са истински тампони,е бледа имитация.От тях няма никаква полза,понеже болта си минава от горе до долу и предава всички вибрации.Можеш да стягаш колкото си искаш,нищо няма да се промени.Ето нормални тампони:
    http://www.heatme.info/montag_stojka.html

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2008

мерси

16. Тук е от
    Aug 2009

Здравейте ,
    От днес съм нов собственик на 3 инверторни климатика.
    1 - 12LDC и 2 - 9 LDC.
    Първите ми впечатления са много добри.
    Имам едно въпросче.
    Когато му задам определена температура примерно 23 градуса на охлаждане и ги достигне климатика продължава да работи на слаби обороти на вентилатора . Дали тогава разхода на електроенергия се намалява или пак остава същия.
    Благодаря

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Честито .Много добро попадение за климатици- да ги ползваш дълго и безаварийно. Със сигурност ползват по- малко ел.енергия, а според мен(поне на мен така ми се струва) LD серията на фуджитсу на режим охлаждане ми допада повече от дайкин, защото ми се струва по мек хладния въздух който излиза от климатика, отколкото на другите климатици- дакин, митсубиши, краун(тези който съм имал и имат моите родители).На другите климатици ми се струва някак по-твърд и остър и студен излизащия въздух на режим охлаждане, но това е индивидуално усещане на всеки един човек.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не е индивидуално - правилно усещаш Това зависи от минималната отдавана мощност на климатика. При 9LD е 500 W, а при 12LD е 900 W. Докато при Daikin е 1.3 kW например, при FD на Mitsubishi 1.1 kW и т.н.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици Fujitsu General
    От badr във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2217
    Последно: 12-11-23, 21:41
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  5. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе